Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Εργαζόμενοι στο Συμβούλιο Εγγραφής και Εκλογών της κομητείας Φάλτον επεξεργάζονται ψηφοδέλτια στην Ατλάντα, 4 Νοεμ. 2020. (Brandon Bell/Reuters)

Γεωργία: Ανάλυση των ψηφοδελτίων δείχνει «αποδείξιμη απάτη» στην επαναληπτική καταμέτρηση: Ομάδα ακεραιότητας εκλογών

Μια ομάδα που προσπαθεί να εξασφαλίσει την ακεραιότητα των εκλογών στις ΗΠΑ είπε αυτήν την εβδομάδα ότι μια εις βάθος ανάλυση εικόνων των επιστολικών ψηφοδελτίων που αποκτήθηκαν μέσω δικαστικών εντολών δείχνει ότι η επαναληπτική μέτρηση με το χέρι στην κομητεία Φάλτον, Γεωργία, πέρυσι, «ήταν γεμάτη τεράστια λάθη και αποδείξιμη απάτη».

Η ανάλυση εξέτασε τουλάχιστον 36 ομάδες επιστολικών ψηφοδελτίων, που περιείχαν 4.255 ψήφους, και είχαν προστεθεί εκ των υστέρων ως πλεονάζουσες στα αποτελέσματα της επαναληπτικής καταμέτρησης, σύμφωνα με την ομόδα Voters Organized for Trusted Election Results στην Γεωργία (VoterGA). Σχεδόν 3.400 ήταν για τον δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Η ομάδα που εξέταζε τα ψηφοδέλτια βρήκε επίσης επτά φύλλα καταγραφής συνόλων της επαναληπτικής καταμέτρησης (pdf) που πιστεύει πως χαλκεύθηκαν ώστε να περιέχουν ψευδή σύνολα ψήφων. Σε ένα παράδειγμα, η ομάδα είπε, ένα σύνολο ψηφοδελτίων που περιείχε 59 εικόνες ψηφοδελτίων για τον Μπάιντεν και 42 για τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε ως 100 για τον Μπάιντεν και μηδέν για τον Τραμπ.

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι 923 (60 τοις εκατό) των 1.539 αρχείων δεσμών επιστολικών ψηφοδελτίων περιείχαν ψήφους που είχαν αναφερθεί λανθασμένα στα επίσημα αποτελέσματα εκλογών της κομητείας το 2020, σε σύγκριση με τα σύνολα της επαναληπτικής μέτρησης, είπε η VoterGA.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν μαζικά λάθη στην επαναληπτική καταμέτρηση», είπε ο Γκάρλαντ Φαβορίτο, ιδρυτής της ομάδας, σε συνέντευξη τύπου στην Γεωργία στις 13 Ιουλίου.

Η ομάδα έλαβε τις εικόνες ως μέρος μιας απόφασης δικαστηρίου αφότου έκανε έκκληση στα τέλη του 2020 να πάρει άδεια διερεύνησης όλων των επιστολικών ψηφοδελτίων που καταμετρήθηκαν στην πολιτεία στις εκλογές του 2020, ισχυριζόμενη πως έλαβε χώρα απάτη. Η έκκληση ανέφερε μάρτυρες της ισχυριζόμενης απάτης, περιλαμβανομένου του Φαβορίτο και άλλων εποπτών εκλογικών κέντρων και εργαζομένων.

Ο δικαστής της κομητείας Χένρυ Μπράιαν Αμέρο, που επιβλέπει την υπόθεση, έδωσε εντολή τον Μάρτιο οι εικόνες των σκαναρισμένων ψηφοδελτίων να γίνουν διαθέσιμες στους αιτούντες. Ο Αμέρο στα τέλη του προηγούμενου μήνα επέτρεψε σε μέρος της εκλογικής μήνυσης να προχωρήσει.

Ερωτηθείσα για τους νέους ισχυρισμούς, μια εκπρόσωπος τύπου της κομητείας Φάλτον είπε στην Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος: «Αυτό σχετίζεται με ένα θέμα που υπόκειται σε τρέχουσα εκδίκαση. Συνεπώς, δεν θα θέλαμε να απαντήσουμε.»

Εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών της Γεωργίας Μπραντ Ράφενσπεργκερ, ρεπουμπλικανού, ανέφερε αιτήσεις για σχολιασμό στην κομητεία Φάλτον.

Ο Φαβορίτο είπε ότι εκλεγμένοι αξιωματούχοι γνώριζαν για τις διαφορές «για πολύ, πολύ καιρό», και τους κατηγόρησε ότι τις «απέκρυψαν».

Ο βουλευτής Τζόντυ Χάις (Ρ-Γα.), που είναι εκλογικός αντίπαλος του Ράφενσπεργκερ στις εκλογές ρεπουμπλικανού υπουργού Εξωτερικών, σε βίντεο τον κάλεσε να παραιτηθεί.

«Στην κομητεία Φάλτον, υπάρχει τώρα αδιαμφισβήτητη απόδειξη εκλογικής ανωμαλίας αν όχι άμεσης εκλογικής απάτης», είπε, αναφερόμενος στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την VoterGA.

Ο Ράφενσπεργκερ έχει ισχυριστεί ότι δεν υπήρχε μεγάλης έκτασης απάτη στις εκλογές του 2020, στις οποίες ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ στην Γεωργία με λιγότερες από 12.000 ψήφους, σε ένα σύνολο άνω των 4,9 εκατομμυρίων ψήφων.

Ο Τραμπ είπε σε δήλωση στις 14 Ιουλίου: «Τα νέα που έρχονται από την Γεωργία είναι υπεράνω των εκπληκτικών. Η καταμέτρηση με το χέρι στην κομητεία Φάλτον ήταν μια απόλυτη απάτη! Γέμισαν την κάλπη – και πιάστηκαν. Θα χάσουμε την Χώρα μας αν αυτό επιτραπεί να υπάρξει.»

Ο Μπάιντεν, σε σχόλια που έκανε στις 13 Ιουλίου, είπε πως τα εκλογικά αποτελέσματα επανακαταμετρήθηκαν τρεις φορές στην Γεωργία.

«Είναι σαφές. Για αυτούς που αμφισβητούν τα αποτελέσματα και την ακεραιότητα των εκλογών: Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν εκλογές με τέτοιο έλεγχο και τόσο υψηλά πρότυπα», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε