Συστατικά
Για τη ζύμη
• 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα του φύλλου
• 150 γρ. ελαιόλαδο
• 200 γρ. κρασί λευκό
• 2-3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 πρέζα αλάτι
• ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση
• 300 γρ. γλυκό του κουταλιού σταφύλι, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο
• 70 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
• ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι, τριμμένο
• 4 μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι και έπειτα με τα χέρια, μέχρι να πάρουμε μια ωραία και ελαστική ζύμη.
• Δημιουργούμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Για τη γέμιση
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε λίγα λίγα τα μπισκότα ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να στέκεται στο κουτάλι.
Για τη συναρμολόγηση-ψήσιμο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
• Με έναν πλάστη και λίγο αλεύρι ανοίγουμε φύλλο πάχους 2-3 χλ. και με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια 10×10 εκ.
• Στο κέντρο του καθενός βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση.
• Διπλώνουμε στη μέση δημιουργώντας ένα τρίγωνο και ενώνουμε τις δύο άκρες.
• Δεν παραγεμίζουμε τα μπισκότα, γιατί η γέμιση φουσκώνει κατά το ψήσιμο, ενώ το ζυμάρι συρρικνώνεται.
• Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
• Τα ψήνουμε για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
• Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com