Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Η κενή αίθουσα του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος απεικονίζεται κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, στην Αθήνα, Ελλάδα, 18 Μαΐου 2020. (Άλκης Κωνσταντινίδης/Reuters)

Η Ελλάδα θα απαιτήσει αρνητικό τεστ κορωνοϊού για επισκέπτες από Βουλγαρία, Ρουμανία

ΑΘΗΝΑ — Όσοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ότι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα για τον κορωνοϊό για να τους επιτραπεί η είσοδος στην χώρα, ανέφερε το Σάββατο η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.

Η απαίτηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 28 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, δεν θα ισχύει για Έλληνες υπηκόους που έρχονται από αυτές τις χώρες.

«Με βάση μια ανάλυση επιδημιολογικών δεδομένων, οι αφίξεις στην Ελλάδα μέσω αεροπορικών συνδέσεων από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα απαιτηθεί να δώσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης για τον κορωνοϊό που έχει πραγματοποιηθεί έως και 72 ώρες πριν από την άφιξή τους», ανέφερε η υπηρεσία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Βουλγαρία πέρασε τις 10.000 το Σάββατο, με 270 επιβεβαιωμένους νέους φορείς τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι παρακολουθεί συνεχώς τα δεδομένα για να διασφαλίσει ότι το άνοιγμα της χώρας σε ξένους επισκέπτες γίνεται με ασφάλεια.

Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων, αλλά πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΙ.

«Αν σταματήσουμε να είμαστε προσεκτικοί και συνεχίσουμε να χαλαρώνουμε και τα κρούσματα εξαπλώνονται, τότε όλα μπορεί να αλλάξουν», είπε.

Η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού σε 4.135 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 201 θανάτους βάσει των τελευταίων δεδομένων.

Από τον Γιώργο Γεωργιόπουλο

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε