1. Απλό παγωτό από κρέμα και συμπυκνωμένο γάλα
Υλικά
- 200 γρ κρέμα σαντιγί
- 100 γρ γάλα συμπυκνωμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρύα κρέμα με το μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια, την ανακατεύουμε με το συμπυκνωμένο γάλα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα φαρδύ ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη ή καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-5 ώρες.
2. Παγωτό βανίλια
Υλικά
- 160 ml γάλα
- 3 κρόκοι αυγών
- 150 γρ ζάχαρη
- 500 γρ κρέμα σαντιγί
- λίγο εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, αλλά δεν το βράζουμε. Σε μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε το ζεστό γάλα σε λεπτή ροή. Η ζάχαρη πρέπει να διαλυθεί εντελώς.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, αφήνουμε να πήξει ελαφρώς, σε μέτρια φωτιά. Δεν αφήνουμε το μείγμα να βράσει και δεν το υπερθερμαίνουμε. Περάστε το δάχτυλό σας κατά μήκος του μείγματος: αν παραμείνει μια καθαρή αυλάκωση, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε ένα δοχείο με παγωμένο νερό και, ανακατεύοντας συνεχώς, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε με ένα μίξερ την κρύα σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος-αυγού μέσα στην κρέμα, περνώντας το από σουρωτήρι. Προσθέτουμε εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετούμε το μείγμα σε φαρδύ ταψί, σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Ανακατεύουμε το μείγμα περίπου κάθε ώρα για να παραμείνει ομοιογενές.
3. Παγωτό μπανάνα
Υλικά
- 3 μπανάνες
- 60 ml γάλα
- μια πρέζα βανιλίνη
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις παγωμένες μπανάνες, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα φαρδύ ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη ή καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
4. Παγωτό σοκολάτας Jamie Oliver
Υλικά
- 100 γρ μαύρη σοκολάτα
- 300 ml γάλα
- 85 γρ ζάχαρη
- 3 κρόκοι αυγών
- 300 γρ σαντιγί
Εκτέλεση
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γάλα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα κομμάτια στο γάλα.
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πήξει ελαφρώς, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέχουμε να μη βράσει το μείγμα.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε ένα δοχείο με παγωμένο νερό για να κρυώσει, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Χτυπάμε με το μίξερ την κρύα σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα και την ανακατεύουμε με το μείγμα του γάλακτος.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φαρδύ ταψί, σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
5. Παγωτό καρύδας με λευκή σοκολάτα
Υλικά
- 35 γρ λευκή σοκολάτα
- 70 γρ συμπυκνωμένο γάλα
- 50 γρ κρέμα γάλακτος οποιασδήποτε περιεκτικότητας σε λιπαρά
- 200 γρ κρέμα σαντιγί
- 100 γρ νιφάδες καρύδας
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με συμπυκνωμένο γάλα. Ρίχνουμε μέσα 50 γρ κρέμα γάλακτος οποιασδήποτε περιεκτικότητας σε λιπαρά και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Χτυπάμε με ένα μίξερ την κρύα σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα. Χωρίς να σταματήσουμε, προσθέτουμε το κρύο μείγμα σοκολάτας σε λεπτή ροή. Ξαναχτυπάμε για ένα λεπτό.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φαρδύ ταψί, σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τις νιφάδες καρύδας και παγώνουμε για άλλες 3 ώρες.
Πηγή: lifehacker.ru