Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Θιβετιανοί, Ουιγούροι, Καζάκοι, Χονγκονέζοι, Νότιοι Μογγόλοι, Ταϊβανέζοι και Κινέζοι δημοκρατικοί ακτιβιστές ενώνουν τη φωνή τους και καλούν τις κυβερνήσεις να αντισταθούν στην καταστολή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την 1η Οκτωβρίου 2020. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

150 ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων συγκεντρώνονται για να αντιταχθούν στην εξουσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Περισσότερες από 150 ομάδες σε περίπου 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κινεζικού καθεστώτος καθώς γιόρταζε το 71ο έτος διακυβέρνησής του.

Ο παγκόσμιος συνασπισμός την 1η Οκτωβρίου –η επέτειος της κατάληψης εξουσίας της Κίνας από το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα το 1949– ήταν ένας ποικιλόμορφος συνδυασμός Θιβετιανών, Χονγκονέζων, Ταϊβανέζων, εθνικών Μογγόλων, Μουσουλμάνων Ουιγούρων, Καζάκων και εξόριστων Κινέζων αντιφρονούντων, ο καθένας με παράπονα εναντίον του καθεστώς για τη δίωξη των κοινοτήτων τους. Η καταστολή που αντιμετώπισαν έχει αποκαλύψει στον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο του κινεζικού καθεστώτος: εκείνου που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και απειλεί τον κόσμο, δήλωσαν στην The Epoch Times.

«Δεν μπορεί να δοθεί χάρη στο ΚΚΚ [Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα], δεν μπορεί να απαλλαγεί από τη δικαιοσύνη, απλώς και μόνο επειδή κυβερνά την Κίνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Σκοτ Πέρι σε ομιλία του μπροστά στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Την βγάζουν καθαρή παρ’ όλη την καταπίεση, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάθε είδους τρομακτικά πράγματα για τα οποία γνωρίζετε ήδη, είτε πρόκειται για το Φάλουν Γκονγκ, είτε είναι οι φίλοι μας στη Μογγολία, είτε είναι η κατάληψη του Θιβέτ», συνέχισε, αναφερόμενος στη δίωξη του Πεκίνου της αρχαίας πνευματικής πρακτικής, στην διάβρωση των Μογγολικών πολιτιστικών εθίμων και στην καταστολή των Θιβετιανών Βουδιστών, αντίστοιχα.

Θιβετιανοί, Ουιγούροι, Καζάκοι, Χονγκονέζοι, Νότιοι Μογγόλοι, Ταϊβανέζοι και Κινέζοι δημοκρατικοί ακτιβιστές ενώνουν τη φωνή τους και καλούν τις κυβερνήσεις  να αντισταθούν στην καταστολή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την 1η Οκτωβρίου 2020. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

 

«Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν, πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα που πρέπει να αναγνωριστεί, να αντιταχθεί ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ηγηθούν», πρόσθεσε.

Ο Πέρι παρουσίασε νομοσχέδιο την Πέμπτη το πρωί για να ορίσει το ΚΚΚ ως μια «διακρατική οργανωμένη ομάδα» και να εξαλείψει την ασυλία των Κινέζων αξιωματούχων-το οποίο θα τους επέτρεπε να δικάζονται στο δικαστήριο των ΗΠΑ για ποινική δίωξη.

«Πρέπει να γίνουμε η γενιά που αντιμετωπίζει και νικά, και τερματίζει το πονηρό καθεστώς του ΚΚΚ», είπε.

Σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι ένιωσαν μια νέα αίσθηση αλληλεγγύης καθώς διάφορες ομάδες παρακολούθησαν την πρόσφατη αυταρχική καταστολή του Πεκίνου, όπως η προτεινόμενη από το καθεστώς εξάλειψη της διδασκαλίας της Μογγολικής γλώσσας σε σχολεία της Εσωτερικής Μογγολίας, μαζικές συλλήψεις ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κογκ, και καταπιεστικές πολιτικές στο Θιβέτ και το Σιντζιάνγκ.

Ο Πέμα Ναμγκιάλ συμμετέχει σε μια εκδήλωση όπου Θιβετιανοί, Ουιγούροι, Καζάκοι, Χονγκονέζοι, Νότιοι Μογγόλοι, Ταϊβανέζοι και Κινέζοι δημοκρατικοί ακτιβιστές ενώνουν τη φωνή τους και καλούν τις κυβερνήσεις να αντισταθούν στην καταστολή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την 1η Οκτωβρίου 2020. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

 

Ο Πέμα Ναμγκιάλ, ένας 26χρονος Θιβετιανός μεταπτυχιακός φοιτητής της ψυχολογίας, ήταν ένας από τους διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη που ζητούσαν να προσαχθεί στη δικαιοσύνη το κινεζικό καθεστώς.

«Προσωπικά, δεν έχει να κάνει με τον κινεζικό λαό, αλλά με την ίδια την κυβέρνηση», είπε την ώρα που παρευρισκόταν στη συγκέντρωση κοντά στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών. Ο Ναμγκιάλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδία και αργότερα μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη με τους γονείς του ως πρόσφυγες.

Η εξαπάτηση είναι αυτή που χαρακτηρίζει τα 71 χρόνια διακυβέρνησης του ΚΚΚ είπε μια γυναίκα που ονομάστηκε Χονγκονέζα Α.

«Λένε ‘ναι’ σε όλα πριν υπογράψουν μια συμφωνία, αλλά δεν ακολουθούν τις υποσχέσεις τους αμέσως μετά», είπε, σημειώνοντας τη Σινο-Κοινή Διακήρυξη που υπόσχεται στην πατρίδα της, μια πρώην βρετανική αποικία, υψηλό βαθμό ελευθερίας υπό την κινεζική κυριαρχία μέχρι το 2047.

Μια γυναίκα που ονομάστηκε Χονγκονέζα Α συμμετέχει σε μια εκδήλωση όπου Θιβετιανοί, Ουιγούροι, Καζάκοι, Χονγκονέζοι, Νότιοι Μογγόλοι, Ταϊβανέζοι και Κινέζοι δημοκρατικοί ακτιβιστές ενώνουν τη φωνή τους και καλούν τις κυβερνήσεις να αντισταθούν στην καταστολή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την 1η Οκτωβρίου 2020. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

 

Ενώ ο πατέρας της την είχει επανειλημμένα ενημερώσει από τότε που ήταν νέα για τα «κακά» του καθεστώτος, ήταν μόνο πέρυσι, όταν εκατομμύρια πολίτες στο Χονγκ Κονγκ διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο έκδοσης, που κατάλαβε πλήρως την έκταση της τυραννίας του Πεκίνου. Η ταχεία εφαρμογή των νόμων περί εθνικής ασφάλειας των αρχών είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, είπε.

«Είχαμε ελευθερία λόγου, ελευθερία του Τύπου. Τώρα δεν έχουμε τίποτα», είπε.

Η Νικόλ Σάρα, μια ακτιβίστρια που έζησε στο Χονγκ Κονγκ για 11 χρόνια, χαρακτήρισε την «Εθνική Ημέρα» της Κίνας «ημέρα πένθους».

Η Νικόλ Σάρα συμμετέχει σε μια εκδήλωση όπου Θιβετιανοί, Ουιγούροι, Καζάκοι, Χονγκονέζοι, Νότιοι Μογγόλοι, Ταϊβανέζοι και Κινέζοι δημοκρατικοί ακτιβιστές ενώνουν τη φωνή τους και καλούν τις κυβερνήσεις να αντισταθούν στην καταστολή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την 1η Οκτωβρίου 2020. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

 

«Όσον αφορά όλους αυτούς τους ανθρώπους, δεν υπάρχει τίποτα να γιορτάσουμε», είπε στην The Epoch Times. «Είναι η αρχή της καταστροφής για πολλούς, πολλούς ανθρώπους».

«Τα κακά καθεστώτα έρχονται και φεύγουν», είπε, πιστεύοντας ότι το κινεζικό καθεστώς κάποια μέρα θα καταρρεύσει. «Μια μέρα θα κοιτάξουμε πίσω και θα δούμε τον λεκέ στην κινεζική ιστορία».

Η Nicole Hao συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε την Eva στο Twitter: @EvaSailEast

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε