Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεωρεί πολεμικά πλοία πριν από την παρέλαση της Ημέρας του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, 26 Ιουλίου 2020. (Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via Reuters)

Πούτιν: Το ρωσικό ναυτικό θα αποκτήσει υπερηχητικά πυρηνικά όπλα 

ΜΟΣΧΑ — Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Κυριακή ότι το ρωσικό ναυτικό θα οπλιστεί με υπερηχητικά πυρηνικά όπλα και υποβρύχια πυρηνικά μη επανδρωμένα οχήματα (drones), για τα οποία το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εκφωνεί λόγο κατά την παρέλαση της Ημέρας του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, 26 Ιουλίου 2020. (Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via Reuters)

 

Ο Πούτιν, ο οποίος λέει ότι δεν επιδιώκει έναν αγώνα απόκτησης όπλων, έχει συχνά μιλήσει για μια νέα γενιά ρωσικών πυρηνικών όπλων που ισχυρίζεται ότι είναι απαράμιλλα και μπορούν να φτάσουν σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο. Ορισμένοι δυτικοί ειδικοί έχουν αμφισβητήσει πόσο προχωρημένα είναι.

Τα όπλα, μερικά από τα οποία δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, περιλαμβάνουν το υποβρύχιο πυρηνικό  μη επανδρωμένο σκάφος Poseidon, σχεδιασμένο για μεταφορά από υποβρύχια, και τον υπερηχητικό πύραυλο Tsirkon (Zircon), ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σκάφη στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεωρεί πολεμικά πλοία στον ποταμό Νέβα κατά τη διάρκεια της παρέλασης της Ημέρας του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, 26 Ιουλίου 2020. (Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via Reuters)

 

Ο συνδυασμός ταχύτητας, ευελιξίας και μέγιστου ύψους των υπερηχητικών πυραύλων, ικανών να ταξιδεύουν με πάνω από πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και κατάρριψή τους.

Μιλώντας στην Αγία Πετρούπολη σε μια ετήσια ναυτική παρέλαση που παρουσιάζει τα καλύτερα πλοία, πυρηνικά υποβρύχια και ναυτική αεροπορία της Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι οι δυνατότητες του ναυτικού αυξάνονται και θα αποκτήσει 40 νέα πλοία φέτος.

Δεν διευκρίνισε πότε θα λάβει νέα υπερηχητικά όπλα, αλλά υπαινίχθηκε ότι η ημέρα πλησιάζει.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο Διοικητής της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Αλεξάντερ Ζουράβλιοφ φωτογραφίζονται στο περιπολικό σκάφος Raptor πριν από την παρέλαση της Ημέρας του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, 26 Ιουλίου 2020. (Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin μέσω Reuters)

 

«Η εκτεταμένη ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών που ξεπερνούν όλες τις άλλες στον κόσμο, όπως τα υπερηχητικά συστήματα πυραύλων και τα υποβρύχια drones, θα δώσουν στον στόλο μοναδικά πλεονεκτήματα και αυξημένες ικανότητες μάχης», δήλωσε ο Πούτιν.

Σε ξεχωριστή δήλωση που κυκλοφόρησε μέσω ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι δοκιμές του Belgorod, του πρώτου υποβρυχίου που ήταν ικανό να μεταφέρει τα drones Poseidon, ήταν σε εξέλιξη και ο έλεγχος των οπλικών συστημάτων πλησίαζε.

«Η εργασία ολοκληρώνεται με επιτυχία για την δημιουργία σύγχρονων οπλικών συστημάτων για το Ναυτικό», ανέφερε.

Ο Πούτιν απειλούσε πέρυσι να αναπτύξει υπερηχητικούς πυραύλους σε πλοία και υποβρύχια που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν έξω από τα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες τοποθετούσαν πυρηνικά όπλα μεσαίας εμβέλειας στην Ευρώπη.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει τοποθετήσει τέτοιους πυραύλους στην Ευρώπη, αλλά η Μόσχα ανησυχεί ότι ίσως το κάνει.

Από τον Andrew Osborn

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε