Κυριακή, 24 Νοέ, 2024

Chubb, Deloitte, Accenture και Altair επενδύουν στη Θεσσαλονίκη και ανοίγουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίες

Επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ, η οποία θα συνοδευτεί από το άνοιγμα πολλών εκατοντάδων θέσεων εργασίας για εξειδικευμένους εργαζομένους, έχει εκκινήσει στη Θεσσαλονίκη ο αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός της Chubb, που επιφυλάσσει στους νέους ανθρώπους της πόλης (αλλά και σε εργαζόμενους από όλον τον κόσμο, που ευελπιστεί να προσελκύσει στην Ελλάδα) έναν ιδιαίτερο ρόλο: να καταθέσουν και να υλοποιήσουν πρωτοπόρες ιδέες για το πέρασμά τού γίγαντα των ασφαλειών στο μέλλον και τον μετασχηματισμό των προϊόντων του.

Η εταιρεία, που έχει παρουσία σε 54 χώρες παγκοσμίως, 34.000 εργαζόμενους και 52 δισ. ευρώ εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη τεχνολογικό Κέντρο Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (CBSG). Το κέντρο αυτό τεχνολογικής αριστείας, μαζί με ελάχιστα αντίστοιχα hubs ανά τον κόσμο, θα έχει ως αποστολή όχι να πουλήσει ασφαλιστικά προγράμματα, αλλά να δημιουργήσει «το μέλλον της Chubb».

Τα παραπάνω επισήμαναν σήμερα, κατά την ομιλία τους στο 7ο TechSaloniki τα στελέχη της Chubb Greece Γεώργιος Νεοφώτιστος και Βασίλης Ζαραλίδης, οι οποίοι γνωστοποίησαν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση κτιρίου ή κτιρίων εμβαδού 4.000- 5000 τ.μ., για τη στέγαση του τεχνολογικού της κέντρου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο μέχρι το τέλος του 2023 προβλέπεται να απασχολούνται πάνω από 160 άτομα υψηλής εξειδίκευσης.

H πρώτη εισηγμένη εταιρεία ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων παγκοσμίως, αναζητά αυτή τη στιγμή άτομα από τις εξής ειδικότητες:

  • Data engineers (μηχανικούς δεδομένων)
  • Java Software engineers (μηχανικούς λογισμικού Java)
  • IT Business Analysts
  • QA engineers (μηχανικούς διασφάλισης ποιότητας)
  • Νet software engineers
  • Finance solution architect
  • IT project manager
  • Technical lead κ.ά.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε η διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων της Chubb  Χριστίνα Δηματάτη, στις 6 Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει το διετές πρόγραμμα «Technology Associate Programme» για 15 πτυχιούχους Πανεπιστημίου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα μετά από επένδυση πάνω σε hard και soft skills να διεκδικήσουν απευθείας μια θέση ως middle level engineers (μηχανικοί μεσαίου επιπέδου). Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, τον Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξουν θέσεις για ακόμη 30 άτομα.

Deloitte: Εκατοντάδες διεθνή project «τρέχουν» από τη Θεσσαλονίκη οι 1000 εργαζόμενοι στο DACC

Η Chubb  ήρθε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2022 και στα πρώτα της βήματα στηρίχθηκε από την επίσης αμερικανική Deloitte, η οποία τον Ιανουάριο του 2018 ίδρυσε στην πόλη το Deloitte Alexander Competence Center (DACC), ένα πανευρωπαϊκό κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας, στο οποίο σήμερα απασχολούνται πάνω από 1000 άτομα.

Ενδεικτικό της ταχύτατης ανάπτυξης του Κέντρου είναι το γεγονός ότι κατά το τρέχον οικονομικό έτος (Ιούνιος 2022- Μάιος 2023) προσελήφθησαν στο DACC πάνω από 250 άτομα μόνο στον τομέα της συμβουλευτικής (Consulting), όπως γνωστοποίησε ο Ρικάρντο Ρούσο (Riccardo Russo), σύμβουλος και εταίρος στο Κέντρο.

Σήμερα, στον χώρο της συμβουλευτικής εργάζονται στο DACC στη  Θεσσαλονίκη πάνω από 680 εργαζόμενοι, που «τρέχουν» περισσότερα από 330 διεθνή projects, τη στιγμή που τον Μάρτιο του 2018, όταν ο κ. Ρούσο άρχισε να δουλεύει στο Κέντρο, στη συμβουλευτική υπήρχαν μόλις πέντε άτομα! Παράλληλα, στον τομέα της  συμβουλευτικής διαχείρισης ρίσκου (Risk Advisory) απασχολούνται στο DACC άλλοι 270 εργαζόμενοι, υλοποιώντας περισσότερα από 160 διεθνή έργα.

Ο κ. Ρούσο αναφέρθηκε ακόμα στα μοντέλα ευέλικτης εργασίας και smart working που υποστηρίζει η Deloitte, στην επένδυση που κάνει σε νέους επιστήμονες για τη συνεχή κατάρτισή τους, αλλά και στις παροχές που δίδει, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμα και μασάζ στον εργασιακό χώρο. Παγκοσμίως, η Deloitte έχει παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες και περιοχές, με περίπου 700 γραφεία, ενώ στην Ελλάδα συνολικά απασχολεί περισσότερα από 2700 άτομα.

Accenture: Αναζητεί προς πρόσληψη 120-130 άτομα

Σε αναζήτηση 120-130 ατόμων υψηλής εξειδίκευσης για την περαιτέρω στελέχωση των γραφείων της στην Ελλάδα, αρκετά από τα οποία θα έχουν ως βάση τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται αυτή τη στιγμή η επίσης αμερικανική Accenture. Κατά τον διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας Νίκο Μοσχάτο, το γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που «τρέχει» 50 πρότζεκτ, θα αριθμεί έως τον Αύγουστο του 2023 περίπου 220 εργαζόμενους, έναντι διακοσίων (200) σήμερα, ενώ η στόχευση είναι για περισσότερα από 500 άτομα προσωπικό στην πόλη.

Μάλιστα, η εταιρεία, που άρχισε να δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη πριν από περίπου τρία χρόνια, με τις πρώτες προσλήψεις να έχουν γίνει τον Μάρτιο του 2020, έχει πετύχει στην πόλη ένα παγκόσμιο ρεκόρ για τα δεδομένα της σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή γυναικών στο δυναμικό της: «από τους 200 εργαζόμενους, το 51% είναι γυναίκες, κάτι που σημαίνει ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ για την εταιρεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχάτος.

Αltair: Με ρυθμό 40% ετησίως αυξάνεται το προσωπικό της εταιρείας, που έχει την τεχνολογία της «σχεδόν σε κάθε αεροπλάνο»

Με ρυθμό 40% ετησίως αυξάνει το προσωπικό της στην Ελλάδα η Altair, η οποία απασχολεί στα τρία γραφεία της στη χώρα (δύο στη Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη και το κέντρο, και ένα στην Αθήνα) περί τα 100 άτομα (εκ των οποίων περίπου 80 στη Θεσσαλονίκη), όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λάζαρος Τσιορακλίδης.

Και στην περίπτωση της Altair, η ευέλικτη εργασία είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί… να γίνεται δουλειά: «υπάρχουν άνθρωποι που έχω να τους δω μέσα στην εταιρεία από το 2012, άνθρωποι που κατοικούν μόνιμα σε νησιά, αλλά ο κωδικός εξακολουθεί να έρχεται στην Altair», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η τεχνολογία της εταιρείας (στον τομέα της μείωσης βάρους), σημαντικό μέρος της οποίας δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει σε σχεδόν κάθε αεροπλάνο και ιπτάμενο μέσο. Η εταιρία, που σήμερα απασχολεί 93 εργαζόμενους/ες και 17 μαθητευόμενους/ες δίνει επίσης, ήδη από το 2013, ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση των νέων επιστημόνων, μέσα από 11μηνα αμειβόμενα προγράμματα πρακτικής άσκησης. Μάλιστα, κατά τον κ. Τσιορακλίδη, από τα 38 άτομα που μετείχαν στα προγράμματα αυτά, το 95% προσλήφθηκε και εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας, η οποία δουλεύει πάνω στα παγκόσμια mega trends (μεγα-τάσεις): τον εξηλεκτρισμό  (electrification) της οικονομίας, την προσομοίωση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, την επιχειρηματικότητα με χρήση δεδομένων, τους ημιαγωγούς, το υπολογιστικό νέφος κ.ά, παράγοντας λύσεις που βοηθούν τη βιομηχανία στο σχεδιασμό παραγωγικών και λειτουργικών συστημάτων. Διεθνώς η Altair εξυπηρετεί 13.000 πελάτες.

Οι συναντήσεις στο πλαίσιο του TechSaloniki 2023 θα συνεχιστούν και το Σάββατο, 13 Μαΐου, με την πραγματοποίηση συνεντεύξεων υποψηφίων με τις 45 συμμετέχουσες εταιρείες, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2).

Αλεξάνδρα Γούτα

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε