Παρασκευή, 13 Ιούν, 2025
(Jennifer Segal)

Ασιατική σαλάτα με φρέσκα φασολάκια και ντρέσινγκ από τζίντζερ και φυστικοβούτυρο

Μία καλοκαιρινή σαλάτα με πιπεράτη γεύση, που συνδυάζει τα φρέσκα φασολάκια με τα λαχανικά, το φυστικοβούτυρο, το τζίντζερ και το σκόρδο!

Η ποικιλία των συστατικών της όχι μόνο την κάνουν εξαιρετικά θρεπτική και χορταστική, αλλά της χαρίζουν και μια πολύχρωμη, χαρούμενη εμφάνιση.

Συνδυάζεται καλά με γαρίδες, κοτόπουλο ή μοσχάρι, ωστόσο μπορεί να καταναλωθεί και μόνη της για μεσημεριανό ή βραδινό.

Oil-painting-ntdtv

Η παρακάτω συνταγή δίνει μεγάλη ποσότητα, αλλά διατηρείται στο ψυγείο και μπορεί να καταναλωθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Υλικά

Για το ντρέσινγκ

  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι άψητο ξύδι
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γλ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι, γεμάτο
  • 1 κ.γλ. σάλτσα sriracha (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. φρέσκο ​​τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Για τη σαλάτα

  • 4 φλιτζάνια τριμμένο λάχανο (μπορείτε να συνδυάσετε λευκό και κόκκινο)
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο και ξεφλουδισμένο edamame (φρέσκα φασόλια σόγιας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα τσαούλια ή μπαρμπούνια, εναλλακτικά)
  • 2 μεσαία φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλατισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα ή ολόκληρα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε κόβοντας και τρίβοντας το λάχανο. Βάλτε το στην άκρη και ετοιμάστε το ντρέσινγκ.

Αναμείξτε το μέλι, το φυτικό λάδι, το ξύδι από ρύζι, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το φυστικοβούτυρο, το αλάτι, τη σριράτσα, το τζίντζερ και το σκόρδο σε ένα μπολ. Χτυπήστε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί το φυστικοβούτυρο. Βάλτε ο ντρέσινγκ στην άκρη και συνεχίστε με την ετοιμασία της σαλάτας.

Ανακατέψτε το τριμμένο λάχανο, τα τριμμένα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, τα φρέσκα φασολάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα φυστίκια και τον κόλιανδρο σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να σταθεί για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ώστε τα λαχανικά να απορροφήσουν το ντρέσινγκ. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται, και σερβίρετε.

Είναι καλύτερα να καταναλωθεί φρέσκια, αλλά μπορεί να διατηρηθεί σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Καλή σας όρεξη!

Της Jennifer Segal

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε