Κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων των περιορισμών της COVID-19, το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς δεν σταμάτησε ποτέ να διώκει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.
Στις αρχές του 2023, δύο ηλικιωμένοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχασαν τη ζωή τους μετά από χρόνια βάναυσης δίωξης που υποκινείται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).
Οι θανόντες είναι η Τσούι Σιούτζεν από τη βόρεια επαρχία Χέμπει της Κίνας και ο Λιού Έρλι από την επαρχία Χιουνάν στη νοτιοκεντρική Κίνα.
Απήχθησαν, καταδικάστηκαν παράνομα και φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Εκεί βασανίστηκαν πολλές φορές επειδή ήταν ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ.
Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια αρχαία πρακτική που βασίζεται στις οικουμενικές αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας. Το 1999, ο πρώην ηγέτης του ΚΚΚ Τζιάνγκ Ζεμίν, ξεκίνησε τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, ακολουθώντας μια μακρά ιστορία διώξεων ορθόδοξων θρησκειών και πεποιθήσεων στην Κίνα από το κινέζικο καθεστώς.
Στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Γκαογιάνγκ
Η Τσούι πέθανε στις 10 Ιανουαρίου. Ήταν καλά στην υγεία της μέχρι να συλληφθεί και να διωχθεί στις 20 Ιουλίου 1999.
Απήχθη ξανά τον Δεκέμβριο του 2000, όταν επισκέφθηκε το Πεκίνο για να ζητήσει να σταματήσει η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ.
Αρχικά φυλακίστηκε στην πέμπτη ταξιαρχία του στρατοπέδου καταναγκαστικής εργασίας της Σιτσιαχουάνγκ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην πέμπτη ταξιαρχία του στρατοπέδου καταναγκαστικής εργασίας της Γκαογιάνγκ στις 8 Απριλίου 2001.
Πολλοί ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στάλθηκαν στο στρατόπεδο Γκαογιάνγκ όταν το καθεστώς δεν μπόρεσε να τους αναγκάσει να αποκηρύξουν την πίστη τους.
Το στρατόπεδο Γκαογιάνγκ είναι διαβόητο για την «υψηλή αποτελεσματικότητά» του στον εξαναγκασμό των ασκούμενων να αποκηρύξουν το Φάλουν Γκονγκ. Το στρατόπεδο κατείχε περισσότερα από 100 ηλεκτροφόρα γκλομπ υψηλής τάσης και χρησιμοποίησε περισσότερες από 50 σκληρές και απάνθρωπες μεθόδους στα φυλακισμένα θύματά του για να επιτύχει τον στόχο του να καταστρέψει την πίστη του κάθε ασκούμενου, σύμφωνα με μια ερευνητική έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τη Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (WOIPFG).
Μέσα στο στρατόπεδο Γκαογιάνγκ, η «οκλαδόν θέση» είναι μια μέθοδος βασανιστηρίων που χρησιμοποιείται συνήθως στους ασκούμενους του Φάλουν Γκόνγκ
Σύμφωνα με τις περιγραφές των επιζώντων, αφαιρούνται τα παπούτσια και οι κάλτσες των θυμάτων και αναγκάζονται να κάθονται οκλαδόν, ενώ οι φρουροί τραβούν με δύναμη και τα δύο χέρια προς τα πλάγια και τα στερεώνουν σταθερά στο έδαφος. Με την πάροδο του χρόνου, η μέση και τα πόδια του θύματος, μουδιάζουν, μελανιάζουν και πρήζονται.
Τα γκλομπ με ηλεκτροσόκ είναι ένα άλλο συνηθισμένο εργαλείο στο βασανιστικό οπλοστάσιο του ΚΚΚ. Αρκετοί αστυνομικοί επιτίθενται στο θύμα με ηλεκτρικά γκλομπ, προκαλώντας του επανειλημμένα ηλεκτροσόκ από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών, μέχρι το θύμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα.
Στις 22 Μαρτίου 2003, όταν η Σιούτζεν απελευθερώθηκε από το στρατόπεδο Γκαογιάνγκ, ήταν αδυνατισμένη και πολύ αδύναμη για να περπατήσει- η ομιλία της ήταν συγκεχυμένη, τα άκρα της ασυντόνιστα και η μνήμη της αποσυντεθειμένη. Το 2014, έμεινε παράλυτη και είχε δυσκολία στην έκφραση. Μετά από 8 χρόνια βασανιστηρίων, απεβίωσε στις 10 Ιανουαρίου.
Απήχθη 18 φορές
Ο Λιου, 81χρονος ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ, υπέστη περισσότερα από 22 χρόνια φυλάκισης, βασανιστηρίων και παρενοχλήσεων από το ΚΚΚ.
Στα τέλη του 2022, η αστυνομία προσπάθησε και πάλι να τον απαγάγει από το σπίτι του, αλλά εγκατέλειψε την προσπάθεια μόνο επειδή ήταν πολύ άρρωστος για να μετακινηθεί.
Από την έναρξη των διώξεων το 1999, η κομμουνιστική αστυνομία τον είχε συλλάβει παράνομα 18 φορές. Κρατήθηκε παράνομα σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας τέσσερις φορές για συνολικά πέντε χρόνια. Καταδικάστηκε επίσης σε 3 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση σε ηλικία 75 ετών.
Κατά τη διάρκεια της κράτησης και της φυλάκισής του, είχε υποστεί ξυλοδαρμό και ηλεκτροσόκ.
Στις 21 Ιουλίου 2018, όταν αποφυλακίστηκε, η υγεία του είχε ήδη επιδεινωθεί. Το καθεστώς ανέστειλε τη σύνταξή του, ενώ τον παρακολουθούσε και τον παρενοχλούσε ασταμάτητα. Ο Λιου απεβίωσε στις 2 Ιανουαρίου.
Δίωξη των ηλικιωμένων
Το 2022, το ΚΚΚ απήγαγε και παρενόχλησε τουλάχιστον 7.331 ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, σύμφωνα με έκθεση του Minghui.org, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας με έδρα τις ΗΠΑ που καταγράφει και αναφέρει τις διώξεις του ΚΚΚ κατά του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.
Μεταξύ των επιβεβαιωμένων 7.331 θυμάτων ήταν 971, ή περίπου το 13%, που ήταν ηλικίας 60 ετών και άνω κατά τη στιγμή της σύλληψης ή της παρενόχλησης, συμπεριλαμβανομένων 327 στα 60 τους, 438 στα 70 τους, 197 στα 80 τους και 9 στα 90 τους.
Ο ογδονταοκτάχρονος Τσούι Τζινσί στην πόλη Χάρμπιν, στη βόρεια Κίνα, απήχθη στις 13 Απριλίου 2022 και βασανίστηκε μέχρι θανάτου την ίδια ημέρα. Όταν ο γιος του είδε το πτώμα του στο νοσοκομείο, ο λαιμός του ήταν κομμένος.
Ο Τζανγκ Σιτζίν, ένας 69χρονος ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ από την πόλη Ντάλιαν, στη βορειοανατολική Κίνα, απήχθη από το σπίτι του στις 19 Ιανουαρίου 2022. Η οικογένειά του έμαθε ότι πέθανε στο κέντρο κράτησης του Ντάλιαν στις 27 Ιανουαρίου, μόλις 8 ημέρες μετά την κράτησή του.
Μετά από 23 ολόκληρα χρόνια διώξεων, ορισμένοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ δεν είχαν ούτε μια μέρα ειρήνης. «Κάποιοι αποβλήθηκαν από το σχολείο, κάποιοι απολύθηκαν από τις δουλειές τους και κάποιοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συνεχείς παρενοχλήσεις ακόμη και όταν έγιναν ανίκανοι [να κάνουν οτιδήποτε] λόγω της δίωξης», σύμφωνα με το Minghui.org.
Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece