Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ένας άντρας απειλεί με μαχαίρι μετά από λογομαχίες, στο Κουν Τονγκ, Χονγκ Κονγκ, στις 12 Ιουνίου 2020. (Jerry/The Epoch Times)

Εργαζόμενος της Epoch Times δέχτηκε επίθεση από άντρα που κρατούσε μαχαίρι στο Χονγκ Κονγκ

Ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ τραυματίστηκε όταν προσπάθησε να βοηθήσει εργαζόμενο της Epoch Times, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στις 12 Ιουνίου το βράδυ, ενώ κάλυπτε γεγονότα σχετικά με μια σημαντική επέτειο διαδήλωσης στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Τζέρι, βιντεογράφος μερικής απασχόλησης στην έκδοση της εφημερίδας στο Χονγκ Κονγκ, έκανε ζωντανή μετάδοση στην περιοχή του Κουν Τονγκ περίπου στις 9 μ.μ. τοπική ώρα, όπου είχε τοποθετηθεί περίπτερο με φωτογραφίες και πινακίδες που σχετίζονται με το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας του Χονγκ Κονγκ. Η αστυνομία περιπολούσε κοντά στην περιοχή.

Μια ομάδα περίπου δέκα πολιτών είχε μια έντονη συζήτηση, και μερικοί άρχισαν να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, είπε ο Τζέρι. Έχει επιλέξει να παρακρατήσει το επώνυμό του για λόγους ασφαλείας.

Ένας άντρας, ντυμένος με άσπρο πουκάμισο, έπεσε στο έδαφος κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Όταν σηκώθηκε, ξαφνικά εμφάνισε ένα πράσινο μαχαίρι και άρχισε να το τείνει στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Ο Τζέρι άρχισε να φωτογραφίζει τη σκηνή. Όταν ο άντρας εντόπισε τον Τζέρι, σήκωσε το μαχαίρι προς αυτόν. Ο Τζέρι θυμάται ότι ο άντρας προσπάθησε επίσης να πάρει τον φωτογραφικό του τρίποδα και άλλο εξοπλισμό.

Καθώς μπήκαν σε διελκυστίνδα, ένας παρευρισκόμενος άρπαξε το μαχαίρι με γυμνά χέρια σε μια προσπάθεια να σταματήσει την επίθεση, τραυματίζοντας το χέρι του στη διαδικασία. Πλάνα από τα μέσα ενημέρωσης από τη σκηνή έδειξαν ότι στα χέρια του έτρεξε αίμα και φαίνονταν επίσης χαρτομάντηλα με κόκκινες κηλίδες σκορπισμένα στο έδαφος.

Η αστυνομία βρήκε αργότερα ότι ο επιτιθέμενος ήταν ένας 27χρονος, και ο καλός σαμαρίτης ένας 22χρονος άντρας.

Η αστυνομία που βρισκόταν κοντά γρήγορα ακινητοποίησε τον επιτιθέμενο στο έδαφος και τον συνέλαβε με την κατηγορία «τραυματισμού», σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας. Ο τραυματίας δέχτηκε λίγες πρώτες βοήθειες από τον κόσμο, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ένας άντρας απειλεί έναν υπάλληλο της Epoch Times και άλλους πολίτες με το μαχαίρι του στο Χονγκ Κονγκ, στις 12 Ιουνίου 2020. (Jerry/The Epoch Times)

 

Η 12η Ιουνίου σηματοδοτεί την επέτειο ενός έτους μιας έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης στο Ναυαρχείο, καθώς οι νομοθέτες της πόλης αναμένονταν να συζητήσουν ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο έκδοσης που θα επέτρεπε σε κατοίκους να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Κίνα για δίκη. Το νομοσχέδιο έχει αναβληθεί έκτοτε.

Εκείνη την ημέρα, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες για να διαλύσει τους διαδηλωτές, προκαλώντας δημόσια οργή και τροφοδοτώντας ένα συνεχιζόμενο κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον του Πεκίνου. Οι ντόπιοι από τότε έχουν πραγματοποιήσει μαζικές διαδηλώσεις ζητώντας μεγαλύτερες δημοκρατικές ελευθερίες στην περιοχή.

Ο Τζέρι, ο οποίος έφυγε ως επί το πλείστον άθικτος εκτός από μερικές εκδορές στο δεξί του χέρι, που προστάτευε τη φωτογραφική του μηχανή, ήταν πολύ ευγνώμων και ανήσυχος για τον θεατή που πήρε το χτύπημα για αυτόν.

【突發】觀塘裕民坊小巴站有刀手斬人黑衫男人被斬傷,白衫刀手被便衣車走

Gepostet von 飛影 am Freitag, 12. Juni 2020

«Χρησιμοποίησε το χέρι του για να σταματήσει το μαχαίρι», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Ήμουν αρκετά νευρικός. Δεν ήξερα πόσο άσχημα ήταν. Τον ρώτησα: γιατί έκανες τόσο ανόητο πράγμα — να χρησιμοποιήσεις το χέρι σου για να το σταματήσεις;»

Ο 22χρονος, όταν έμαθε ότι ο Τζέρι εργαζόταν για την Epoch Times, είπε: «Δεν μετανιώνω που σε βοήθησα», θυμάται ο Τζέρι. «Αφού το είπε αυτό, ένιωσα λυπημένος στην καρδιά μου», είπε ο Τζέρι. Είχε ρίξει το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια της αψιμαχίας, το φωτογραφικό του διαβατήριο σκίστηκε και η τσάντα της μηχανής υπέστη ζημιά, είπε.

Ο επιτιθέμενος συνελήφθη από την αστυνομία. Ο Τζέρι είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει μια δήλωση.

Παρευρισκόμενοι προσπαθούν να σταματήσουν τον επιτιθέμενο με μαχαίρι στο Κουν Τονγκ, Χονγκ Κονγκ, στις 12 Ιουνίου 2020. (Jerry/The Epoch Times)

 

Η έκδοση του Χονγκ Κονγκ της Epoch Times καταδίκασε τη βία σε μια δήλωση και κάλεσε τις τοπικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και το ιστορικό του επιτιθέμενου.

Το γραφείο [της τοπικής Epoch Times] δέχτηκε πολλές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο Νοέμβριο, τέσσερις μασκοφόροι εισβολείς άναψαν φωτιά στο τυπογραφείο του γραφείου, ζημιώνοντας τα μηχανήματα και το χαρτί εκτύπωσης στο εργοστάσιο.

Πρόσφατα, το εργοστάσιο παρατήρησε επίσης ένα ύποπτο άτομο να περιφέρεται και να βιντεοσκοπεί γύρω από τις εγκαταστάσεις, ανέφερε το γραφείο στη δήλωση. Μέλη του προσωπικού και οι φύλακες έχουν καταγράψει τον αριθμό πινακίδας κυκλοφορίας του ατόμου.

Το γραφείο εξέφρασε σεβασμό για τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ που βοήθησαν τον Τζέρι και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να φέρνει έγκαιρη και σε βάθος ενημέρωση στο κοινό του Χονγκ Κονγκ.

«Υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, και δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ», ανέφερε η δήλωση.

Ακολουθήστε την Eva στο Twitter: @EvaSailEast

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε