Χρόνος εκτέλεσης: 15′ | Χρόνος μαγειρέματος: 30′
Συστατικά
• 1 κρεμμύδι
• 2 καρότα
• 2 στικ σέλερι
• 2 σκ. σκόρδο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κουνουπίδι
• 1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. κουρκουμά, ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. κύμινο
• 1 ,5 λίτρο νερό
• 1 κύβο λαχανικών
• αλάτι
• πιπέρι
• 200 γρ. γάλα καρύδας
• 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε το καρότο στα 4 και σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ. Το σέλερι σε φέτες πάχους 0,5 εκ. και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
• Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το κύμινο.
• Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
• Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
• Αφαιρούμε τα μισά λαχανικά με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας.
• Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά που κρατήσαμε στην άκρη στην κατσαρόλα.
• Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com