Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Το λογότυπο της Deutsche Bank στο Χονγκ Κονγκ, Κίνα, 8 Ιουλίου 2019. (Tyrone Siu/Reuters)

Η Deutsche Bank θα πληρώσει πρόστιμο $150 εκατομμυρίων, λέει ότι η αποδοχή του Τζέφρυ Έπστιν ως πελάτη ήταν «λάθος»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ — Η Deutsche Bank AG παραδέχτηκε ότι έκανε ένα «κρίσιμο λάθος» αναλαμβάνοντας τον επιβεβαιωμένο εγκληματία σωματεμπορίας Τζέφρυ Έπστιν ως πελάτη, και συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο $150 εκατομμυρίων για να διευθετήσει τις κατηγορίες της Νέας Υόρκης σχετικά με τις συναλλαγές της με τον πρώην οικονομικό σύμβουλο και δύο άλλες τράπεζες.

Ο διακανονισμός της Τρίτης με το υπουργείο Οικονομικών της Νέας Υόρκης (pdf) είναι η πρώτη  κανονιστική πράξη ποινικής επιβολής εναντίον τράπεζας που σχετίζεται με τον Έπστιν, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Αύγουστο σε φυλακή του Μανχάτταν, ένα μήνα μετά τη σύλληψή του για φερόμενη σεξουαλική εκμετάλλευση πολλών κοριτσιών και γυναικών.

«Για χρόνια, η εγκληματική, κακοποιός συμπεριφορά του κ. Έπστιν ήταν ευρέως γνωστή, αλλά μεγάλα ιδρύματα συνέχισαν να αδιαφορούν για αυτήν την ιστορία και να προσδίδουν την αξιοπιστία ή τις υπηρεσίες τους προς οικονομικό κέρδος», είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο σε επίσημη δήλωση.

Η Νέα Υόρκη κατηγόρησε τις «σημαντικές αποτυχίες συμμόρφωσης» της Deutsche Bank στις σχέσεις της με τον Έπστιν, καθώς και με το υποκατάστημα της Danske Bank στην Εσθονία, το οποίο εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων, και με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Μέσης Ανατολής.

Μια ομάδα διαμαρτυρομένων που ονομάζεται «Hot Mess» κρατά ψηλά πινακίδες με τον Τζέφρυ Έπστιν μπροστά από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις 8 Ιουλίου 2019. (Stephanie Keith/Getty Images)

 

Ο Τζέφρι Έπστιν σε μια φωτογραφία του μητρώου σεξουαλικών παραβάσεων της Υπηρεσίας Ποινικής Δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης στις 28 Μαρτίου 2017, που αποκτήθηκε από το Reuters στις 10 Ιουλίου 2019. (Υπηρεσίας Ποινικής Δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης/Διανομή μέσω Reuters)

 

Ανέφερε ότι η Deutsche Bank χαρακτήρισε τον Έπστιν «υψηλού κινδύνου» και γνώριζε το ιστορικό του σχετικά με την σωματεμπορία, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού κατηγορητηρίου του 2007 με κατηγορίες πορνείας, παρ’ όλα αυτά διαχειρίστηκε εκατοντάδες συναλλαγές «ξεκάθαρα επηρεασμένες» από το παρελθόν του.

Αυτές περιελάμβαναν πληρωμές σε πιθανούς συνεργούς, δικηγόρους, θύματα, μοντέλα από την Ρωσία, και γυναίκες με επώνυμα της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Έπστιν ήταν πελάτης της Deutsche Bank από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2018, όταν η σχέση έληξε μετά από επιπρόσθετη αρνητική δημοσιότητα στον τύπο σχετικά με τα εγκλήματά του.

Ο διακανονισμός της Νέας Υόρκης αντικατοπτρίζει τη συνεργασία της Deutsche Bank εδώ και αρκετά χρόνια.

«Το ότι δεχτήκαμε [τον Έπστιν] ως πελάτη το 2013 ήταν ένα κρίσιμο λάθος και δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Κρίστιαν Σίουινγκ σε δήλωση της Τρίτης.

Η τράπεζα αναγνώρισε επίσης ελλείψεις στην επιτήρησή της σχετικά με την Danske Estonia και την FBME.

«Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να διασφαλιστεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ πάλι», είπε ο Σίουινγκ.

Από τον Jonathan Stempel.

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε