Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Άποψη του αγάλματος του Tank Man (ανθρώπου που στάθηκε μπροστά στο τανκ) που αποκαλύφθηκε σε συγκέντρωση για την μνήμη 30 ετών της σφαγής στην πλατεία Τιενανμέν, στον δυτικό κήπο του Καπιτωλίου, 4 Ιουνίου 2019. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

Ο Τραμπ καταδικάζει τον κομμουνισμό, τιμά την μνήμη 100 εκατομμυρίων ζωών που χάθηκαν λόγω της «απολυταρχικής ιδεολογίας»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Νοεμβρίου τίμησε την μνήμη των περισσότερων από 100 εκατομμυρίων ζωών που χάθηκαν λόγω των κομμουνιστικών καθεστώτων τον 20ο αιώνα, και δεσμεύτηκε να σταματήσει τη διάδοση της ιδεολογίας παγκοσμίως.

Σε ένα προεδρικό μήνυμα στην Εθνική Ημέρα για τα Θύματα του Κομμουνισμού, ο Τραμπ καταδίκασε τον κομμουνισμό ως «απολυταρχική ιδεολογία που, χωρίς εξαίρεση, αφήνει στο πέρασμά της δυστυχία, καταστροφή και θάνατο».

«Ενώ ο μαρξισμός υπόσχεται ισότητα, ειρήνη και ευτυχία, στην πράξη οδηγεί μόνο σε ανισότητες, βία και απελπισία», ανέφερε η δήλωση.

Ο κομμουνισμός ευθύνεται για 100 εκατομμύρια θανάτους τον 20ο αιώνα, σύμφωνα με την Μαύρη Βίβλο του κομμουνισμού, με κυριότερους δολοφόνους τα καθεστώτα στην Κίνα, την Σοβιετική Ένωση, την Καμπότζη και την Βόρεια Κορέα.

«Τον τελευταίο αιώνα, τα κομμουνιστικά καθεστώτα από τους Κόκκινους Χμερ της Καμπότζης έως τους Ντεργκ της Αιθιοπίας έχουν επιβεβαιώσει την τρομακτική καταπίεση που διαλύει την ψυχή, καταπίεση που είναι εγγενής στη φιλοσοφία του Καρλ Μαρξ», ανέφερε το προεδρικό μήνυμα.

«Ως περήφανοι Αμερικανοί που εκτιμούν τις ευλογίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, υποσχόμαστε να υποστηρίξουμε τους περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που είναι σήμερα αιχμάλωτοι στα κομμουνιστικά καθεστώτα, και από τους οποίους έχουν κλαπεί τα ιερά δικαιώματά τους στη ζωή και την ελευθερία».

Ο Μάριον Σμιθ, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Μνήμης Θυμάτων του Κομμουνισμού, επέστησε την προσοχή προς όσους ζουν κάτω από κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά καθεστώτα σήμερα.

«Τα κομμουνιστικά κόμματα και τα σοσιαλιστικά καθεστώτα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη μαρξιστική λογική για να δικαιολογήσουν την τυραννία — ελέγχουν την μοίρα και καταστρέφουν τα όνειρα περισσότερων από ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων σήμερα», έγραψε ο Σμιθ σε ένα tweet στις 7 Νοεμβρίου.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το μεγαλύτερο κομμουνιστικό καθεστώς του κόσμου, που κυβερνά πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους και είναι υπεύθυνο για εκτεταμένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον ανθρώπων πίστης, εθνοτικών μειονοτήτων, αντιφρονούντων και δικηγόρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το 2017, η κυβέρνηση Τραμπ κήρυξε την 7η Νοεμβρίου Εθνική Ημέρα για τα Θύματα του Κομμουνισμού την μέρα της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μπολσεβίκικη Επανάσταση.

Το προεδρικό μήνυμα σημείωσε ότι το 2020 σηματοδότησε την 100η επέτειο της Μάχης της Βαρσοβίας. Στις 15 Αυγούστου 1920, ο Πολωνικός Στρατός νίκησε τον Κόκκινο Στρατό του Βλαντιμίρ Λένιν, σταματώντας την πρόοδο της Σοβιετικής Ένωσης στην Ευρώπη για δεκαετίες.

«Δυστυχώς, η Σοβιετική Ένωση ανέπτυξε ένα Σιδηρούν Παραπέτασμα γύρω από την Πολωνία και διέδωσε τον κομμουνισμό σε γειτονικές χώρες και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η δήλωση. «Έκτοτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ελεύθερος κόσμος μαρτυρούν τις φρικαλεότητες του κομμουνισμού, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και των σοβιετικών γκουλάγκ».

Ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα γίνουν ποτέ σοσιαλιστικό έθνος».

«Τιμούμε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους από τον κομμουνισμό και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την ελευθερία έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να ανθίσουν».

Ακολουθήστε την Cathy στο Twitter: @CathyHe_ET

Υποστηρίξτε ένα ανεξάρτητο μέσο σε μια εποχή που τα πραγματικά νέα είναι δυσεύρετα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε