Υλικά
– 1 ταψάκι στρογγυλό
– Τυρί κρέμα 300 γρ.
– 1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
– Μαρμελάδα κράνμπερι ή όποια άλλη σας αρέσει (περίπου το μισό βαζάκι)
– Μπισκότα digestive (σχεδόν όλο το πακέτο μείον 5 μπισκότα)
– 1 Βανίλια
– Ζάχαρη καστανή (μισή κούπα)
– Βούτυρο (μια μεγάλη κουταλιά της σούπας και λίγο ακόμα)
– Κανέλα κεϋλάνης (⅓ του μικρού κουταλιού)
Εκτέλεση
Για τη βάση
Λιώστε το βούτυρο και μετά σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και περιχύστε το βούτυρο και την κανέλα και ανακατεύψτε τα με τα χέρια σας, έπειτα τα απλώνεται καλά στο ταψάκι και το βάζετε στην κατάψυξη.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη (μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη) και σε ένα άλλο μπολ (κατά προτίμηση πλαστικό) χτυπήστε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πολύ πηχτή. Έπειτα ενώστε τα και τα δύο και ανακατέψτε τα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μια ξύλινη σπάτουλα.
Βγάλτε από την κατάψυξη το ταψάκι με τη βάση και απλώστε από πάνω τη γέμιση και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες βγάλτε το ταψάκι από το ψυγείο και απλώστε τη μαρμελάδα και βάλτε το πάλι στο ψυγείο για 2 ακόμα ώρες (το ιδανικό είναι 4 ώρες αν θέλετε να δέσει ακόμα πιο πολύ η κρέμα).
Καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece