Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Η Γκισλέιν Μάξγουελ εμφανίζεται μέσω συνδέσμου βίντεο κατά την ακρόαση της κατηγορίας της, για την οποία της αρνήθηκε εγγύηση, για τον ρόλο της σαν βοηθός του Τζέφρι Έπσταιν στην στρατολόγηση και τελικά στην κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν, στο δήμο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στις 14 Ιουλίου 2020. ( Jane Rosenberg / Reuters)

Ο Έπσταϊν και ο Μπιλ Κλίντον ταξίδεψαν μαζί, επιβεβαιώνει η Μάξγουελ

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, μακροχρόνια συνεργάτιδα του νεκρού δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων Τζέφρι Έπσταιν, επιβεβαίωσε σε μια πρόσφατα αποσφραγισμένη κατάθεση του 2016 ότι είχε πετάξει μαζί με τον Έπστιν και τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Η κατάθεση προέρχεται από μια αγωγή δυσφήμισης της Βιρτζίνια Τζούφρε εναντίον της Μάξγουελ που διευθετήθηκε πρόσφατα. Περιέχει αμέτρητες περιπτώσεις αποφυγής της Μάξγουελ ερωτήσεων από τους δικηγόρους. Ο Έπσταϊν είχε περιγράψει την Μάξγουελ – ένα μακροχρόνιο μέλος του στενού κύκλου του – ως την «καλύτερη φίλη» του σε ένα άρθρο του Vanity Fair του 2003.

Σε ένα σημείο της κατάθεσης, η Μάξγουελ ρωτάται από τον δικηγόρο της Τζούφρε, Σίγκριντ ΜακΚάουλι: «Πετάξατε σε αεροπλάνα, τα αεροπλάνα του Τζέφρι Έπσταϊν με τον πρόεδρο Κλίντον, είναι αυτό αληθές;»

Η Μάξγουελ απάντησε: «Έχω πετάξει, ναι».

Η Μάξγουελ κατηγορείται εδώ και πολύ καιρό ότι «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια για τον Έπσταϊν. Πολλά φερόμενα θύματα του Έπσταϊν κατηγόρησαν την Μάξγουελ ότι τους δελέαζε στον κύκλο του, όπου είπαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από αυτόν και άλλους ισχυρούς ανθρώπους.

Σε επακόλουθες ερωτήσεις, η Μάξγουελ ρωτήθηκε: «Όταν ήσασταν στο αεροπλάνο με τον Τζέφρι και τον πρόεδρο Κλίντον, παρατηρήσατε τον Τζέφρι και τον [ΑΠΟΚΡΥΜΜΕΝΟ] να μιλάνε;»

«Είμαι σίγουρη ότι το έκαναν», απάντησε η Μάξγουελ.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Έπσταϊν και το άτομο του οποίου το όνομα αποκρύφθηκε φαίνονταν φιλικοί, η Μάξγουελ είπε: «Δεν θυμάμαι».

Η Λόρα Μένινγκερ, δικηγόρος της Μάξγουελ, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό μέσω email.

Ο Κλίντον πέταξε με το «Lolita Express», το τζετ του Έπσταϊν, τουλάχιστον 26 φορές, σύμφωνα με τα αρχεία που απέκτησε το Fox News το 2016. Σε μια δήλωση του Ιουλίου 2019, ο Κλίντον αρνήθηκε ότι είχε ποτέ επισκεφτεί το ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν και είπε ότι είχε ταξιδέψει με το αεροπλάνο μόνο τέσσερις φορές.

Το 2019, μια ημέρα πριν ο Έπσταϊν βρεθεί νεκρός στο κελί του, σχεδόν 2.000 σελίδες εγγράφων σχετιζόμενες με τον ίδιο αποσφραγίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών της Τζούφρε πως η ίδια έπαιρνε εντολές από την Μάξγουελ να κάνει σεξ με αρκετούς πλούσιους και ισχυρούς άντρες, συμπεριλαμβανομένου του Έπσταϊν.

Σε αυτά τα αποσφραγισμένα έγγραφα, μια ενότητα με τίτλο «New York Presbyterian Hospital Records» αναφέρει λεπτομερώς πώς η Τζούφρε «παρείχε εκτενή ιατρικά αρχεία αυτής της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών αρχείων από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος την κακοποιούσε σεξουαλικά και την εμπορευόταν».

Σύμφωνα με το αντίγραφο του 2016, το οποίο περιέχει αμέτρητες παραλείψεις, η Μάξγουελ ρωτήθηκε για τη σχέση της με τον Έπσταϊν και για τους ισχυρισμούς της Τζούφρε.

«Δεν είδα ποτέ ακατάλληλες ανήλικες δραστηριότητες με τον Τζέφρι ποτέ», είπε η Μάξγουελ.

«Δεν μπορώ να καταθέσω τι έκανε ή δεν έκανε ο Τζέφρι», είπε η Μάξγουελ. «Μπορώ μόνο να καταθέσω για όσα γνωρίζω και το γεγονός ότι αυτή (η Τζούφρε) είπε ψέματα για μένα από την αρχή έως το τέλος και με κάνει επανειλημμένα να αμφισβητώ οτιδήποτε μπορεί εκείνη να νοιώθει».

Η κατάθεση μαζί με άλλα έγγραφα εγκρίθηκαν για κυκλοφορία μετά την απόρριψη από το 2ο Εφετείο Αμερικανικών Κυκλωμάτων στο Μανχάταν στις 19 Οκτωβρίου των «αξιοπρεπών» επιχειρημάτων της Μάξγουελ πως τα συμφέροντά της υπερέβαιναν την εικασία ότι το κοινό πρέπει να δει το υλικό.

Η Μάξγουελ συνελήφθη στις 2 Ιουλίου στο Μπράντφορντ του Νιού Χάμσαϊρ. Ζούσε για χρόνια με τον Έπσταϊν και ήταν η τακτική του ταξιδιωτική σύντροφος σε ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 35 έτη. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2021.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του 2016, η Μάξγουελ ρωτήθηκε πόσες φορές είχε ταξιδέψει με τα αεροπλάνα του Τζέφρι Έπσταϊν.

«Πάρα πολλές φορές», απάντησε.

Η Μάξγουελ είπε ότι προσλήφθηκε από τον Έπσταϊν για να προσλαμβάνει βοηθούς, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μάγειρες, καθαριστές, κηπουρούς, άτομα στην πισίνα και πιλότους ως μέρος της συντήρησης έξι σπιτιών, σύμφωνα με το αντίγραφο, το οποίο καταλαμβάνει 418 σελίδες.

Σε μια περίπτωση, η Μάξγουελ αναγνώρισε ότι «ένα πολύ μικρό μέρος της δουλειάς μου ήταν από καιρό σε καιρό να βρίσκω ενήλικες επαγγελματίες θεραπευτές μασάζ για τον Τζέφρι».

Η Μάξγουελ φάνηκε να αποφεύγει την δικηγόρο καθώς την πίεζε να απαντήσει στο αν προσέλαβε την Τζούφρε για να κάνει ερωτικό μασάζ στον Έπσταϊν.

«Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς [Τζούφρε] εμφανιζόταν η ίδια ως μασέρ και μόνη της καλέστηκε να έρθει και να κάνει ένα μασάζ», κατέθεσε η Μάξγουελ.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε τον Bowen στο Twitter: @BowenXiao_

 Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε