Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Δύο Κινέζοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν μια ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο στις 10 Ιανουαρίου 2000. (Chien-Min Chung / AP Photo)

Διαρροή εγγράφων δείχνει ότι παρά την πανδημία, το Πεκίνο εξακολουθεί να διώκει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ

Ακόμα και εν μέσω της πανδημίας, το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας συνεχίζει να διώκει τους οπαδούς της πνευματικής ομάδας Φάλουν Γκονγκ, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του 2020 που διέρρευσε πρόσφατα.

Το επίσημο έγγραφο είναι από μια περιοχή στα ανατολικά της Κίνας και αναφέρει ανάμεσα στους βασικούς του στόχους για το 2020, μια εκστρατεία για την καταστολή των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, παράλληλα με άλλους στόχους όπως την διαχείριση της πανδημίας και την «διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας».

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική πρακτική που ξεκίνησε από τη βορειοανατολική Κίνα το 1992, περιλαμβάνει πέντε αργές ασκήσεις και ηθικές διδασκαλίες που βασίζονται στις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας.

Επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι υπήρχαν 70-100 εκατομμύρια ασκούμενοι στην Κίνα έως το 1999. Ωστόσο, λόγο του ότι το κινεζικό καθεστώς αισθάνθηκε ότι απειλείτε από τη δημοτικότητα και την ανεξαρτησία της πρακτικής, άρχισε να διώκει το Φάλουν Γκονγκ τον Ιούλιο του 1999 και από τότε εκατομμύρια έχουν φυλακιστεί, σταλθεί σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και άλλες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών του Φάλουν Ντάφα.

H Epoch Times πρόσφατα έλαβε ένα εσωτερικό έγγραφο με τίτλο «Περίληψη Εργασιών για το 2020 και Σχέδιο Εργασιών για το 2021 της Κεντρικής Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων (PLAC)», που εκδόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων (PLAC) της περιοχής Γουτζόνγκ τον Νοέμβριο του 2020.

Η Γουτζόνγκ βρίσκεται στην πόλη Σουτζόου της επαρχίας Τζιάνσου, κεντροανατολικά της Κίνας.

Η PLAC, μια υπηρεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος  που επιβλέπει την αστυνομία, τα δικαστήρια και τις φυλακές της χώρας, διαθέτει παραρτήματα σε κάθε επαρχία, πόλη και δήμο.

Στη σύνοψη εργασιών της για το 2020, η τοπική PLAC δήλωσε ότι ξεκίνησε μια εκστρατεία 100 ημερών για την περαιτέρω καταστολή του Φάλουν Γκονγκ και των οπαδών του, πραγματοποιώντας τον λεγόμενο «εκπαιδευτικό μετασχηματισμό».

Ο «μετασχηματισμός», είναι ένας όρος που δόθηκε από το ΚΚΚ και σημαίνει τον εξαναγκασμό των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ να απαρνηθούν την πίστη τους μέσω κακοποίησης, πλύσης εγκεφάλου και βασανιστηρίων. Υπάρχουν χιλιάδες επιβεβαιωμένες υποθέσεις ανθρώπων που έχουν διωχθεί βάναυσα μέχρι θανάτου.

17 Θάνατοι στην Γουτζόνγκ

Η Epoch Times έλαβε μια άλλη αναφορά το 2017 από την Κρατική Ασφάλεια της Γουτζόνγκ, αναφέροντας ότι τουλάχιστον 17 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην Γουτζόνγκ πέθαναν επειδή παρέμειναν σταθεροί στην πίστη τους.

Σύμφωνα με το έγγραφο, έως τις 24 Ιουλίου 2017, 153 τοπικοί ασκούμενοι ήταν υπό παρακολούθηση από τις αρχές της Γουτζόνγκ, με 76 άτομα υπό στενή παρατήρηση.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε αυτήν την περιοχή ήταν 17, σύμφωνα με το έγγραφο.

Από τον Ιούλιο του 1999, πάνω από 4.600 οπαδοί του Φάλουν Γκονγκ έχουν πεθάνει από την δίωξη στην Κίνα. Τα ονόματα των θυμάτων, τα στατιστικά στοιχεία και οι σύντομες περιλήψεις επιβεβαιωμένων θανάτων είναι διαθέσιμες στο Minghui.org.

Ο πραγματικός αριθμός των θανάτων πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερος καθώς χιλιάδες περιπτώσεις παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Εκστρατεία «Χτυπώντας πόρτες»

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, στις αρχές Μαΐου του 2017, οι αρχές της Γουτζόνγκ πραγματοποίησαν 24 συνολικές επισκέψεις από πόρτα σε πόρτα σε τοπικούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, ανταποκρινόμενη σε μια οδηγία με την ονομασία «χτυπώντας πόρτες» που εκδόθηκε από το κινεζικό Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Από τον Φεβρουάριο του 2017, αυτή η εκστρατεία έχει επεκταθεί σε 28 επαρχίες, δήμους και περιοχές της ηπειρωτικής Κίνας για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών, φωτογραφιών, την βιντεοσκόπηση ή ακόμη και τη σύλληψη ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, σύμφωνα με τον Minghui.

Λόγω των προσπαθειών της στην δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, η Γουτζόνγκ χαρακτηρίστηκε ως «περιοχή πρότυπο» το 2015 από το Κρατικό Συμβούλιο του κινεζικού καθεστώτος. Το «Σχέδιο Εργασιών για το 2021» θέτει επίσης ως στόχο τον απόλυτο έλεγχο των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ.

Το 1999, το Φάλουν Γκονγκ διασύρθηκε από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα που το χαρακτήρισε «αιρετική θρησκεία». Ο όρος αυτός συχνά μεταφράζεται λαθεμένα ως «κακή λατρεία».

Στην έκθεση του 2017 (pdf) «Η μάχη για το πνεύμα της Κίνας», που κυκλοφόρησε από το Freedom House που εδρεύει στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι το Φάλουν Γκονγκ δεν έχει χαρακτηριστικά κακής λατρείας.

«Ο μηχανισμός προπαγάνδας εκμεταλλεύτηκε μια χειραγωγημένη αγγλική μετάφραση του κινεζικού όρου «xiejiao» [αιρετικές θρησκείες]. Αυτό υποδηλώνει ότι ο όρος εφαρμόστηκε αναδρομικά για να δικαιολογήσει μια βίαιη εκστρατεία που προκάλεσε διεθνή και εγχώρια αποδοκιμασία».

Το Φάλουν Γκονγκ ασκείται τώρα σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως, ενώ το κύριο βιβλίο του, «Τζουάν Φάλουν», έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες.

Η ανησυχία του Πεκίνου

Μια άλλη έκθεση από την  Κεντρική Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων του δήμου της Σουτζόου, με τίτλο «Εβδομαδιαία έκθεση πολιτικών και νομικών γνωμοδοτήσεων της Σουτζόου», αποκαλύπτει τις ανησυχίες του Πεκίνου για το Φάλουν Γκονγκ. Το έγγραφο φέρει την ένδειξη «Εσωτερικές πληροφορίες».

Στο κεφάλαιο «Πρόσφατοι Κίνδυνοι και Προτάσεις», το έγγραφο προτείνει την αποτροπή της διάδοσης της «προπαγάνδας» του Φάλουν Γκονγκ, αναφερόμενο  στα σχετικά πανό που εμφανίστηκαν μεταξύ των κοινοτήτων στην πόλη Σιάογκαν της επαρχίας Χουμπέι.

Η έκθεση εκδόθηκε στις 12 Μαΐου 2017, μία ημέρα πριν από την «Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα», που είναι και τα γενέθλια του ιδρυτή του Φάλουν Ντάφα, κ. Λι Χονγκτζί.

Από το 2000, κάθε χρόνο στις 13 Μαΐου, οι ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα παγκοσμίως συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Φάλουν Ντάφα και να εκφράσουν ευγνωμοσύνη τους στον ιδρυτή του.

Εν τω μεταξύ, οι ασκούμενοι της ηπειρωτικής Κίνας επιλέγουν να μοιράζουν φυλλάδια και να κρεμούν πανό σε δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, υπό την πίεση του καθεστώτος.

Το τελευταίο εσωτερικό έγγραφο που εκδόθηκε από τις αρχές της πόλη Σούτζόου της επαρχίας Τζιάνγκσου, σχετίζεται με την «πλατφόρμα ταξινόμησης λέξεων-κλειδιά».

Δείχνει ότι το «Φάλουν Γκονγκ» αναφέρεται ως λέξεις-κλειδιά για τη λογοκρισία των δημοσίων απόψεων, καθώς και πολλών άλλων, όπως θέματα που σχετίζονται με σοβαρά ατυχήματα, μαζικές διαμαρτυρίες, πολιτικούς αντιφρονούντες και δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την Rita Li

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε