Τρίτη, 16 Απρ, 2024
Ένας πεζός περπατά δίπλα από ένα κλειστό κουρείο στο Ward 7 καθώς το ξέσπασμα του ιού του ΚΚΚ συνεχίζεται στην Ουάσιγκτον στις 8 Μαΐου 2020. (Leah Millis / Reuters)

Χάνουμε την ουσία

Γράφει ο James McKinney

Σχολιασμός

 

Καραντίνα = απομόνωση των ασθενών.

Τυραννία = απομόνωση των υγιών.

Μας λείπει το θάρρος, χάνουμε την ελπίδα. Μην αφήσετε τον φόβο να καταστρέψει τη ζωή σας. Μην το βάζετε κάτω και μην παραδοθείτε στην προπαγάνδα και την πολιτική. Οι λειτουργοί του κράτους αρχικά ενεργούσαν με βάση το χειρότερο σενάριο. Καθώς  περισσότερη επιστήμη και δεδομένα έχουν πέσει πάνω στο τραπέζι, ορισμένοι πολιτικοί τα αγνοούν εις βάρος της κοινωνίας μας. Πρέπει να το ξεπεράσουμε και να επιστρέψουμε στη ζωή μας. Η πανδημία COVID-19 δεν είναι αυτό που κάποτε φανταζόμασταν. Κάποιους πολιτικούς όμως δεν τους ενδιαφέρει, και χάνουμε την ουσία.

Θυμάστε τις 15 ημέρες για να επιβραδύνουμε τη μετάδοση; Μήνες τώρα είμαστε σε ένα άνευ προηγουμένου εγκλεισμό. Μπορούμε να πάμε στο καζίνο, αλλά δεν μπορούμε να πάμε στην εκκλησία; Γιατί οι μικρές επιχειρήσεις, ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας μας καταστράφηκαν ενώ μεγάλες εταιρείες όπως το Home Depot και η Amazon είναι ανοιχτές και ακμάζουσες; Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην εργάζονται; Γιατί τα παιδιά μας στερούνται αξιοπρεπούς εκπαίδευσης – για να προστατεύσουν τους συνδικαλιστές δασκάλους ενώ πηγαίνουν για ψώνια στο τοπικό Costco ή στο Target; Πώς γίνεται οτιδήποτε απ’ όλα αυτά να βγάζει κάποιο νόημα;

Όλο αυτό έχει καταλήξει ως μια κρίση των μέσων ενημέρωσης – και πολιτικά φτιαγμένη – με στόχο την υπονόμευση της πίστης στη κυβέρνηση Τραμπ, τη δημιουργία φόβου και τον εκφοβισμό των ανθρώπων που αμφισβητούν τις μεγάλες κυβερνητικές αποφάσεις και τους λεγόμενους «ειδικούς». Οι πολιτικοί πράκτορες εκμεταλλεύονται την COVID-19 εις βάρος των πολιτών μας.

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων, και όχι ο αριθμός των θανάτων, οδηγεί σε υστερία τα μέσα ενημέρωσης – πρόκειται για πολιτική προπαγάνδα. Οι θάνατοι έχουν μειωθεί σημαντικά, αλλά τα θετικά τεστ αυξάνονται. Γιατί αυτό; Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει πάνω από 70 εκατομμύρια τεστ. Αλλά τα τεστ είναι πολύ ευαίσθητα για να προβλέψουν με ακρίβεια τα συμπτώματα και την εξάπλωση. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο των New York Times, πιθανώς το 90% των ατόμων που είναι θετικοί δεν είναι μολυσματικοί, καθιστώντας τα τεστ αμφισβητήσιμα.

Η παραπληροφόρηση των μέσων δημιουργεί πανικό και κοινωνική πίεση, αφήνοντας τις υφασμάτινες πάνες πάνω στα πρόσωπά μας. Η αποτελεσματικότητα της μάσκας είναι υποθετική. Έχουν περιορισμένη ικανότητα να σταματήσουν έναν ιό 125 νανομέτρων, αυξάνουν την πρόσληψη CO2 και  μας απομονώνουν τον ένα από τον άλλο. Μελέτες έχουν διαπιστώσει – πριν κι από τις τελευταίες συστάσεις – ότι οι απλές υφασμάτινες μάσκες έχουν περιορισμένη ικανότητα να σταματήσουν έναν ιό.

Οι αρνητικές συνέπειες της χρήσης μάσκας είναι γνωστές και ο λόγος για τον οποίο το CDC δεν πρότεινε να τις φοράμε αρχικά. Μόνο μετά την πίεση των μέσων ενημέρωσης και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δείξουν ότι «έκαναν κάτι» έγινε δημοφιλής η «μάσκα ντροπής». Και, παρεμπιπτόντως, η ντροπή  ήρθε μετά την έξαρση του ιού.

Οι νοσηλείες μειώνονται σημαντικά. Οι θεραπείες λειτουργούν για πολλούς. Κάθε ορολογική μελέτη δείχνει ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύαμε αρχικά – επομένως πολύ λιγότερο θανατηφόρος.

Από τα τελευταία στοιχεία, η COVID-19 έχει περίπου 0,055% θνησιμότητα συγκριτικά με τον πληθυσμό των ΗΠΑ, με μια αναμενόμενη μικρή αύξηση μέχρι το τέλος του έτους. Υπολογίζεται ότι 0,05% του πληθυσμού των ΗΠΑ πέθανε από τη γρίπη του Χονγκ Κονγκ στα τέλη της δεκαετίας του 1960, περίπου το ίδιο με ένα προηγούμενο μεγάλο κρούσμα γρίπης στη δεκαετία του 1950. Η μέση ηλικία θανάτου για την COVID-19 είναι πάνω από 80 χρονών. Το προσδόκιμο ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 78. Ενενήντα τέσσερα τοις εκατό των θανάτων ήταν άτομα με «σημαντικά» θέματα υγείας, κυρίως άτομα άνω των 60 ετών. Λιγότεροι από 10.000 θάνατοι καταγράφηκαν ως COVID-19 χωρίς πρόσθετα προβλήματα υγείας.

Εάν είστε κάτω των 50 ετών, είναι πιο πιθανό να πεθάνετε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς πηγαίνετε στην εργασία σας παρά από COVID-19. Εάν είστε κάτω των 18 ετών, είναι πιο πιθανό να πεθάνετε από πνιγμό την ώρα που τρώτε χοτ ντογκ ή αυτοκτονία παρά από  COVID-19. Αλλά τα σχολεία μας είναι κλειστά; Οι πιο ευάλωτες οικογένειές – τα φτωχότερα παιδιά – είναι απομονωμένες στο σπίτι, με περιορισμένο (και αν υπάρχει) ίντερνετ, χωρίς υποστήριξη ή με γονείς που χάνουν τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του CDC, η οικιακή κακοποίηση ολοένα και αυξάνεται και ο αριθμός των αυτοκτονιών ανεβαίνει, ειδικά στους νέους μας. Ένας στους τέσσερις 18 έως 24 ετών που ερωτήθηκαν αναλογίζονταν την απόλυτη απόδραση από τον φόβο και τον πόνο. Πώς μπορούν οι τοπικοί ηγέτες να επιτρέψουν στις καραντίνες να συνεχίσουν σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία;

Ο πανικός είναι ανεξέλεγκτος. Το μίσος εκρήγνυται στους δρόμους μας, ειδικά σε πολιτείες και πόλεις που διέπονται από προοδευτικούς πολιτικούς που χρησιμοποιούν αυτήν την κρίση για να διατηρήσουν την εξουσία. Οι περισσότερες συντηρητικές πολιτείες  είναι ανοιχτές και ήταν πολύ πιο αποτελεσματικές στην προστασία των ευάλωτων.

Γιατί λοιπόν είμαστε ακόμα έγκλειστοι; Απλό. Όλα είναι πολιτική. Μερικοί κυβερνήτες διατηρούν τους υγιείς υπό τυραννία και αφήνουν το μίσος να ανθίσει στους δρόμους.

Η ουσία: Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι πολιτικοί οπορτουνιστές και οι μη εκλεγμένοι αξιωματούχοι υγείας δημιουργούν μια απίστευτη οικονομική βλάβη και έναν απαράδεκτο τρόπο ζωής στην Αμερική για το αμφισβητήσιμο επιχείρημα των περισσότερων θετικών κρουσμάτων – αυτό πρέπει να σταματήσει. Πολιτικοί και διαχειριστές πρέπει να λογοδοτήσουν. Δεν θα τελειώσει έως ότου αρκετοί άνθρωποι ξεσηκωθούν και πουν σε αυτούς που χρησιμοποιούν αυτήν την κρίση ως πολιτικό όπλο, αρκετά!

Για όσους διατρέχουν κίνδυνο, είναι συνετό να αναλάβετε την προσωπική ευθύνη όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Μην περιμένετε ένα εμβόλιο – πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει – κανένα εμβόλιο δεν έχει εξαλείψει ποτέ έναν κορωνοϊό, μεταλλάσσονται. Αλλά ο εγκλεισμός των υγιών ανθρώπων δεν έχει λογική. Η ζωή είναι γεμάτη κινδύνους, δεν υπάρχουν εγγυήσεις – πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας. Όλο αυτό το επεισόδιο είναι γεμάτο από άγνοια, εξαπάτηση και προπαγάνδα και διαιρεί την Αμερική. Θάρρος ένταντι του φόβου. Ελπίδα έναντι του μίσους. Εκλέξτε ηγέτες που υποστηρίζουν την ελευθερία έναντι της καταπίεσης.

Ο υπολοχαγός Τζέιμς ΜακΚίννεϊ είναι συνταξιούχος αξιωματικός του Στρατού των ΗΠΑ με περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας σε στρατηγικές, τακτικές και ειδικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Υπηρέτησε ως ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας και αμυντικός προστάτης, αναπληρωτής αρχηγός καταπολέμησης της τρομοκρατίας για την αμερικανική διοίκηση του Ειρηνικού, αξιωματικός βοήθειας ασφαλείας για τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Αλβανία και τη Δημοκρατία της Γεωργίας, και πολιτικο-στρατιωτικός σύμβουλος του διοικητή του στρατού των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Τώρα είναι σύμβουλος και υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της Saturna Capital.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των The Epoch Times.

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε