Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Η βόμβα Tallboy, η μεγαλύτερη βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε ποτέ στην Πολωνία, εκρήγνυται κάτω από το νερό κατά την εξουδετέρωσή της, στο Swinoujscie της Πολωνίας, στις 13 Οκτωβρίου 2020. (Πολωνικός 8ος παράκτιος αμυντικός στολίσκος / Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Πόζναν / διανομή μέσω Reuters)

Η μεγαλύτερη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην Πολωνία εκρήγνυται κατά την διάρκεια εξουδετέρωσης

ΒΑΡΣΟΒΙΑ — Η μεγαλύτερη βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε ποτέ στην Πολωνία, εξερράγη κάτω από το νερό την Τρίτη καθώς δύτες του πολεμικού ναυτικού προσπάθησαν να την καταστρέψουν.

Περισσότεροι από 750 άνθρωποι είχαν εκκενωθεί από την περιοχή κοντά στο κανάλι Πιάστ έξω από την πόλη Swinoujscie, όπου βρέθηκε η βόμβα Tallboy που είχε χρησιμοποιηθεί από την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας (RAF). Ζύγιζε περίπου 5.400 κιλά, συμπεριλαμβανομένων 2.400 κιλών εκρηκτικών.

Η βόμβα Tallboy, η μεγαλύτερη βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε ποτέ στην Πολωνία, εκρήγνυται υποβρύχια ενώ εξουδετερωνόταν, στο Swinoujscie της Πολωνίας, στις 13 Οκτωβρίου 2020. (Πολωνικός 8ος παράκτιος αμυντικός στολίσκος / Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Πόζναν / διανομή μέσω Reuters)

 

«Η διαδικασία εξουδετέρωσης μετατράπηκε σε έκρηξη. Το αντικείμενο μπορεί να θεωρηθεί εξουδετερωμένο, δεν αποτελεί πλέον απειλή», ανέφερε ο υπολοχαγός Γκρεγκόρζ Λεβαντόφσκι, εκπρόσωπος του 8ου Παράκτιου Αμυντικού Στολίσκου, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΑΡ.

Δύτες του ναυτικού από την 12η Μοίρα Ναρκαλιευτών του 8ου Παράκτιου Αμυντικού Στολίσκου συμμετέχουν σε μια επιχείρηση για την εκτόνωση της μεγαλύτερης βόμβας Tallboy του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε ποτέ στην Πολωνία, στο Swinoujscie της Πολωνίας, 12 Οκτωβρίου 2020. (8 Flotylla Obrony Wybrzeza / μέσω Reuters)

 

«Όλοι οι ναρκαλιευτές βρίσκονταν εκτός της ζώνης κινδύνου.»

Στο Swinoujscie βρίσκεται ένας τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αλλά εκπρόσωπος του δημάρχου της πόλης είπε στο PAP ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και καμία υποδομή δεν είχε υποστεί ζημιά.

Το Κανάλι Πιάστ συνδέει την Βαλτική Θάλασσα με τον ποταμό Όντερ στα σύνορα της Πολωνίας με την Γερμανία. Η βόμβα έπεσε από την RAF το 1945 σε επίθεση εναντίον του γερμανικού καταδρομικού Lutzow.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε