Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και όλοι έχουμε ανάγκη από ένα δροσερό ρόφημα. Τι θα λέγατε να φτιάξετε και να προσφέρετε στους αγαπημένους σας παγωμένα, αυτοσχέδια ποτά, 100% φυτικά;
Τσάϊ με τζίντζερ και λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας τσάι του βουνού
25gr ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)
600 ml νερό
Λίγες φλούδες λεμονιού
Βάλτε τα φυτά σε μια κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και προσθέτετε ζάχαρη, στέβια ή μέλι.
Σερβίρετε σε ποτήρια με πολλά παγάκια και από μία φέτα λεμόνι.
Τσάϊ με τζίνσενγκ και ανανά
3 κουταλιές της σούπας τσάι του βουνού
8gr ρίζα τζίνσενγκ
6 φέτες ανανά (αν επιλέξετε κονσέρβας υπολογίστε την έξτρα ζάχαρη)
250ml χυμό ανανά
500 ml νερό
Βάλτε τα φυτά σε μια κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και προσθέτετε ζάχαρη, στέβια ή μέλι.
Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα τον χυμό ανανά.
Σερβίρετε σε ποτήρια με πάγο και μία φέτα ανανά στο καθένα!
Λεμονάδα με λουΐζα
1 lt νερό
½ κούπα χυμό λεμονιού
½ κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας Λουΐζα ψιλοκομμένη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ. Τα βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο. Στραγγίζουμε τα βότανα και το σερβίρουμε με παγάκια.
Ρόφημα με βότανα και φρούτα
2 μήλα γκόλντεν
2 ακτινίδια
3 κουταλιές σούπας βότανα ανάμικτα (μαντζουράνα, χαμομήλι, δίκταμο, τσάι βουνού)
1 ξυλάκι κανέλα
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα (τεμαχισμένα στα 4) σε 5 κούπες νερό μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα τα σουρώνουμε. Στο ζουμί αυτό προσθέτουμε τα βότανα και τα βράζουμε για 5 λεπτά και κατόπιν τα σουρώνουμε. Αναμειγνύουμε με ζάχαρη, στέβια ή μέλι.
Σερβίρουμε σε ποτήρια γεμάτα πάγο.
Ρόφημα με χαμομήλι, τίλιο και ροδάκινο
2 κουταλιές σούπας χαμομήλι
2 κουταλιές της σούπας τίλιο
1 ώριμο ροδάκινο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
600 ml νερό
Βάλτε τα βότανα σε μια τσαγιέρα, χύστε από πάνω βραστό νερό. Σκεπάστε την και αφήστε την για 10-15 λεπτά. Τα σουρώνετε και προσθέτετε μέλι.
Στη συνέχεια και αφού το μείγμα έχει κρυώσει, βάλτε το σε ένα μπλέντερ με τα κομμάτια του ροδάκινου και «χτυπήστε» ώστε να γίνει εντελώς λείο το ρόφημα.
Σερβίρετε σε ποτήρια με πολλά παγάκια.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο www.infokids.gr