Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Η αστυνομία του Πόρτλαντ διαλύει ένα πλήθος, μετά από εμπρησμό κτηρίου της Αστυνομικής Ένωσης του Πόρτλαντ (PPA) νωρίς το πρωί στο Πόρτλαντ, Ορε., 29 Αυγούστου 2020. (Nathan Howard/Getty Images)

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κατηγορεί τα ΜΜΕ ότι αγνοούσαν βία και ταραχές, μέχρι την δήλωση του Μπάιντεν

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στις 30 Αυγούστου κατηγόρησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν «την βία στους δρόμους μας» που συγκλονίζει τις ΗΠΑ για μήνες, μέχρι να γίνει αναφορά για αυτήν από τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν σε δήλωση στον ιστότοπο της εκστρατείας του.

Ο εκπρόσωπος Χόγκαν Γκίντλεϊ δήλωσε κατά την διάρκεια εμφάνισης στην τηλεοπτική εκπομπή MediaBuzz του Fox News ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν σε μεγάλο βαθμό «τις δολοφονίες, την καταστροφή, τις λεηλασίες, τις ταραχές» για 90 ημέρες, αναφερόμενος στην εξέγερση στο Πόρτλαντ μετά τον θάνατο υπό αστυνομική κράτηση του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο που πυροδότησε ταραχές, εμπρηστικά περιστατικά, βανδαλισμούς και αντι-αστυνομικό συναίσθημα.

Ο Γκίντλεϊ έκανε τις παρατηρήσεις του σε απάντηση σε ερώτηση του οικοδεσπότη Χάουαρντ Κουρτς σχετικά με τις πρόσφατες κατηγορίες της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Κάιλι ΜακΈνανυ ότι τα μέσα ενημέρωσης και οι Δημοκρατικοί «βοηθούν την διάπραξη βίας» σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει προσφερθεί να στείλει ομοσπονδιακές δυνάμεις σε πολλές πόλεις, πολλές πόλεις σε αυτήν τη χώρα. Οι περιοχές που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς, αυτοί οι κυβερνήτες, αυτοί οι δήμαρχοι αρνούνται να το αφήσουν να συμβεί», είπε ο Γκίντλεϊ.

«Τα μέσα ενημέρωσης είναι συνένοχα σε αυτό, το αγνόησαν για 90 ημέρες», πρόσθεσε. «Και ξαφνικά, πριν από λίγες μέρες, ο Τζο Μπάιντεν λέει κάτι για την βία στους δρόμους μας και είναι απίστευτο, τα μέσα ενημέρωσης βρήκαν ξαφνικά τον Ιησού στο θέμα».

Στη δήλωσή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, ο Μπάιντεν καταδίκασε την βία στο Πόρτλαντ — μια ημέρα αφότου ο δεξιός διαδηλωτής Άαρον Ντάνιελσον, ο οποίος είχε επίσης το προσωνύμιο Τζέι Μπίσοπ, δολοφονήθηκε με πυροβολισμό στον δρόμο.

«Η θανατηφόρα βία που είδαμε την νύχτα στο Πόρτλαντ είναι απαράδεκτη», είπε ο Μπάιντεν. «Πυροβολισμοί στους δρόμους μιας σπουδαίας αμερικανικής πόλης είναι απαράδεκτοι. Καταδικάζω κάθε είδους βία από οποιονδήποτε, είτε αριστερά είτε δεξιά. Και προκαλώ τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει το ίδιο».

Στις 26 Αυγούστου, ο υποψήφιος της Δημοκρατικής προεδρίας, που αντιμετώπιζε πίεση στο ότι δεν καταδίκαζε τις συνεχιζόμενες βίαιες ταραχές στο Ουισκόνσιν, καταδίκασε επίσης την βία που προκλήθηκε από τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ την περασμένη εβδομάδα από την αστυνομία καθώς προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, επειδή παραβίασε μια περιοριστική εντολή που υπέβαλε μια πρώην φίλη.

Ο Μπάιντεν δέχθηκε πρόσφατα πίεση να καταγγείλει το εθνικό κύμα βίας μετά τον θάνατο του Φλόιντ. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε μια νίκη του Μπάιντεν, θα οδηγήσει σε μαζική αναρχία, βία και περαιτέρω διάλυση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι πόλεις που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς, όπως το Πόρτλαντ, το Όρεγκον και το Σικάγο, έχουν δει αύξηση του εγκλήματος μετά από βίαιες ταραχές που προκλήθηκαν από τον θάνατο του Φλόιντ.

«Οι Δημοκρατικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν την βία, αλλιώς, θα χάσουν τον Νοέμβριο», δήλωσε ο παρουσιαστής του CNN, Ντον Λέμον, στις 25 Αυγούστου. «Νομίζω ότι οι Δημοκρατικοί αγνοούν αυτό το πρόβλημα, ελπίζουν ότι θα φύγει από μόνο του. Αλλά δεν πρόκειται».


Απαντώντας στη δήλωση του Μπάιντεν που καταδικάζει την βία στο Πόρτλαντ, ο Νταν Κρένσω (Ρ-Τεξ.) είπε την Κυριακή ότι «είναι πολύ λίγο, πολύ αργά».

«Οι μαχητές της αριστεράς έχουν αρχίσει πόλεμο στις πόλεις της Αμερικής εδώ και ΜΗΝΕΣ και το σχολιάζετε τώρα μόνο, επειδή σας το είπε η δημοσκόπηση», είπε στο Twitter.

Ο Τραμπ έχει καταδικάσει ανοιχτά την βία που υποκινήθηκε στις πόλεις των ΗΠΑ από την στιγμή που παρουσιάστηκε και κατηγόρησε επανειλημμένα τα ΜΜΕ και τους Δημοκρατικούς ότι προσπάθησαν να απεικονίσουν τους εμπρηστές ως ειρηνικούς διαδηλωτές.


«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε το Πόρτλαντ, όχι να το βλάψουμε. Η ηγεσία τους έχασε, για μήνες, τον έλεγχο των αναρχικών και των εμπρηστών. Πλήττονται από απραξία. Πρέπει να προστατέψουμε την ομοσπονδιακή περιουσία ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ. Αυτοί δεν ήταν απλώς διαδηλωτές, τώρα είναι πραγματικά σοβαρά!» είπε ο πρόεδρος στο Twitter τον περασμένο μήνα.

Ο Τζακ Φίλιπς συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε