Σάββατο, 10 Μαΐ, 2025
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε παρέλαση για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα και να ζητήσουν τον τερματισμό των διώξεων στην Κίνα, στη Νέα Υόρκη, στις 9 Μαΐου 2025. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Χιλιάδες ασκούμενοι της πνευματικής άσκησης Φάλουν Ντάφα τίμησαν την επέτειο με πορεία στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Χιλιάδες ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα συμμετείχαν στις 9 Μαΐου σε παρέλαση στο Μανχάταν, τιμώντας τα 33 χρόνια από την πρώτη δημόσια παρουσίαση της πνευματικής άσκησης, η οποία πλέον γιορτάζεται παγκοσμίως ως η Ημέρα Φάλουν Ντάφα.

Η πορεία ξεκίνησε υπό βροχή από την Πλατεία Νταγκ Χάμαρσκελντ, κοντά στον ΟΗΕ στην 47η Οδό, και κατέληξε λίγο πριν το κινεζικό προξενείο στην 42η Οδό, δίπλα στον ποταμό Χάντσον.

Το Φάλουν Ντάφα – γνωστό και ως Φάλουν Γκονγκ – βασίζεται στις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας και περιλαμβάνει πέντε διαλογιστικές ασκήσεις. Η άσκηση έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στην Κίνα μετά την παρουσίασή της το 1992 και, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις της εποχής, μέχρι το 1999 την ασκούσαν τουλάχιστον 70 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ), εκλαμβάνοντας τη μαζική εξάπλωση της ειρηνικής πρακτικής ως απειλή για την εξουσία της, ξεκίνησε σφοδρή καταστολή των ασκούμενων τον Ιούλιο του 1999. Παρά τη συνεχιζόμενη αυτή δίωξη, που επεκτείνεται και στο εξωτερικό, πολίτες σε περισσότερες από 100 χώρες ασκούν το Φάλουν Ντάφα και πραγματοποιούν, γύρω στις 13 Μαΐου κάθε χρόνου, εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο, ως απάντηση και στην κρατική προπαγάνδα του Πεκίνου.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν στην παρέλαση στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα, στις 9 Μαΐου 2025. (Larry Dye/The Epoch Times)

 

Η παρέλαση περιελάμβανε μπάντα, χορευτές με τύμπανα μέσης, χορούς λιονταριών και δράκων, πολύχρωμα πανό με μηνύματα σε πολλές γλώσσες, επιδείξεις των διαλογιστικών ασκήσεων, καθώς και τμήμα στήριξης των άνω των 466 εκατομμυρίων ατόμων που έχουν αποκηρύξει το ΚΚΚ και τις οργανώσεις της.

Ο Ράκες Ναϊάκ, ένας από τους συμμετέχοντες, ανέφερε ότι ήθελε ο κόσμος να γνωρίσει την αλήθεια για το Φάλουν Ντάφα και να καταλάβει την ομορφιά του, επισημαίνοντας πως είχε προσωπικά ωφεληθεί από τις αρχές του. Όπως είπε, μεγάλωσε ως Ινδουιστής στη Βομβάη και, παρά τις συχνές επισκέψεις σε ναούς, δεν είχε διδαχθεί να ζει σύμφωνα με τις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας.

Όταν ανακάλυψε το Φάλουν Γκονγκ πριν από 15 χρόνια, βίωνε έντονη οργή και ευέξαπτη συμπεριφορά, παρά τη θρησκευτική του ανατροφή και τις 20 θρησκευτικές φιγούρες με τις οποίες είχε γεμίσει το διαμερισμά του. Άρχισε να ζει σύμφωνα με τις προαναφερθείσες αρχές, όπως αφηγήθηκε, και η προσωπικότητά του άλλαξε σε τέτοιο βαθμό που η μητέρα και η αδελφή του παρατήρησαν τη διαφορά και έδειξαν ενδιαφέρον για την άσκηση.

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν στον «Χορό του Δράκου» για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα στη Νέα Υόρκη, στις 9 Μαΐου 2025. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Το ζευγάρι Ολιβιέ Σαρτράν και Μοντ Μπερτολέ τόνισε επίσης ότι η άσκηση είχε θετικό αντίκτυπο στη ζωή τους. Ο Σαρτράν επεσήμανε ότι το Φάλουν Ντάφα αποτελεί ένα μονοπάτι προσωπικής καλλιέργειας και ενδοσκόπησης, που τον βοήθησε να αποκτήσει μεγαλύτερη συγκέντρωση, ηρεμία και ηθικό προσανατολισμό. Η σύζυγός του, από την πλευρά της, υπογράμμισε πως η άσκηση την έκανε να αισθάνεται σύνδεση με κάτι ανώτερο, γεγονός που την βοήθησε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της και να δείξει μεγαλύτερη συμπόνια στους γύρω της.

Η «Ουράνια Μπάντα» συμμετέχει σε παρέλαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Φάλουν Ντάφα και την έκκληση για τον τερματισμό των διώξεων στην Κίνα, στη Νέα Υόρκη, στις 9 Μαΐου 2025. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ο Σαρτράν ανέφερε ότι η πνευματική καλλιέργεια είναι παράδοση χιλιάδων ετών στην Κίνα, ωστόσο η δημοφιλία του Φάλουν Γκονγκ τη δεκαετία του 1990 το κατέστησε στόχο καταστολής. Όπως είπε, οι παρελάσεις δεν αποσκοπούν μόνο στην προβολή της ομορφιάς της άσκησης, αλλά και στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις συνεχιζόμενες διώξεις στην Κίνα. Εξέφρασε την άποψη ότι η ευρεία εξάπλωση της πρακτικής- που στοχεύει στην ανύψωση του χαρακτήρα του ατόμου, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή πολιτισμικού υπόβαθρου- καταδεικνύει τον πανανθρώπινο χαρακτήρα των αξιών της.

Η κρατική δίωξη του Φάλουν Ντάφα από το ΚΚΚ έχει δει έναν ανυπολόγιστο αριθμό ασκούμενων να κρατούνται παράνομα, να βασανίζονται και ακόμη και να σκοτώνονται για τα όργανά τους. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε πρόσφατα δύο νομοσχέδια που θα τιμωρούσαν οποιονδήποτε εμπλέκεται στην πρακτική της αφαίρεσης οργάνων από ζωντανούς ανθρώπους.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν στην παρέλαση στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα, στις 9 Μαΐου 2025. (Larry Dye/The Epoch Times)

 

Η Λι Μινγκ, επίσης παρούσα στην παρέλαση, ανέφερε ότι η άσκηση της έσωσε τη ζωή. Όπως αφηγήθηκε, όταν πρωτοήλθε σε επαφή με το Φάλουν Γκονγκ το 1997, υπέφερε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω τροχαίου και ήταν σχεδόν κατάκοιτη. Παρά την κακή της κατάσταση, αποφάσισε να βγει από το σπίτι, όπου συνάντησε κάποιον που τη ρώτησε αν είχε ακούσει για το Φάλουν Γκονγκ. Το ενδιαφέρον της ήταν άμεσο, και την επόμενη μέρα πήγε σε πάρκο για να μάθει τις ασκήσεις.

Σήμερα, σε ηλικία 76 ετών και ζώντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Λι συμμετέχει σε ομάδες με τύμπανα μέσης με σκοπό τη μετάδοση της ομορφιάς του Φάλουν Ντάφα στο κοινό. Ανέφερε ότι υπήρξε θύμα διώξεων στην Κίνα και φυλακίστηκε παράνομα, προτού καταφέρει να διαφύγει πρώτα στην Ταϊλάνδη, κατόπιν στη Μαλαισία και τελικά να εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη το 2013.

Οι τυμπανιστές μέσης συμμετέχουν στην παρέλαση στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα, στις 9 Μαΐου 2025. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Η ίδια υπογράμμισε ότι επιθυμεί ο κόσμος να γνωρίσει την αλήθεια για την άσκηση και να μην παρασύρεται από την προπαγάνδα του Πεκίνου, την οποία θεωρεί καταστροφική για τους ανθρώπους.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Νόρα Ραβίτσκι, η οποία δήλωσε ότι την συγκίνησε η προσπάθεια των ασκούμενων να αντισταθούν στις διώξεις. Τόνισε πως οι αξίες της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας είναι αναγκαίες για τον κόσμο σήμερα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αγγίξουν τους κατάλληλους ανθρώπους.

Με τη συμβολή της Sarah Lu

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε