Οι τηγανητές φέτες κοτόπουλου με κόλιανδρο και λάιμ είναι μία συνταγή που απαιτεί μόνο ένα μαγειρικό σκεύος. Γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ η χρήση της μαρινάδας προσθέτει αρώματα και γεύσεις.
Απολαύστε το με πράσινη σαλάτα, άζυμο ψωμί ή ρύζι.
Υλικά
4 μερίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ξύσμα λάιμ
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1/2 κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
- 1/2 κ.γλ. αλεσμένο κόλιανδρο
- 1/2 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κιλό ψαχνό κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα (4 τεμάχια)
- 3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια 1 ίντσας
- 3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αναμίξτε το λάδι, το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι και το αλάτι σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που σφραγίζεται. Προσθέστε το κοτόπουλο. Σφραγίστε τη σακούλα και τρίψτε για να εισχωρήσουν τα υγρά στο κοτόπουλο. Αφήστε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και πετάξτε τη. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι σε ομοιόμορφες στρώσεις. Αφήστε το να τηγανιστεί μέχρι να ροδίσει στον πάτο, για 5-6 λεπτά. Αναποδογυρίστε και τηγανίστε έγια άλλα 5-6 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα. Μην σκουπίσετε το τηγάνι.
Βάλτε το κρεμμύδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε το, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει, για 2 λεπτά περίπου. Ύστερα, τοποθετήστε τα κρεμμύδια στην πιατέλα, γύρω από το κοτόπουλο. Περιχύστε με τα υγρά του τηγανιού και πασπαλίστε με κόλιανδρο. Σερβίρετε με φέτες λάιμ, προαιρετικά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:
205 θερμίδες
ολικά λιπαρά: 12 g
κορεσμένα λιπαρά: 2 g
χοληστερόλη: 107 mg
υδατάνθρακες: 2 g
φυτικές ίνες: 1 g
ολικά σάκχαρα: 0 g
πρόσθετα σάκχαρα: 0 g
πρωτεΐνες: 23 g
νάτριο: 23 mg
κάλιο: 415 mg
βιταμίνη Α: 293 IU
Της Julia Levy, EatingWell