Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Ένας εργαζόμενος σε ένα εργαστήριο ταξινομεί δείγματα φιαλιδίων, Στις 3 Σεπτεμβρίου 2020. (John Fredricks, The Epoch Times)

Δ. Ποντίκας: Έχουμε αναπτύξει μοριακό τεστ και φάρμακο αλλά μας αγνοούν

Ο ερευνητής και ιδρυτής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MenidiMedica Δημήτρης Ποντίκας, καταγγέλλει πως η Πολιτεία αδιαφορεί στην ελληνική «πατέντα» που έχει αναπτύξει μέσω του εργαστηρίου του, ενώ χώρες όπως η Αυστραλία η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα την έχουν βγάλει στην παραγωγή.

Εδώ και έναν χρόνο έχει αναπτύξει μοριακό τεστ για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 με ακρίβεια που αγγίζει το 97%. Πρόσφατα ανέπτυξε πειραματικό φάρμακο που εξαλείφει τον ιό μέσα σε 48 ώρες. Ωστόσο οι προσπάθειες του για συνεργασία με την κυβέρνηση έχουν αποτύχει.

«Το πρώτο πράγμα που πρότεινα κατά την επικοινωνία που είχα έως και τον Ιούλιο με κυβερνητικούς παράγοντες είναι να το χρησιμοποιήσουμε στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς δίνει ακριβές αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμιά απάντηση», αναφέρει ο Ποντίκας.

Το μοριακό τεστ που λειτουργεί με την τεχνολογία RT-LAMP δίνει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 20 λεπτά, ενώ το κόστος του είναι υποπολλαπλάσιο του συνηθισμένου rapid test. «Θα μπορούσε η Ελλάδα να ιδρύσει ένα ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας όπου θα γίνονταν ανάπτυξη και παραγωγή του τεστ, κάτι που σήμερα κάνουν άλλες χώρες. Δεν αποκλείεται στο μέλλον η χώρα μας να κάνει εισαγωγή των τεστ αυτών, σε λίγο καιρό», συνεχίζει.

Την ίδια «τύχη» είχε και το πειραματικό φάρμακο που ανέπτυξε στο μικρό εργαστήριο της Αιτωλοακαρνανίας και το οποίο εξαλείφει τον ιό σε μόλις 48 ώρες. Σύμφωνα με τον ερευνητή, ο ίδιος και η ομάδα του έφτιαξαν ένα σύμπλεγμα τριών νανοσωματιδίων, το ένα εκ των οποίων λειτουργεί ως άγκιστρο απέναντι στην ακίδα S και τα άλλα δύο αδρανοποιούν τον ιό.

«Σε δύο μέρες από την ώρα που χορηγήσαμε το φάρμακο σε 30 κυτταροκαλλιέργειες, εξαφανίστηκε η παρουσία του ιού και συνεχίσαμε μέχρι τη δέκατη μέρα να χορηγούμε το πειραματικό φάρμακο για να διαπιστώσουμε αν θα είχαμε κυτταροτοξικότητα, αν δηλαδή σε μια ενδεχόμενη εφαρμογή σε στάδιο τρία σε ανθρώπους θα εμφανίζονταν παρενέργειες. Τα δεδομένα τα έχουμε όλα στα χέρια μας, αλλά χρειαζόμαστε συνεργασία με κρατικό φορέα και φαρμακευτική εταιρία για να πάμε στο επόμενο στάδιο» όπως αποκαλύπτει.

Ο Δημήτρης Ποντίκας εκτός των προσπαθειών του για επικοινωνία μέσω κυβερνητικών παραγόντων, προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, ζητώντας του ολιγόλεπτη ακρόαση.

«Κύριε καθηγητά, καλησπέρα σας. Παρακινούμενος από παλαιότερους συναδέλφους που γνωρίζουν τον χαρακτήρα και την ταπεινοφροσύνη σας, τολμώ να σας ενοχλήσω, ενημερώνοντάς σας σχετικά με “προτάσεις – λύσεις” που αφορούν στη θεραπεία και την ολοκληρωμένη διάγνωση του SARS-COV2. Ασχολούμαι 12 έτη αποκλειστικά με την έρευνα, προωθώντας προϊόντα μιας ατομικής βιοτεχνολογικής εταιρίας, με αξιοπρεπή παρουσία στον χώρο! Από καθήκον και χωρίς υποκρυπτόμενα συμφέροντα, παρακαλώ θερμά όπως διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για ακρόαση 10 λεπτών. Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό, Δημήτριος Ποντίκας. Ιατρός Ερευνητής R&D Menidi Medica» ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

Το μήνυμα που στάλθηκε στις 23 Απριλίου μέσω γνωστής πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων παραμένει μέχρι και σήμερα αναπάντητο αναφέρει ο ερευνητής.

Πηγή: δημοκρατία

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε