Του John Mac Ghlionn
Σχολιασμός
Η εμπιστοσύνη, μας λένε, χρειάζεται χρόνια για να χτιστεί, δευτερόλεπτα για να γκρεμιστεί και μια ζωή να αποκατασταθεί. Αυτή τη στιγμή, η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην κυβέρνηση είναι χαμηλή – και υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό.
Παρά την άρνηση πολλών μηνών, έγγραφα που έλαβε πρόσφατα το The Intercept δείχνουν ξεκάθαρα ότι τόσο το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν όσο και το γειτονικό Κέντρο Πειραμάτων του Πανεπιστημίου της Γουχάν, «μαζί με τον συνεργάτη τους, τη μη κερδοσκοπική EcoHealth Alliance με έδρα τις ΗΠΑ», εν γνώσει τους συμμετείχαν σε «κερδοσκοπική- Έρευνα λειτουργίας». Με άλλα λόγια, οι ιοί έγιναν σκόπιμα «πιο παθογόνοι ή μεταδοτικοί»—όλα στο όνομα της επιστήμης, φυσικά.
Όπως σημείωσε το The Intercept, αυτού του είδους η έρευνα έλαβε χώρα «παρά τους όρους του οργανισμού χρηματοδότησης των ΗΠΑ ότι τα χρήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό».
Σε μια συνέντευξη στο Newsweek, ο Αμερικανός μοριακός βιολόγος Ρίτσαρντ Χ. Έμπραϊτ υποστήριξε ότι τα έγγραφα δείχνουν ξεκάθαρα «ότι οι επιχορηγήσεις του NIH [Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας] χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση αμφιλεγόμενης έρευνας κέρδους λειτουργίας (GOF) στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν στην Κίνα». Ωστόσο, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ένας άνθρωπος που έχει επαινεθεί από πολλά αριστερόστροφα μέσα, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό.
Αν ο Έμπραϊτ έχει δίκιο -και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σκεφτούμε ότι έχει- τότε ο Φάουτσι είπε ψέματα ενώπιον του Κογκρέσου, ένα κακούργημα που εκτίει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το ψέμα (ή τα ψέματα) του Φάουτσι είναι σύμπτωμα μιας πολύ βαθύτερης ασθένειας που κυριεύει τη χώρα. Περισσότερο από δύο χρόνια, ο αμερικανικός λαός έχει εκνευριστεί από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Οι ερωτήσεις σχετικά με τον ιό όταν τίθενται για το εργαστήριο στην πόλη Γουχάν της Κίνας χαρακτηρίζονται ρατσιστικές και παραπληροφόρηση.
Στην πραγματικότητα, από τότε που ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε την πιθανότητα ο ιός να προέρχεται από την Κίνα, οι αριστερές δημοσιεύσεις έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πουν το ακριβώς αντίθετο. Ένας θανατηφόρος ιός έχει πολιτικοποιηθεί. Εξαιτίας αυτού, κανείς δεν ωφελήθηκε — εκτός, φυσικά, από τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ).
Αν και μπορούμε να συζητήσουμε τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών. Ωστόσο, η Κίνα απέχει πολύ από το να παραδεχτεί το λάθος της. Στην πραγματικότητα, είναι απασχολημένη με το να κατασκευάζει ψέματα ότι ο ιός προέρχεται από το Μέιν — ναι, το Μέιν, την πιο ανατολική πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός θανατηφόρου ιού και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης φαίνεται να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη συγκάλυψη αυτού του γεγονότος. Κάτι που γεννά το εξής ερώτημα: Είναι αυτό το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία των ΗΠΑ;
Ψέματα, Άδοξα Ψέματα
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ακαδημαϊκών στο Πανεπιστήμιο Chapman στην Καλιφόρνια, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι Αμερικανοί είναι οι διεφθαρμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί.
Πριν από δεκαοκτώ χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέβαλαν στο Ιράκ. Γιατί; Διότι, σύμφωνα με τον τότε Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, «οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από αυτήν και άλλες κυβερνήσεις δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς του Ιράκ συνεχίζει να κατέχει και να κρύβει μερικά από τα πιο θανατηφόρα όπλα που έχουν επινοηθεί ποτέ. Αυτό το καθεστώς έχει ήδη χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον των γειτόνων του Ιράκ και εναντίον του λαού του Ιράκ».
Αυτό το ψέμα ήταν εξαιρετικά δαπανηρό. Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος Ματ Τάιμπι, «κόστισε πάνω από εκατό χιλιάδες ζωές μόνο στο Ιράκ και εξάντλησε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον κρατικό προϋπολογισμό». Όπως ήταν αναμενόμενο, τα «πιο θανατηφόρα όπλα που έχουν επινοηθεί ποτέ» ή όπλα μαζικής καταστροφής (WMD), δεν ανακαλύφθηκαν, κυρίως επειδή δεν υπήρχαν. Αν και ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης υποστήριξαν αρχικά τον πρόεδρο, και πάρα πολλά ήταν απρόθυμα να αμφισβητήσουν την εισβολή, τον Οκτώβριο του 2004, περίπου 18 μήνες μετά την άφιξη των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, η αφήγηση του ΟΜΚ αμφισβητήθηκε από σχολιαστές και στις δύο πλευρές του πολιτικού χώρου.
Από την άστοχη εισβολή, στον αμερικανικό λαό έχουν επίσης πουλήσει άλλα ψέματα, συμπεριλαμβανομένου του Russiagate, μιας συνωμοσίας που περιλαμβάνει τη ρωσική «ανάμειξη» στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ. Το σκάνδαλο, το οποίο φαίνεται ότι δημιουργήθηκε από την εκστρατεία Κλίντον, στερήθηκε οποιουδήποτε βάσιμου στοιχείου. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό δεν εμπόδισε το CNN και το MSNBC να αφιερώσουν εκατοντάδες ώρες εκπομπής στην προώθηση μιας φανταστικής αφήγησης. Ωστόσο, όταν έφτασε η έκθεση του Ρόμπερτ Μιούλερ την άνοιξη του 2019, ήταν σαφές, ακόμη και για τα πιο τυφλά και προκατειλημμένα άτομα, ότι οι κατηγορίες για συμπαιγνία που διατυπώθηκαν κατά του Ντόναλντ Τραμπ ήταν εκτός πραγματικότητας.
Κάτι που μας φέρνει πίσω στην ανεντιμότητα γύρω από τον COVID-19, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γουχάν σχεδόν πριν από δύο χρόνια. Καθώς το ΚΚΚ απορρίπτει περαιτέρω έρευνες για την προέλευση του ιού και εξέχουσες αμερικανικές φωνές συνεχίζουν να αρνούνται την πραγματικότητα της κατάστασης, είμαστε μακριά από το να θεωρήσουμε υπεύθυνο το κινεζικό καθεστώς. Το ψέμα συνεχίζει να αναπαράγεται από ανέντιμους παράγοντες, ορισμένοι από τους οποίους κατέχουν θέσεις σημαντικής εξουσίας στους κλάδους της κυβέρνησης και σε άλλους που κατέχουν θέσεις σημαντικής εξουσίας σε κλάδους των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.
Αυτό το ψέμα, όπως και το ψέμα WMD, ήταν δαπανηρό. Είναι το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία των ΗΠΑ; Έτσι πιστεύω. Δυστυχώς, σε αντίθεση με το Ιράκ και το Russiagate, μπορεί αυτό το κεφάλαιο να μην κλείσει όπως μας αξίζει.
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.
Ο John Mac Ghlionn είναι ερευνητής και δοκιμιογράφος. Τα έργα του έχουν δημοσιευτεί από τις New York Post, το Sydney Morning Herald, το Newsweek, το National Review, το The Spectator US και άλλα αξιόλογα έντυπα. Είναι επίσης ψυχοκοινωνικός ειδικός, με έντονο ενδιαφέρον για την κοινωνική δυσλειτουργία και τη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης.
Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece