Από τον Ιωάννη Παπαγιαννόπουλο
Υλικά
Για 20-30 τεμαχια
500 γρ τραχανά βρασμένο
200 γρ τυρί φέτα
Λίγα φύλλα δυόσμου
2 κρόκοι αυγου
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι ή σιμιγδάλι για παναρισμα
Λάδι για τηγανισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τον τραχανά μέχρι να πιει τα υγρά του και αφήνουμε να κρυώσει.
2. Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη στο χέρι, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλα να ενωθούν τα υλικά.
3. Σκεπάζουμε με ζελατίνα και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα ή μισή ώρα στην κατάψυξη.
4. Πλάθουμε κροκέτες σε ότι σχήμα θελουμε και περνάμε από αλεύρι ή σιμιγδάλι για πιο τραγανό αποτέλεσμα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρωμα.
5. Στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με σαλάτα και σως της αρεσκείας μας.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία.
Πηγή: www.cookpad.gr
[give_form id=”3924″]