Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Ο Κινέζος επικεφαλής Σι Τζινπίνγκ και άλλοι αξιωματούχοι χειροκροτούν μετά την ψηφοφορία σχετικά με τη νομοθεσία «εθνικής ασφάλειας» για την Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ κατά την τελική συνεδρίαση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (ΕΛΚ) στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο της Κίνας, 28 Μαΐου, 2020. (Carlos Garcia Rawlins/Reuters)

Το ψεύτικο νομοθετικό σώμα της Κίνας εγκρίνει το νομοσχέδιο «Ασφάλειας» του Χονγκ Κονγκ εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών

Το χωρίς πραγματική ισχύ νομοθετικό σώμα της Κίνας, το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο (ΕΛΚ), ενέκρινε ένα προσχέδιο νόμου σχετικά με τον λεγόμενο νόμο «εθνικής ασφάλειας» για το Χονγκ Κονγκ, εν μέσω διεθνούς επίκρισης που λέει ότι ο νόμος του κομμουνιστικού κόμματος θα καταστρέψει την αυτονομία της πρώην βρετανικής αποικίας και τις βασικές ελευθερίες των ανθρώπων.

Το προσχέδιο νόμου εγκρίθηκε με ψήφους 2.878 υπέρ, μία κατά και 6 αποχές. Η έγκριση ανοίγει τώρα τον δρόμο για τη μόνιμη επιτροπή του ΕΛΚ να συντάξει λεπτομέρειες της νομοθεσίας προτού προστεθεί στο Παράρτημα III του μίνι-συντάγματος του Χονγκ Κονγκ, που ονομάζεται Βασικός Νόμος.

Με την προσθήκη στο Παράρτημα III, οι νομοθέτες του Χονγκ Κονγκ δεν θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν προσεκτικά τη νομοθεσία. Αντ’ αυτού, η διοικητής του Χονγκ Κονγκ μπορεί να εκδώσει νομική ειδοποίηση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή του νόμου κατά λέξη.

Ο νόμος απαγορεύει πράξεις και δραστηριότητες σε σχέση με την απόσπαση, την ανατροπή και την τρομοκρατία, καθώς και δραστηριότητες που σχετίζονται με ξένες επεμβάσεις. Επιπλέον, θα επιτρέπεται στις υπηρεσίες ασφαλείας του Πεκίνου να λειτουργούν στο Χονγκ Κονγκ.

Η ψήφιση του νόμου «εθνικής ασφάλειας» από την Κίνα έγινε μια μέρα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι το Χονγκ Κονγκ δεν είναι πλέον αυτόνομο από την Κίνα, ενώ έδινε αναφορά στο αμερικανικό Κογκρέσο. Πρόσθεσε ότι ο νόμος «εθνικής ασφάλειας» ήταν μια «καταστροφική απόφαση» του Πεκίνου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται με τον λαό του Χονγκ Κονγκ καθώς παλεύει ενάντια στην αυξανόμενη άρνηση του ΚΚΚ για την αυτονομία που τους υποσχέθηκε», δήλωσε ο Πομπέο.

Ακολουθήστε τον Frank στο Twitter: @HwaiDer

 

Το γνωρίζατε;

Η Epoch Times είναι η πρώτη και μοναδική εφημερίδα που εκθέτει την πραγματική φύση, τον αντίκτυπο και τον τελικό στόχο του κομμουνισμού. Εξηγούμε τη ζημιά του στα ηθικά μας θεμέλια και στις ανατολικές και δυτικές παραδόσεις. Συζητάμε επίσης τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού και τον αντίκτυπό του στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα των χωρών.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε