Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024

Η Τέχνη του Κιντσούγκι: Διαδικτυακή Συζήτηση & Επίδειξη 金継ぎ

Η ιδρύτρια του «Kintsugi Oxford» Νισικάγα Ίκου (Nishikawa Iku), θα παρουσιάσει διαδικτυακά την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 16:00-18:00 την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική Κιντσούγκι (Kintsugi).

«Η Τέχνη του Kintsugi: Διαδικτυακή Συζήτηση & Επίδειξη» διοργανώνεται από το  Japan House London, επίσημο πολιτιστικό φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας στο Λονδίνο.

Σε ελεύθερη μετάφραση, Κιντσούγκι σημαίνει «ένωση με χρυσό» και πρόκειται για μια τεχνική συγκόλλησης σπασμένων κεραμικών κομματιών με τη χρήση λάκας ουρούσι (urushi) – που συνήθως περιέχει σκόνη χρυσού ή άλλα πολύτιμα μέταλλα – έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία χρυσών «ραφών», ιδιαίτερης αισθητικής.

Η τεχνική αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία που μας παρακινεί να δούμε την ομορφιά που κρύβεται στην ατέλεια και στα ελαττώματα. Αναδεικνύει τις ρωγμές και τις επισκευές ως μέρος της ιστορίας ενός αντικειμένου που θα πρέπει να εξυμνούμε και όχι να κρύβουμε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ζωντανής διαδικτυακής παρουσίασης, η κ. Νισικάγα θα κάνει μια εισαγωγή για το κιντσούγκι (kintsugi) πριν επιδείξει τον τρόπο με τον οποίο οι θεατές μπορούν να επιδιορθώσουν κεραμικά αντικείμενα στο σπίτι τους κάνοντας χρήση της τεχνικής αυτής.

Όποιοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, προτρέπονται να υποβάλλουν ζωντανά τις ερωτήσεις τους κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Η Νισικάγα Ίκου, ιδρύτρια του Kintsugi Oxford, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κότσι της Ιαπωνίας. Αρχικά ήρθε σε επαφή με την τέχνη του κιντσούγκι, βοηθώντας τους Σιμόντε Μουνεάκι (Shimode Muneaki) και Σάτο Τακαχίκο (Sato Takahiko), καλλιτέχνες από το Κιότο, στην οργάνωση σχετικών εργαστηρίων που έγιναν στα μουσεία Ασμόλειο (Ashmolean) και Πιτ Ρίβερς (Pitt Rivers) της Οξφόρδης.

Παρότι το κιντσούγκι θεωρείται εξειδικευμένη τεχνική της οποίας η γνώση αποκτάται μόνο στην Ιαπωνία με εξάσκηση και εκπαίδευση, η Νισικάγα ανακάλυψε ότι με τη χρήση νέων υλικών, μπορεί να γίνει προσιτή και εκτός Ιαπωνίας.

Η Νισικάγα Ίκου οργανώνει σεμινάρια στην Αγγλία, Ιαπωνία και Ιταλία κάνοντας χρήση αυτών των νέων υλικών, καθώς και ιδιαίτερα ή ομαδικά μαθήματα στο στούντιο της στην Οξφόρδη. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Λίσα Χάμοντ (Lisa Hammond), Μπουκέ ντε Βριές (Bouke de Vries), Κατ Γουίλερ (Kat Wheeler) και Κλαούντια Κλερ (Claudia Clare).

Κράτηση θέσης ΕΔΩ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν  – Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Πηγή: Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε