Κυριακή, 22 Δεκ, 2024

10 κορυφαίες ταινίες που εκθέτουν την αληθινή φύση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

Ενώ η πανδημία πολλαπλασιάζεται σε όλες τις ηπείρους, το ίδιο κάνει και η παγκόσμια συνειδητοποίηση της πραγματικής φύσης του καθεστώτος της Κίνας. Καλούμαστε συλλογικά να κατανοήσουμε το μέγεθος της καταστροφής, και τον ρόλο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) στο ξέσπασμα του COVID-19, που προκλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, που ονομάστηκε καταλληλότερα ο ιός του ΚΚΚ.

Με το χρόνο να τρέχει αργά μέσα από την καινούρια κατάσταση εξ αιτίας της επικείμενης καραντίνας, πολλοί από εμάς έχουν μια αυξανόμενη διάθεση να καταλάβουν πώς έχουμε φτάσει στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Τα παρακάτω είναι μια λίστα προτεινόμενων ντοκιμαντέρ και ταινιών που ρίχνουν φως στο ΚΚΚ, το καθένα εστιάζει σε μια διαφορετική πτυχή της προσέγγισης του καθεστώτος και της βασιλείας του τρόμου.

«Ξεπερνώντας τον φόβο: Η ιστορία του Γκάο Τζισένγκ»

Σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γουέντζιν Μα (Wenjing Ma), το ντοκιμαντέρ «Ξεπερνώντας τον φόβο: H ιστορία του Γκάο Τζισένγκ» (Transcending Fear: The Story of Gao Zhisheng) καταγράφει τη ζωή ενός από τους πιο γνωστούς αγωνιστές της ελευθερίας της Κίνας. Με ταπεινή καταγωγή, ο Γκάο που γεννήθηκε σε μια σπηλιά, έγινε ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους της Κίνας, κερδίζοντας τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρης της χώρας. Κάποιοι τον ονόμασαν «η συνείδηση ​​της Κίνας». Αλλά τότε, στα μάτια του ΚΚΚ, πήγε πολύ μακριά. Αφού μίλησε για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απήχθη και βασανίστηκε. Η ζωή του και οι ζωές των μελών της οικογένειάς του απειλήθηκαν.

Ο Γκάο είναι πλέον ένας διάσημος μαχητής της ελευθερίας, αλλά έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στον αγώνα για δικαιοσύνη και αλήθεια και τη ζωή του. Αυτή η ταινία αποκαλύπτει τον φόβο που βρίσκεται κάτω από τη βαρβαρότητα του ΚΚΚ. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2015. Το 2017, ο Γκάο συνελήφθη ξανά και έκτοτε αγνοείται.

Η ταινία επιλέχτηκε και προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2015.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Το τρέιλερ:

«Κόκκινη βασιλεία» (Red Reign)

Κατάλαβα την έκταση της καταπίεσης του ΚΚΚ και της απάνθρωπης κατάχρησης εξουσίας όταν, το 2006, άκουσα για πρώτη φορά αναφορές ότι το ΚΚΚ προέβαινε σε εξαναγκαστική συγκομιδή οργάνων των πολιτών της χώρας, που ήταν ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ μιας ειρηνικής εξάσκησης νου και σώματος. Λίγο αργότερα, είχα την ευκαιρία να πάρω συνέντευξη από τον Ντέιβιντ Μάτας (David Matas), έναν καναδό δικηγόρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρώην κυνηγό των ναζί, ο οποίος κλήθηκε να ερευνήσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Όταν έμαθα ότι ακόμη και τα αμερικανικά πρακτορεία ειδήσεων δωροδοκήθηκαν ή απειλήθηκαν από το ΚΚΚ για να μείνουν σιωπηλά σε αυτήν την ιστορία, ήξερα ότι έπρεπε να φτιάξω το ντοκιμαντέρ «Κόκκινη βασιλεία» (Red Reign), το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 ώστε να εκθέσει και να ενημερώσει το κοινό σχετικά με την εξαναγκαστική συγκομιδή οργάνων από κρατουμένους συνείδησης. Δυστυχώς, αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, του οποίου είναι επίσης θύματα οι Ουιγούροι και άλλες ευάλωτες ομάδες ανθρώπων.

Το τρέιλερ:

«Είναι κορίτσι» (It’s a Girl)

Η πλέον διαβόητη πολιτική της Κίνας για ένα παιδί ανά οικογένεια, έστρεψε την παγκόσμια προσοχή σε ένα ζήτημα που έχει τις ρίζες του σε πολλούς πολιτισμούς και πολιτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο: την προτίμηση για τα αρσενικά παιδιά και την εγκατάλειψη, το εμπόριο και συχνά τη δολοφονία θηλυκών παιδιών. Το «Είναι κορίτσι» (It’s a Girl) , γυρίστηκε στην Ινδία και στην Κίνα και ρίχνει φως σε αυτήν την θλιβερή πρακτική, τα πολιτιστικά και πολιτικά συστήματα που το επιτρέπουν, καθώς και τις γυναίκες, τις μητέρες και τις κόρες που έχουν πέσει θύματα αυτής της αποτρόπαιας πρακτικής.

Το τρέιλερ:

«Θάνατος από την Κίνα» (Death by China)

Το ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας ασκεί τεράστιο έλεγχο στις καπιταλιστικές αγορές του και στις επιχειρήσεις, αλλά αυτή η επιρροή φτάνει και πέρα ​​από τα σύνορά της, για να επεκτείνει τη θέση ισχύος της και στην παγκόσμια οικονομία. Βασισμένο στο βιβλίο «Θάνατος από την Κίνα: Αντιμετωπίζοντας τον Δράκο» των Πήτερ Ναβάρο (Peter Navarro) και Γκρέγκ Άουτρι (Greg Autry) που διηγείται ο Μάρτιν Σιν (Martin Sheen), «Θάνατος από την Κίνα: Πώς η Αμερική έχασε την κατασκευαστική της βάση» (Death by China: How America Lost Its Manufacturing Base), ερευνά τη διαφθορά της Κίνας στις παγκόσμιες αγορές μέσω καταχρηστικών εμπορικών πολιτικών και χειραγώγησης της νομισματικής πολιτικής.

Ο Navarro ισχυρίζεται ότι η αύξηση της οικονομικής δύναμης της Κίνας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις παράνομες εμπορικές επιδοτήσεις που της επιτρέπουν να πλημμυρίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με φθηνά προϊόντα, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τις αμερικανικές εταιρείες να την ανταγωνιστούν.

Η ταινία:

«Ένας ελέφαντας που στέκεται ακίνητος»

Με σκηνικό τη μουντή βιομηχανική περιοχή της βόρειας Κίνας, το «Ένας ελέφαντας που στέκεται ακίνητος» (An elephant sitting still) θεωρείτε από πολλούς, ως μία από τις κλασικότερες κινεζικές ταινίες.

Ενώ στο τέλος υπάρχει μια ακτίνα ελπίδας, η κινηματογραφική απόδοση του Μπο για τους ανθρώπους και το μέρος, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι είμαστε προϊόντα του περιβάλλοντος που ζούμε. Στην ταινία διαδραματίζεται η ζωή ενός έφηβου αγοριού και της οικογένειάς του, των οποίων οι ζωές τους στερούνται οποιουδήποτε πραγματικού νοήματος ή ομορφιάς και επιδίδονται σε ζηλοτυπίες. Η ταινία μας ανοίγει ένα παράθυρο στη ζωή του βιομηχανικού Βορρά. Είναι μια κοινωνία, απομονωμένη και κατεστραμμένη, που έχει χάσει τον δρόμο της.

Δυστυχώς, ο σκηνοθέτης Χου Μπο (Hu Bo) πέθανε λίγο μετά τη δημιουργία της ταινίας.

Το τρέιλερ:

«Ο τελευταίος χορευτής του Μάο»

Φαινόταν ότι ο Λι Κουνξίν προοριζόταν να γίνει αγρότης σε ένα φτωχό, μικρό αγροτικό χωριό στην επαρχία Shandong. Αλλά η μοίρα του επιφύλασσε μια άλλη τύχη. Του δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσει στην Ακαδημία Χορού του Πεκίνου της Μαντάμ Μάο, και τα υπόλοιπα, όπως λέει και το ρητό, είναι ιστορία.

«Ο τελευταίος χορευτής του Μάο»  (Mao’s Last Dancer) είναι η ιστορία, που έχει βασιστεί στα απομνημονεύματά του, για το πώς ο Λι έφτασε να γίνει ένας από τους κορυφαίους διεθνείς χορευτές μπαλέτου στον κόσμο. Θα ήταν η ιστορία ενός ονείρου που έγινε πραγματικότητα αν δεν υπήρχε το βάναυσο καθεστώς.

Αλλά ο Λι επέμεινε και τελικά, σε μια πολιτιστική ανταλλαγή, του επετράπη να σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά την άφιξή του, έμεινε έκπληκτος με την ελευθερία και την πολυτέλεια της χώρας, η οποία ερχόταν σε αντίθεση με την προπαγάνδα που είχε βιώσει όλη του τη ζωή υπό την κυριαρχία του ΚΚΚ.

Το τρέιλερ:

«Το φως των κεριών απλώνεται σε όλο τον δρόμο»

Το τρυφερό και εμπνευσμένο ντοκιμαντέρ «Το φως των κεριών απλώνεται σε όλο τον δρόμο» (Candlelight Across the Street) διαδραματίζεται στο Portland Place, έξω από το πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Oxford Street στο Λονδίνο. Η ταινία αναφέρεται σε ένα κτίριο που αγόρασε η αυτοκράτειρα της δυναστείας Τσινγκ Σιξι (Cixi), το 1875, το οποίο στεγάζει τώρα την κινεζική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2002, μια μικρή ομάδα ανθρώπων εμφανίστηκε έξω από την κινεζική πρεσβεία, και έκτοτε παρέμειναν εκεί, πιστοί, σε ειρηνική διαμαρτυρία. Ποιοι είναι και γιατί είναι εκεί, ακόμη και τις πιο κρύες χειμωνιάτικες μέρες; Τηρούν βάρδιες για να διασφαλίσουν ότι κάποιος θα είναι εκεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επειδή, όπως λένε, το ΚΚΚ διώκει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Αυτή είναι η ιστορία τους.

Η ταινία:

«Στο όνομα του Κομφούκιου»

Αναφερόμενο ως Δούρειος ίππος, για να διεισδύσει στον ελεύθερο κόσμο και να προωθήσει την κινεζική επιρροή και τα κινεζικά συμφέροντα στο εξωτερικό, το Ινστιτούτο Κομφούκιου (ΙΚ) εχει καταγραφεί, φαινομενικά ως ίδρυμα εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας, σε 1.600 πανεπιστημιουπόλεις κολλεγίων και πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα για το «Στο όνομα του Κομφούκιου.» Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ντόρις Λιού (Doris Liu) επικεντρώνεται σε μια πρώην διδάσκουσα του ΙΚ. Όταν η Σόνια Τζάο αντέδρασε, και κατέθεσε μια καταγγελία σχετικά με το
ινστιτούτο των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ένα από τα κορυφαία 10 πανεπιστήμια του Καναδά και η ακαδημαϊκή επιτροπή του βρέθηκαν μπλεγμένοι σε μια όλο και αυξανόμενη παγκόσμια διαμάχη καθώς μαθητές, γονείς και κάποια ανώτερα στελέχη ανησύχησαν για την πολιτική επιρροή και τον πραγματικό σκοπό των προγραμμάτων του ΙΚ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ εδώ.

 

 

«Γράμμα από το Μασάντζια» (Letter From Masanjia)

Η Τζούλι Κηθ, ιδιωτική υπάλληλος που ζει στο Όρεγκον, έκπληκτη βρήκε ένα γράμμα κρυμμένο μέσα σε ένα κουτί με αποκριάτικα στολίδια. Η επιστολή, μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια, είχε γραφτεί χιλιάδες μίλια μακριά από τον Σουν Γι, έναν πολιτικό κρατούμενο που εργάζεται σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, το στρατόπεδο εργασίας Μασάντζια, στην Κίνα. Η επιστολή του Σουν Γι ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μια έρευνα που τελικά οδήγησε σε μαζικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις στην Κίνα. Αυτό το ντοκιμαντέρ, «Γράμμα από το Μασάντζια» (Letter From Masanjia), σε σκηνοθεσία του Λίον Λι κυκλοφόρησε το 2018 και αφηγείται μια σκληρή ιστορία απόγνωσης που τελικά οδήγησε σε νίκη.

Η ταινία επιλέχτηκε και προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2019.

 

Το τρέιλερ:

«Τα νύχια του Κόκκινου Δράκου» (Claws of the Red Dragon)

Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, το αφηγηματικό δράμα «Τα νύχια του κόκκινου δράκου» (Claws of the Red Dragon) απεικονίζει την πολιτική μάχη για την παγκόσμια κυριαρχία του 5G στον κυβερνοχώρο. Μετά τη σύλληψη της Μενγκ Γουαντζού (Meng Wanzhou) για αμερικανικά εγκλήματα, στο καναδικό έδαφος, η οποίοα είναι κληρονόμος και διευθύντρια οικονομικών, του γίγαντα τηλεπικοινωνιών Huawei, το ΚΚΚ στηρίχθηκε στις συνήθεις ‘’γκαγκστερικές’’ τακτικές του για να κάνει αυτό που ήθελε: Ως αντίποινα συνέλαβε και καταδίκασε σε θάνατο έναν Αμερικανό στην Κίνα. Δωροδόκησε έναν υπάλληλο της Huawei για να πείσει τη δημοσιογράφο γυναίκα του να συνεργαστεί με την προπαγάνδα του, και απείλησε επίσης την κινεζική οικογένεια ενός ρεπόρτερ που ταξιδεύει στο εξωτερικό – ότι όλοι θα διασφαλίσουν αδίστακτα την «Πρωτοβουλία Belt and Road» και θα καταφέρουν να αναλάβουν τον έλεγχο της δυτικής υποδομής με οποιοδήποτε κόστος.

Από την Masha Savitz

 Η Masha Savitz είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Για τη διερεύνηση, καταδίκη και απόρριψη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ στο CCPVirusTruth.com

Το γνωρίζατε;

Η Epoch Times είναι το πρώτο και μοναδικό μέσο που εκθέτει την πραγματική φύση, τον αντίκτυπο και τον τελικό στόχο του κομμουνισμού. Εξηγούμε τη ζημιά του στα ηθικά μας θεμέλια και στις Ανατολικές και Δυτικές παραδόσεις. Συζητάμε επίσης τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού και τον αντίκτυπό του στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα των χωρών.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε