Τρίτη, 26 Νοέ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε παρέλαση που σηματοδοτεί το 22ο έτος διώξεων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 18 Ιουλίου 2021. (Chung I Ho/The Epoch Times)

Αμερικανικοί ιατρικοί φορείς σιωπούν για τη συγκομιδή οργάνων της Κίνας λόγω φόβου αντιποίνων

Ο φόβος οικονομικών αντιποίνων από το Πεκίνο οδήγησε εν μέρει τον κόσμο να κάνει τα στραβά μάτια καθώς το κινεζικό καθεστώς σκοτώνει αθώους και αφαιρεί τα όργανά τους για κέρδος, δήλωσε ένας γιατρός σε παγκόσμια σύνοδο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την Καταπολέμηση και την Πρόληψη της Αναγκαστικής Συγκομιδής Οργάνων, αποτελούμενη από έξι διαδικτυακά σεμινάρια σε διάστημα δύο εβδομάδων, ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου με πάνω από 2.000 εικονικά μέλη του κοινού να παρευρίσκονται στην εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά την πρώτη ημέρα.

Η κρατική αναγκαστική συγκομιδή οργάνων πραγματοποιείται στην Κίνα εδώ και χρόνια «σε μεγάλη κλίμακα», και κύριο θύμα της κακοποίησης είναι οι υποστηρικτές της διωκόμενης ομάδας πίστης Φάλουν Γκονγκ, σύμφωνα με ευρήματα ανεξάρτητου δικαστηρίου με έδρα το Λονδίνο το 2019.

Λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση της τελικής έκθεσής του από το δικαστήριο, ο Δρ. Γουέλντον Τζιλκρίζ, ειδικός στον καρκίνο του γαστρεντερικού στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, προσέγγισε τους επικεφαλείς του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης του πανεπιστημίου, ελπίζοντας να έχει μια συζήτηση για το πώς πρέπει να ανταποκριθούν σε τέτοιες καταχρήσεις ως ίδρυμα.

«Ουσιαστικά μου είπε ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία στο μυαλό του ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) ήταν ικανό για τέτοιες φρικαλεότητες και ότι όντως συνέβαινε, αλλά αν λέγαμε κάτι, η Κίνα απλά θα στείλει όλους τους μαθητές της στο Τέξας», δήλωσε ο Τζιλκρίζ κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πάνελ της συνόδου την Παρασκευή.

Ο Τζιλκρίζ, υποδιευθυντής της ιατρικής ομάδας υπεράσπισης Doctors Against Forced Organ Harvesting με έδρα την Ουάσινγκτον, δήλωσε αργότερα στην Epoch Times ότι ήταν «λίγο έκπληκτος που υπήρχε τέτοιος φόβος να πει κάτι» λόγω των οικονομικών δεσμών.

Ένας άνδρας κάνει τζόκινγκ μπροστά από τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που κάνουν μια ψεύτικη επίδειξη συγκομιδής οργάνων ως μέρος της διαμαρτυρίας τους εναντίον της Κίνας και της δίωξης των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, στο Λόφο του Κοινοβουλίου στην Οτάβα στις 2 Μαΐου 2008. Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι η Κίνα συλλέγει παράνομα όργανα από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που βρίσκονται υπό κράτηση. (The Canadian Press/Tom Hanson)

 

«Σίγουρα λαμβάνεις υποστήριξη σε ατομικό επίπεδο, αλλά όταν προσπαθείς να το ανεβάσεις στο επίπεδο του ιδρύματος, εκεί είναι που γίνεται εκκωφαντικά σιωπηλό», ανέφερε σε συνέντευξη.

Αυτό που βρήκε ο Τζιλκρίζ με τα χρόνια, είπε, είναι ότι συχνά οι επαγγελματίες υγείας που συνάντησε ήταν απρόθυμοι να πάρουν θέση για τη συγκομιδή οργάνων – όχι επειδή ήταν αμφίβολοι ότι αυτό συμβαίνει. Αντίθετα, προσπαθούσαν να αποστασιοποιηθούν για να αποφύγουν την ταμπέλα ότι «κάνουν πολιτική».

Για το ΚΚΚ, «αυτό είναι το όπλο που χρησιμοποιούν για να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη σιωπή», δήλωσε ο Τζιλκρίζ. «Αν πεις κάτι, κάνεις πολιτική. Μην ανακατεύεσαι».

Αλλά ο Τζιλκρίζ πιστεύει ότι ισχύει το αντίθετο από τους ισχυρισμούς του καθεστώτος.

Το να μείνουμε ελεύθεροι από την πολιτική «δεν σημαίνει ότι αποφεύγουμε να εκφράσουμε άβολες θέσεις, και στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πούμε κάτι εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας εάν πρόκειται να … συνεργαστούν με τον τομέα μας, τους ειδικούς μας, τους γιατρούς μας και τους χειρουργούς μας», δήλωσε ο γιατρός κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου.

Η συνεργασία με «ένα ιατρικό σύστημα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός κακού καθεστώτος είναι επικίνδυνη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι αρκετά άτομα που βοήθησαν στην κατασκευή των κέντρων μεταμοσχεύσεων της Κίνας έλαβαν ιατρική εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες Δυτικές χώρες.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε παρέλαση που σηματοδοτεί το 22ο έτος διώξεων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 18 Ιουλίου 2021. (Chung I Ho/The Epoch Times)

 

Σε διπλωματικό και οικονομικό μέτωπο, παρόμοια συνεργασία των ΗΠΑ με την Κίνα έχει καταλήξει «επιζήμια», ανέφερε. Ένας μεγάλος αριθμός Κινέζων επιστημόνων και γιατρών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αξιώματά τους τα τελευταία χρόνια επειδή δεν αποκαλύψαν όλους τους οικονομικούς δεσμούς τους με το καθεστώς — που περιλαμβάνει τρεις από το MD Anderson Cancer Center του Χιούστον και άλλους έξι από το Moffitt Cancer Center της Τάμπα το 2019.

Οι ανησυχίες σχετικά με μια τέτοια δέσμευση υπερβαίνουν την ακεραιότητα της αμερικανικής βιοϊατρικής έρευνας, σύμφωνα με τον Τζιλκρίζ. «Έχει να κάνει με τους δεσμούς κάποιου με ένα σύστημα που έχει αποδειχθεί, ξανά και ξανά, ότι χρησιμοποιεί το ιατρικό σύστημα για τη διενέργεια εγκλημάτων».

Οι Κινέζοι γιατροί φαίνεται να συνεχίζουν τις πρακτικές αναγκαστικής συγκομιδής οργάνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και χρησιμοποίησαν ευρήματα από τέτοιες μεταμοσχεύσεις για να κατασκευάσουν διαπιστευτήρια σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Το Annals of Surgery τον Ιούλιο του 2020 δημοσίευσε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν δύο ηλικιωμένοι ασθενείς με συμπτώματα COVID-19 τελικού σταδίου, και οι δύο έλαβαν χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης πνευμόνων περίπου τρεις ημέρες μετά την εγγραφή τους στο σύστημα μεταμόσχευσης της χώρας.

Ο δεύτερος ασθενής, ηλικίας 70 ετών, έλαβε μεταμόσχευση διπλού πνεύμονα στις 8 Μαρτίου, τρεις ημέρες μετά τη διεξαγωγή ολοκληρωμένης αξιολόγησης, προτρέποντας τους γιατρούς να εγγράψουν τον ασθενή στο σύστημα κατανομής μεταμοσχεύσεων.

Ο Ρέι Σκάλεταρ, ομότιμος καθηγητής στο George Washington University Medical Center, δήλωσε ότι το άρθρο «προκάλεσε σοβαρές ηθικές ανησυχίες για το πώς αποκτήθηκαν οι πνεύμονες για τους λήπτες» σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν «πολύ μεγαλύτερη» τράπεζα δωρητών από την Κίνα, «η ελάχιστη αναμονή για αυτό το είδος δότη» είναι 15 ημέρες.

Ο Σκάλεταρ κατέληξε να γράψει μια κριτική του άρθρου στους συγγραφείς, αλλά η απάντηση «ήταν ανύπαρκτη ή υπεκφυγή».

Ο μεγαλύτερος ιατρικός κύκλος εξακολουθεί να υποφέρει από «δραστική έλλειψη επίγνωσης» σχετικά με την αναγκαστική συγκομιδή οργάνων –μόνο περίπου το 5 έως 10 τοις εκατό το έχει ακούσει– σύμφωνα με τον Τζιλκρίζ. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη συγκάλυψη της πανδημίας από το καθεστώς έχει πιθανότατα φέρει αλλαγή νοοτροπίας, ανέφερε.

«Η ιατρική κοινότητα τουλάχιστον έχει περισσότερη κατανόηση σχετικά με ποιον έχουμε να κάνουμε», ανέφερε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε