Σάββατο, 20 Απρ, 2024

Οι Δημοκρατικοί υπόσχονται αντίποινα εάν ο Τραμπ ονομάσει αντικαταστάτη της Τζίνσμπουργκ. Η νέα κατεύθυνση της Ιαπωνίας μετά την αλλαγή πρωθυπουργού

Από τον Joshua Philipp.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τον θάνατο της επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ρουθ Μπάντερ Τζίνσμπουργκ, οι Δημοκρατικοί απειλούν ότι εάν η κυβέρνηση Τραμπ γεμίσει την κενή έδρα της πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, θα επεκτείνουν το Ανώτατο Δικαστήριο και θα το γεμίσουν με τους δικούς τους δικαστές. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Εντ Μάρκυ από την Μασαχουσέτη έγραψε σε μια δήλωση ότι «ο Μιτς ΜακΚόνελ έθεσε τον κατάλληλο τρόπο. Δεν καλύπτονται κενές θέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά την εκλογική περίοδο. Εάν το παραβιάσει, όταν οι Δημοκρατικοί ελέγχουν την Γερουσία στο επόμενο Κογκρέσο, πρέπει να σταματήσουμε τα λόγια και να επεκτείνουμε το Ανώτατο Δικαστήριο».

Εν τω μεταξύ, ο Σίντζο Άμπε παραιτήθηκε από την θέση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας για λόγους υγείας και ο νέος πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, τώρα αναλαμβάνει την θέση κατά την διάρκεια μιας ευαίσθητης περιόδου όσον αφορά την ασφάλεια και την οικονομία της Ιαπωνίας σε σχέση με την Κίνα. Θα εξετάσουμε το θέμα σε βάθος.

Η πώληση του TikTok έχει επιτευχθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν λήψη και χρήση της εφαρμογής. Ο Τραμπ συμφώνησε για την πώληση της εταιρείας, η οποία στην μελλοντική της σύνθεση θα επιτρέψει στην Oracle να πάρει μερίδιο 12,5% και στην Walmart να πάρει μερίδιο 7,5%. Από εδώ και στο εξής, τέσσερα από τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της TikTok Global θα είναι Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος της Walmart Νταγκ ΜακΜίλλιον. Η κινεζική εταιρεία που έχει την TikTok, η ByteDance, θα εξακολουθήσει να έχει πλειοψηφία μετοχών.

Αυτά και πολλά άλλα θέματα σε αυτό το επεισόδιο του Crossroads.

Το Crossroads είναι μια εκπομπή της Epoch Times διαθέσιμη στο Facebook και στο YouTube.

Ακολουθήστε τον Joshua στο Twitter: @JoshJPhilipp

Σχολιάστε