Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Pexels / Andrea Piacquadio

Ταξιδεύοντας στη ζωή χωρίς βαρίδια

Της Ειρήνης Ρηγοπούλου

Ανοίγοντας την ντουλάπα για να τα ξανα-κρεμάσουμε…και πάλι η ιστορία επαναλαμβάνεται: πολλά από τα αντικείμενα – ρούχα – αξεσουάρ που κρύβονται σε ντουλάπες και ντουλάπια απλά βρίσκονται εκεί, χωρίς να συμμετέχουν στη ζωή μας, χωρίς να της προσδίδουν αξία εν τέλει, παρά του ότι αυτός ήταν ο λόγος που κάποια στιγμή τα επιλέξαμε! Αντίθετα, «μαραζώνουν» εκείνα και «φορτώνουν» το περιβάλλον μας!

Όποιος άνθρωπος έχει βιώσει κάποια εμπειρία βίαιου αποχωρισμού του από αντικείμενα και πράγματα που κατείχε συνειδητοποιεί δύο βασικές διαδικασίες που εξελίσσονται παράλληλα: η πρώτη εμπεριέχει κάποια στοιχεία «πένθους», η άλλη όμως εμπεριέχει σημαντικές διαστάσεις ελευθερίας! Οι περισσότεροι στεκόμαστε και αναφερόμαστε περισσότερο στην πρώτη (για πολλούς λόγους συμβαίνει αυτό), λίγοι στη δεύτεροι, γιατί άραγε; [η απάντηση βρίσκεται στον καθένα μας]..

Φέτος, αποφάσισα να υιοθετήσω την αρχή του Light traveler.
Με ενέπνευσε φίλος, πάντα καλοντυμένος και περιποιημένος, που όμως σε όλες τις περιπτώσεις που έχει τύχει να συνταξιδέψουμε μαζί, διαπιστώνω ότι το μόνο που τον συνοδεύει είναι ένα πολύ όμορφο αισθητικά και λειτουργικά όπως αποδεικνύεται εργονομικό backpack («σακίδιο/τσάντα πλάτης»). Ακολούθησα, λοιπόν, το παράδειγμά του…

Δεν θα σας πω το πόσο ευέλικτα, ευκίνητα και εν τέλει ξεκούραστα ταξίδεψα (Ελλάδα και εξωτερικό), δεν θα σταθώ στο πόσο θετικά με επηρέασε ψυχολογικά, καθώς για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, όχι απλά μετέφερα μικρότερο «βάρος» παρά αισθανόμουν πιο ανάλαφρα!

Θα σας πω ότι συνειδητοποίησα ότι με τον τρόπο αυτό, μετατοπίστηκε και η προσοχή και το ενδιαφέρον μου σε άλλες διαδικασίες και εμπειρίες, αποδείχθηκα πιο δεκτική στο να εμπλακώ σε προτάσεις, όπως μικρές αποδράσεις ή μετακινήσεις, που έδωσαν φρεσκάδα και ανανέωση, ακριβώς γιατί οι συνθήκες του light traveler το επέτρεπαν και το εξυπηρετούσαν…. Σαν να «άδειασα» χώρο για άλλες εμπειρίες που αποδείχθηκαν εξαιρετικές για μένα εμπειρίες!

Τώρα λοιπόν που συνεχίζουμε στους επόμενους μήνες το ταξίδι μας, και αυτή ακριβώς θα είναι και η πρόκληση του Σεπτεμβρίου: όχι της επιστροφής στο «λιμάνι», δηλαδή στη ρουτίνα, σε ότι με λαχτάρα θέλαμε να αποχωριστούμε πριν…. καθώς αν προσεγγίζουμε το επόμενο διάστημα έτσι, ένα είναι σίγουρο: ότι είμαστε “heavy travelers” της ίδιας της ζωής.

Αν λοιπόν δεν προσεγγίζουμε την επιστροφή στην «κανονικότητά» μας ως ένα «αναγκαίο κακό» με πολλά βαρίδια, παρά τη διαχειριζόμαστε ως συνέχιση του ταξιδιού μας, υιοθετώντας όλες εκείνες τις διαστάσεις που κάνουν το ταξίδι ελκυστικό για εμάς.

Καλή συνέχεια του ταξιδιού σας!

Η Ειρήνη Ρηγοπούλου κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) και είναι σύμβουλος επαγγελματικών & επιχειρηματιών στο χώρο wellbeing & wellness, irigop@aegean.gr

Πηγή: www.naturanrg.gr

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε