Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά στον τύπο πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 27 Ιουλίου 2020 (Nicholas Kamm / AFP μέσω Getty Images)

Τραμπ: Ο εγκλεισμός ολόκληρης της Αμερικής «θα προκαλούσε τελικά περισσότερη ζημιά απ’ ότι θα απέτρεπε»

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα κλείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για να περιορίσει τη διάδοση του ιού του ΚΚΚ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε περισσότερο κακό παρά καλό.

«Είναι σημαντικό για όλους τους Αμερικανούς να συνειδητοποιήσουν ότι ένα μόνιμος εγκλεισμός δεν είναι μια βιώσιμη πορεία προς τα εμπρός παράγοντας το αποτέλεσμα που θέλετε και σίγουρα δεν είναι μια βιώσιμη πορεία προς τα εμπρός και τελικά θα προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι θα αποτρέψει», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου για τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), τον νέο κορωνοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Οι κυβερνήτες έκλεισαν αρχικά τις πολιτείες σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους ασθενείς της COVID-19 από το να υπερφορτώσουν τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό και επίσης να επιτρέψουν σε επιστήμονες και γιατρούς να εξακριβώσουν τον αντίκτυπο του ιού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης θεραπειών για την καταπολέμησή του, δήλωσε ο πρόεδρος.

«Οι εγκλεισμοί δεν αποτρέπουν τη μόλυνση στο μέλλον. Απλώς δεν το κάνουν. Επιστρέφει πολλές φορές, επιστρέφει» είπε ο Τραμπ.

Την Κυριακή, σύμφωνα με ερευνητές, περισσότερες από 47.000 νέα κρούσματα του ιού του ΚΚΚ αναφέρθηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα 47.511 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν από την Wall Street Journal, η οποία παρέθεσε τα δεδομένα των πανεπιστημίων, είναι ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων από τις 6 Ιουλίου, όταν καταγράφηκαν περίπου 44.900. Μια ημέρα πριν από αυτό, την 1η Αυγούστου, αναφέρθηκαν περισσότερα από 58.000 κρούσματα ιού σε εθνικό επίπεδο και στις 31 Ιουλίου, σημειώθηκαν περίπου 67.000 κρούσματα.

Η Καλιφόρνια ανέφερε περίπου 9.032 νέα κρούσματα και η Φλόριντα 7.084 την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, κάλεσε τους Αμερικανούς να παραμείνουν «άγρυπνοι» ενάντια στον ιό, σημειώνοντας ότι 18 πολιτείες έχουν αναφέρει μικρότερο αριθμό κρουσμάτων. Μεταξύ αυτών το Νιου Τζέρσεϋ, το Κονέκτικατ και η Νέα Υόρκη, που κάποτε θεωρούνταν το επίκεντρο του ιού στις αρχές του έτους.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην προστασία εκείνων που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο, επιτρέποντας στους νεότερους και υγιέστερους Αμερικανούς να ξαναρχίσουν την εργασία και το σχολείο με προσεκτικές προφυλάξεις», δήλωσε ο Τραμπ. «Ιδανικά, θέλουμε να ανοίξουμε αυτά τα σχολεία. Θέλουμε να τα ανοίξουμε».

Μια μέρα πριν από αυτό, η κορυφαία ειδικός της COVID-19 του Λευκού Οίκου, Δρ Ντέμπορα Βίρξ, δήλωσε ότι υπάρχουν τώρα εκτεταμένα κρούσματα που αναφέρονται.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι διαφορετικό από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Είναι εξαιρετικά εκτεταμένο. Είναι στις αγροτικές περιοχές όσο και στις αστικές περιοχές», είπε σε συνέντευξή της την Κυριακή.

Οι Αμερικανοί πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις των επαγγελματιών της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απόστασης και της χρήσης προστατευτικής μάσκας, είπε.

«Σε όλους όσους ζουν σε αγροτική περιοχή, δεν είστε άνοσοι ή προστατευμένοι από αυτόν τον ιό», δήλωσε η Μπίρξ στο CNN. «Εάν βρίσκεστε σε νοικοκυριά με πολλαπλά μέλη και υπάρχει ξέσπασμα στην αγροτική σας περιοχή ή στην πόλη σας, πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε να φοράτε μάσκα στο σπίτι, υποθέτοντας ότι είστε θετικοί, εάν έχετε άτομα στα νοικοκυριά σας με συννοσηρότητες».

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε