Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Ο Bernie Thompson της Plagable Technologies κρατάει μια βάση εργασίας, που πουλάει μέσω της Amazon.com από τις εγκαταστάσεις του στο Redmond της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ, στις 6 Φεβρουαρίου 2020. (Lindsey Wasson/Reuters)

Οι συνεργαζόμενοι έμποροι της Amazon, απειλούνται με κλείσιμο όσο ο κορωνοϊός μολύνει τους Κινέζους εργάτες

Οι συνεργαζόμενοι έμποροι της Amazon, απειλούνται με κλείσιμο όσο ο κορωνοϊός μολύνει τους Κινέζους εργάτες.

Λος Άντζελες – Amazon.com – Οι συνεργαζόμενοι πωλητές της Amazon.com καταφέρνουν ακόμα να καλύπτουν τις ελλείψεις των προϊόντων, όσο οι Κινέζοι εργάτες, ανησυχώντας για τον ταχύτατα μεταδιδόμενο κορωνοϊό, ενδέχεται να αδυνατούν ή να μην επιθυμούν να επιστρέψουν στα, αδρανή πλέον, εργοστάσιά τους.

O Brandon Young ο οποίος διακινεί εμπορεύματα με έσοδα άνω των 10 εκατομμυρίων ετησίως από το διαδικτυακό του μαγαζί, διαθέτει προμήθεια 30-45 ημερών φορητών φορτιστών ρολογιών Apple Inc που είναι δύσκολο να αναπληρώσει, καθώς είναι κατασκευασμένα από γνήσια εξαρτήματα της Apple που κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Κίνα.

Ο ιδρυτής της Plugable Technologies, Bernie Thompson αναφέρει ότι μπορεί να ξεμείνει από τις κορυφαίες σε πωλήσεις, βάσεις εργασίας με τριπλή οθόνη για laptop, μέχρι το τέλος του μήνα, ακόμη κι αν τα εργοστάσια ανοίξουν, όπως προείπαν, την επόμενη εβδομάδα.

Οι επιχειρηματίες αυτοί είναι ανάμεσα στους πάνω από ένα εκατομμύριο, πωλητές της Amazon, η επιβίωση των οποίων εξαρτάται από τους εργάτες των κινέζικων εργοστασίων. Οι πωλητές τις Amazon αντιμετωπίζουν το ρίσκο τού εάν το ξέσπασμα του ταχύτατα μεταδιδόμενου κορωνοϊού της Κίνας έχει ως αποτέλεσμα έλλειψη εργαζομένων ή παρατεταμένο κλείσιμο εργοστασίων.

Οι ελλείψεις προϊόντων στην Amazon μπορούν να εξαλείψουν μια μικρή επιχείρηση. Ο αλγόριθμος της Amazon προσφέρει τις καλύτερες απολαβές στους πωλητές με τις πιο γρήγορες και πιο πρόσφατες πωλήσεις. Αυτή η εξέχουσα τοποθέτηση συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων.

«Ο καλύτερος τρόπος να “σκοτωθεί” αυτό, είναι το να τελειώσει το απόθεμα,» αναφέρει ο Thomson της Plugable.

Τα έσοδα της Amazon από υπηρεσίες προς τρίτους πωλητές αντιπροσώπευαν μόλις το 19% των καθαρών πωλήσεων της Amazon το 2019. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει έσοδα από τις επικερδείς διαφημίσεις της Amazon. Σε επιστολή προς τους μετόχους, ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Bezos δήλωσε ότι οι πωλήσεις των ανεξάρτητων εμπόρων αντιπροσωπεύουν το 58% των υλικών αγαθών που πωλήθηκαν μέσω τις Amazon το 2018.

H Amazon ανέφερε σε μια δήλωση πως: «Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία διακοπή στις δραστηριότητές μας».

Ο Young αναφέρει πως πολλοί πωλητές της Amazon ξέμειναν από εμπόρευμα πριν τις αργίες τις Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, όταν εκατομμύρια εργάτες ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να επισκεφτούν τις οικογένειές τους και τα εργοστάσια ουσιαστικά κλείνουν για δύο με τρείς εβδομάδες.

«Οι άνθρωποι έχουν επιπλέον απόθεμα, αλλά αυτό θα εξαντληθεί γρήγορα, εάν τα εργοστάσια παραμείνουν κλειστά ή οι εργάτες δεν επιστρέψουν», αναφέρει ο Young, που είναι αυτοβούλως σε καραντίνα στο σπίτι του στο Miami αφότου επισκέφτηκε εργοστάσια και την οικογένειά του στην Κίνα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Δεν επισκέφτηκε, την πόλη της Γούχαν, το επίκεντρο της επιδημίας.

Τον Οκτώβριο, ο Thompson παρήγγειλε περισσότερα κομμάτια από τις δημοφιλείς βάσεις εργασίας που μπορούν να συνδέσουν ένα λάπτοπ με τρείς οθόνες.

Είχε μεριμνήσει και είχε δώσει ένα επιπλέον χρονικό περιθώριο σε περίπτωση καθυστέρησης ή ελαττωματικού προϊόντος και ήταν ακόμα μέσα στα όρια όταν το εργοστάσιο έχασε την ημερομηνία παράδοσής του τον Ιανουάριο. Ωστόσο η απόφαση της Κίνας να επεκτείνει το κλείσιμο των εργοστασίων για μια ακόμα εβδομάδα μετά τις αργίες της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς «καθάρισε» ό,τι είχε απομείνει στις αποθήκες του.

«Αν δεν είχε εμφανιστεί ο κορωνοϊός θα ήμασταν εντάξει – αλλά με αυτή την επιπλέον καθυστέρηση, θα ξεμείνουμε από αποθέματα», ανέφερε ο Thompson, που ίδρυσε την εταιρία του στο Redmond της Ουάσιγκτον το 2009.

Αν και δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με πολλούς από τους Κινέζους προμηθευτές του, εκείνοι με τους οποίους κατάφερε να μιλήσει του δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να επιστρέψουν σύντομα στις δραστηριότητές τους, όπου τότε θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ μεγαλύτερο φόρτο δουλειάς, σε σχέση με τον συνηθισμένο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το τελικό προϊόν θα χρειαστεί 2 – 3 εβδομάδες επιπλέον, για να φτάσει στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Προμηθευτής ενός εργαλείου που παρακολουθεί καταχωρήσεις τρίτων στην Amazon, ανέφερε στο Reuters ότι έχει σημειωθεί άνοδος στα προϊόντα «Δεν υπάρχει απόθεμα».

Το Σάββατο η Amazon σε μια δημοσίευση στην κινέζικη ιστοσελίδα της, συνέστησε στους Κινέζους προμηθευτές της να αποφεύγουν τις καθυστερήσεις κατά την απογραφή και αποστολή των εμπορευμάτων, λόγω κορωνοϊού. Οι συστάσεις περιλάμβαναν, εφόσον δεν εισακούγονταν, την κατάργηση των προϊόντων και την μετατροπή των καταστημάτων ως ανενεργά.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη δυσκολία για τους πωλητές των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλοί είδαν την κερδοφορία τους να πλήττεται από την μάχη δασμών μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας πέρυσι.

Είναι «αλάτι στην πληγή» ανέφερε ο Michael Smerling, πρόεδρος της LCI Brands με βάση το Σικάγο, μιλώντας για τον κορωνοϊό. «Οι δασμοί είχαν ήδη μειώσει τα κέρδη κατά 75% πέρυσι», όπως ο ίδιος εκτιμά.

«Ως έμπορος που πουλούσα ζώνες χρήματος και μαξιλάρια ταξιδίου ήξερα πώς να διαχειριστώ τον εμπορικό πόλεμο», είπε ο Smerling. «Ο κορωνοϊός όμως, είναι κάτι τελείως διαφορετικό – δεν γνωρίζουμε τι αποτέλεσμα θα έχει».

Κάποιοι έμποροι ψάχνουν να βρουν τρόπους να αλλάξουν προμηθευτές εκτός Κίνας.

Ο Young, που πουλάει παιχνίδια, ταξιδιωτικές τσάντες και άλλα προϊόντα μέσω της Amazon, ψάχνει για εργοστάσια στο Μεξικό, στη Νότια Αμερική, στην Ινδία, το Πακιστάν και το Βιετνάμ.

Ο Jayme Smaldone, διευθύνων σύμβουλος της Mighty Mug με βάση το Νιου Τζέρσεϋ, θα αυξήσει την παραγγελία του για πλαστικές κούπες από την Ταϊβάν, εάν η προσφορά 90 ημερών από μεταλλικές κούπες από την Κίνα μειωθεί.

«Πολλές εταιρίες που είναι καταχωρισμένες στην Amazon, δεν έχουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για μια ενδεχόμενη μεγάλης διάρκειας παύση των εργοστασίων της Κίνας», αναφέρει ο Chris McCabe, ιδρυτής της ecommercechris.com, συμβουλευτικής πωλητών στην Amazon. «Θα υπάρξουν πολλές στεναχώριες και πονοκέφαλοι», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε