Τετάρτη, 17 Απρ, 2024
Ο Μάικλ Φλυν, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αποχωρεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο με την δικηγόρο του Σίντνεϋ Πάουελ μετά από ενημερωτική συνεδρίαση με τον δικαστή Έμετ Σάλλιβαν στην Ουάσινγκτον, 10 Σεπτεμβρίου 2019. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Το Έτος της Δικαίωσης, Μέρος 2: Υποστράτηγος Μάικλ Φλυν

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς άρθρων «Το Έτος της Δικαίωσης» που πραγματεύονται το σκάνδαλο Russiagate ή αλλιώς Obamagate, που διερευνάται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ. Μπορείτε να διαβάσετε τα υπόλοιπα άρθρα εδώ:

Το Έτος της Δικαίωσης, Μέρος 1
Το Έτος της Δικαίωσης, Μέρος 3: Σβετλάνα Λόκοβα

Σχολιασμός

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέπληξε τους πάντες στις 15 Μαρτίου, κάνοντας ξαφνικά ένα tweet σχετικά με μια πιθανή «πλήρη χάρη» για τον πρώην σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια, τον απόστρατο Υποστράτηγο Μάικλ Φλυν.

Άμεσα ξέσπασε θυμός για το tweet του Trump για διάφορους λόγους.

Η χώρα βρίσκεται επί του παρόντος σε μια σοβαρή εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ, έτσι πολλοί φωνάζουν ότι ο Τραμπ πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό αντί για την υπόθεση του Φλυν. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν ένα tweet του βουλευτή Άνταμ Σιφ (Δ-Καλιφ).

Ο κύριος λόγος για την αναταραχή είναι ο εξής: Για περισσότερα από τρία χρόνια, το σκαλπ του Φλυν που κρεμόταν από την ζώνη της ομάδας του ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μάλερ θεωρείτο ένα τεράστιο τρόπαιο στον πόλεμο τόσο των Δημοκρατικών όσο και των ΜΜΕ ενάντια στον σημερινό πρόεδρο.

Η ξαφνική εισαγωγή της ιδέας ότι ο Φλυν μπορεί να μην «χάσει το σκαλπ του» τελικά, θα ήταν το πιο πικρό χάπι που θα μπορούσε να καταπιεί η «Αντίσταση στον Τραμπ».

Όμως, η «επίσημη ιστορία» για το πώς έγινε η λήψη του σκαλπ του Φλυν έχει δημιουργήσει πολλά σοβαρά ερωτήματα από τότε που άρχισε η διαδικασία εξέτασης της ένστασής του στο δικαστήριο του δικαστή Ράντολφ Κοντρέρας την 1η Δεκεμβρίου 2017. Πολύ σοβαρές κατηγορίες για κρατική κακοδιαχείριση από βασικούς ανθρώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΥΔ) και του FBI, που εμπλέκονται στην υπόθεσή του, έχουν ισοπεδωθεί, με βάση δημοσίως διαθέσιμα στοιχεία.

Γνωρίζαμε πολύ λίγα για το Spygate [σκάνδαλο κατασκοπείας] την 1η Δεκεμβρίου 2017, την ημέρα που ο Φλυν παρουσιάστηκε στην πρώτη συνεδρίαση της ένστασής του στην αίθουσα του Κοντρέρας. Αυτό δεν ισχύει πλέον τον Μάρτιο του 2020.

Έχουμε μάθει πολλά από τότε για το FBI, το οποίο χρησιμοποίησε επαφές του με δημοσιογράφους για να σπείρει με στρατηγικό τρόπο διαρροές στις εθνικές ειδήσεις που στοχοποιούν τον Φλυν ως βασικό μέρος της φάρσας του Russiagate [υποτιθέμενο σκάνδαλο Ρωσίας]. Αυτό εξανάγκασε την παραίτηση του στρατηγού από την θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ.

Αυτές οι ίδιες στρατηγικές διαρροές χρησιμοποιήθηκαν για να εκκινήσουν μια έρευνα περί ψευδορκίας εναντίον του Φλυν, η οποία κατέληξε στο ότι το FBI παρέδωσε την υπόθεσή του στο γραφείο του ειδικού συμβούλου Μάλερ. Οι εισαγγελείς κινήθηκαν τόσο γρήγορα για να εξασφαλίσουν μια διαπραγμάτευση με τους πρώην δικηγόρους του Φλυν, ώστε να μην έχει αποδοθεί ποτέ επίσημο κατηγορητήριο σε αυτήν την υπόθεση.

Η επόμενη εξέλιξη που αναμένεται σε αυτό το μακροχρόνιο φιάσκο υπόθεσης είναι ο δικαστής Έμετ Σάλλιβαν να αποφασίσει εάν ο στρατηγός μπορεί να αποχωρήσει από την δίκη, και η δίκη να τερματιστεί.

Ένα από τα δύο πράγματα πρόκειται να συμβεί:

1. Ο Σάλλιβαν δεν επιτρέπει στον Φλυν να αποχωρήσει από την δίκη και τον καταδικάζει, πράγμα που σημαίνει ότι ο Φλυν θα είναι τότε καταδικασμένος για παράνομη πράξη, άρα μπορεί αμέσως να του αποδοθεί η πλήρης προεδρική χάρη που εξετάζει ο Τραμπ.

2. Ή ο Σάλλιβαν επιτρέπει στον Φλυν να αποχωρήσει από την δίκη, και στη συνέχεια εναπόκειται στον επικεφαλής εισαγγελέα Μπράντον Βαν Γκρακ να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει.

Αλλά ο  Βαν Γκρακ γνωρίζει πολύ καλά τι θα συμβεί αν αυτή η υπόθεση εκδικαστεί: η επικεφαλής σύμβουλος υπεράσπισης του Φλυν, Σίντνεϋ Πάουελ, θα τον ανάγκαζε να θέσει τους Τζέιμς Κόμεϋ, Άντριου ΜακΚέιμπ, Πήτερ Στροκ και Λίζα Πέιτζ στη θέση του μάρτυρα.

Και η Πάουελ δεν θα σταματούσε εκεί. Θα επέμενε επίσης να καλέσει στο βήμα τον δεύτερο πράκτορα που ήταν παρών στη συνέντευξη με τον Φλυν στις 24 Ιανουαρίου 2017 στον Λευκό Οίκο.

Ο Βαν Γκρακ θα έπρεπε να καλέσει τον ειδικό πράκτορα του FBI Τζόσεφ Πιέντκα.

Αυτό θα αποτελούσε ένα τεράστιο πρόβλημα για τον Βαν Γκρακ, διότι οι κύριοι παίκτες που δημιούργησαν την υπόθεση ψευδορκίας εναντίον του Φλυν είναι οι ίδιοι πλέον, βασικοί στόχοι σε μια ομοσπονδιακή ποινική έρευνα που διενεργείται από το ΥΔ από τον Εισαγγελέα του Έθνους Τζον Ντούραμ.

Πολλοί από τους ίδιους πρώην υπαλλήλους του FBI δεν συμμετείχαν μόνο στη δημιουργία της υπόθεσης ψευδορκίας εναντίον του Φλυν, αλλά και στις παράνομες χρήσεις του Δικαστηρίου της FISA σχετικά με το ένταλμα για τον Κάρτερ Πέιτζ και τις ανανεώσεις του.

Η τρέχουσα αντίληψή μου είναι ότι εάν ο Σάλλιβαν επιτρέψει τον τερματισμό της δίκης, ο Βαν Γκρακ πρόκειται να κινηθεί αμέσως για να απορρίψει την υπόθεση και όχι να επιχειρήσει να παράγει μια απόφαση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εισαγγελείς του Μάλερ επιδιώκουν να καθυστερήσουν τα πάντα μέχρι να δουν τι έχει βρει και συλλέξει ο Ντούραμ και η ερευνητική του ομάδα κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους σχετικά με την προέλευση του Russiagate.

Όσο περισσότερα ανακαλύπτουμε για αυτούς τους βρώμικους αστυνομικούς, τόσο χειρότεροι φαίνονται και τόσο καλύτερος φαίνεται ο Φλυν. Και δεν είναι μόνο ο Φλυν· είναι το ίδιο και για όλους τους άλλους που έχουν στοχευθεί σε αυτό το συνεχώς αυξανόμενο σκάνδαλο Spygate.

Αυτό δεν είναι ατύχημα ή τυχαία σύμπτωση. Είναι μια πολύ αποκαλυπτική τάση.

Ο Brian Cates είναι αρθρογράφος με έδρα το Νότιο Τέξας και συγγραφέας του βιβλίου «Κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη μου … Αλλά εδώ είναι ούτως ή άλλως!» 
(“Nobody Asked For My Opinion … But Here It Is Anyway!”)

Λαμβάνει μηνύματα στο Twitter @drawandstrike.

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την γνώμη της Epoch Times.

Το γνωρίζατε;

Η Epoch Times είναι η πρώτη και μοναδική εφημερίδα που εκθέτει την πραγματική φύση, τον αντίκτυπο και τον τελικό στόχο του κομμουνισμού. Εξηγούμε τη ζημιά του στα ηθικά μας θεμέλια και στις ανατολικές και δυτικές παραδόσεις. Συζητάμε επίσης τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού και τον αντίκτυπό του στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα των χωρών.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε