Αυτά τα εξαιρετικά μπισκότα διαφέρουν χάρη στο ενδιαφέρον σχέδιό τους, στο κρακελέ της άχνης ζάχαρης και σε μία ιδιαίτερη, εκλεπτυσμένη νότα που δίνει η κρέμα λεμονιού. Η λεπτή, βελούδινη και κρεμώδη υφή της εναρμονίζεται τέλεια με τα μαλακά και εύθρυπτα μπισκότα.
Υλικά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο (82,5%)
- ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- 5 γρ. ζάχαρη βανίλιας
- 35 γρ. χυμό λεμονιού
- 2 μικρά αυγά
- 250-260 γρ αλεύρι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη για τη φρυγανιά (ολόκληρο πακέτο)
- μια πρέζα αλάτι
- μια πρέζα κουρκουμά
Για την κρέμα λεμονιού
- 2 αυγά
- 60 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 50 γρ. βούτυρο
- μια πρέζα κουρκουμά
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προετοιμασία της ζύμης
Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και μια πρέζα κουρκουμά για χρώμα. Χτυπήστε καλά με το εξάρτημα της σπάτουλας, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε. Επειδή η ζύμη βγαίνει αρκετά μαλακή, πρέπει να τη βάλετε για μισή με μία ώρα (ή καλύτερα όλη τη νύχτα) στο ψυγείο.
Προετοιμασία της κρέμας
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και αφήστε τα να βράσουν για λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Στη συνέχεια, αφήστε τα να κρυώσουν.
Ετοιμάστε τα μπισκότα
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάξτε γρήγορα μπάλες των 20 γραμμαρίων περίπου (αρκετές για 2 ταψιά), τις οποίες θα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Τοποθετήστε τις σε λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήσετε κενά μεταξύ τους ίσα με το μέγεθος της μίας μπάλας.
Κάντε μικρές κοιλότητες στο κέντρο κάθε μπάλας, μέσα στις οποίες θα τοποθετήσετε από λίγη κρέμα λεμόνι.
Ψήστε τα μπισκότα στους 185 βαθμούς, για 10-11 λεπτά.
Συμβουλή
Αντί για κρέμα λεμόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα. Ακόμα και τελείως σκέτα, χωρίς μαρμελάδα ή κρέμα, τα μπισκότα αυτά είναι πολύ νόστιμα.