Τετάρτη, 03 Ιούλ, 2024
Όραση κατά τον κλινικό θάνατο. (Shutterstock - Motortion Films/Triff/ganjalex/Kardasov Films)

Είναι σωστή η δήλωση «το βλέπω, το πιστεύω»;

Τα μάτια μας μάς δίνουν μία λανθασμένη εντύπωση για τον κόσμο γύρω μας
«Αν δεν βλέπω κάτι, σημαίνει ότι δεν υπάρχει και δεν το πιστεύω», είναι η γνώμη πολλών σήμερα.

Επομένως, οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη άλλων χώρων και θεϊκών όντων.

Ο Λι Χονγκτζί, Δάσκαλος του Φάλουν Ντάφα, έχει πει:

«Μερικοί λένε ότι ο τρόπος που εμφανίζεται ένα θέμα καθορίζεται από το φως, περιλαμβανομένου του τρόπου εμφάνισης του φωτός και της σκιάς σε έναν πίνακα και του τρόπου εμφάνισης του χρώματος. Αυτό δεν είναι αλήθεια, τα αντικείμενα διατηρούν το ίδιο σχήμα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει φως ή δεν υπάρχει φως, το φως δίνει σε ένα άτομο μια αίσθηση φωτεινότητας ή σκότους στην οπτική του αντίληψη. Εάν το χρώμα υποβληθεί σε έντονη αλλαγή στο φως, τότε μπορεί να σχηματιστεί μια λανθασμένη αντίληψη του χρώματος, αλλά στην πραγματικότητα, δεν αλλάζει το χρώμα ή το σχήμα του αντικειμένου. Στη γλώσσα των καλλιεργητών, το φως μπορεί να μπλοκάρει τα μάτια ενός ατόμου και να δημιουργήσει μια ψεύτικη εικόνα για τους ανθρώπους.»

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα. Εάν κλείσουμε τα μάτια μας ή παραμείνουμε στο απόλυτο σκοτάδι, δεν θα μπορούμε να δούμε τίποτα. Ωστόσο, όλα γύρω παραμένουν ίδια όπως ήταν.

Τίποτα δεν εξαφανίζεται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας μας να δούμε. Δεν είναι παράλογο να πιστεύουμε μόνο σε αυτά που μπορούμε να δούμε; Τα μάτια μας είναι αυτά που μας δίνουν μια λανθασμένη εντύπωση για τον κόσμο γύρω μας.

Η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει ότι το ανθρώπινο ορατό εύρος μήκους κύματος του φωτός είναι από 380 έως 780 νανόμετρα (ένα νανόμετρο είναι ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου), το οποίο αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικά μικρό μέρος του φάσματος φωτός.

Οτιδήποτε εκτός αυτού του εύρους, όπως το υπέρυθρο φως, το υπεριώδες φως, οι ακτίνες Χ, τα ραδιοκύματα, τα μαγνητικά πεδία κλπ, είναι αόρατα στο ανθρώπινο μάτι.

Φανταστείτε να παρατηρείτε τον κόσμο μέσω ενός μικροσκοπίου υψηλής ανάλυσης ή μέσω ακτίνων Χ. Θα μοιάζει ο κόσμος όπως όταν τον βλέπουμε με γυμνό μάτι; Θα είναι αναμφίβολα ένας εντελώς νέος κόσμος.

Ας υποθέσουμε ότι η σύγχρονη επιστήμη μας είναι ένα μικροσκόπιο με δύναμη Ν.

Η τρέχουσα κατανόησή μας για τον κόσμο περιλαμβάνει μόνο αυτά που μπορούμε να δούμε με αυτό το μικροσκόπιο. Αν μπορούσαμε να ενισχύσουμε αυτό το μικροσκόπιο σε NxN, τι θα βλέπαμε; Και πώς θα φαινόταν ο κόσμος μας κάτω από ένα ακόμα πιο ισχυρό μικροσκόπιο με NxNxN ισχύ;

Δεν είναι γελοίο να επιμένουμε πεισματικά ότι υπάρχει μόνο αυτό που βλέπει ένας άνθρωπος κάτω από το μικροσκόπιο της δύναμης Ν;

Правильно ли утверждение «увижу — поверю»
(Shutterstock – Gorodenkoff/Jeerawatstock/Jag_cz)

 

Η επιστήμη εξελίσσεται συνεχώς, αλλά οι καθιερωμένες ιδέες της για τη ζωή και τα είδη της ύλης δεν είναι πάντα σωστές.

Ο Δάσκαλος Λι εξηγεί:

«Η ανθρωπότητα δεν θα μπορέσει ποτέ να κατανοήσει πραγματικά τις αληθινές εκδηλώσεις του Σύμπαντος. Εάν ένα άτομο θέλει να κατανοήσει τα μυστικά του Σύμπαντος, του χωροχρόνου και του ανθρώπινου σώματος, πρέπει να ξεκινήσει την καλλιέργεια ενός αληθινού Τρόπου και να επιτύχει αληθινή φώτιση, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της ύπαρξής του. Μέσω της καλλιέργειας ο ηθικός χαρακτήρας του θα εξυψωθεί και, αφότου μάθει να διακρίνει το πραγματικά καλό από το κακό και την αρετή από την κακία και πάει πέρα από το ανθρώπινο επίπεδο, θα δει και θα αποκτήσει πρόσβαση στις πραγματικότητες του σύμπαντος, καθώς και σε όντα άλλων επιπέδων και διαστάσεων.» (Λουν Γιου/Εισαγωγή στον Ντάφα)

Γιατί πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες, στην πρώτη γραμμή της επιστήμης, θαυμάζουν τη βαθιά κατανόηση του σύμπαντος και των άστρων που είχαν οι αρχαίοι;

Όταν οι άνθρωποι εξερευνούσαν τη ζωή και το διάστημα στην αρχαιότητα, χρησιμοποιούσαν πρακτικές καλλιέργειας, οι οποίες τους επέτρεπαν να έρθουν σε επαφή με όντα υψηλού επιπέδου σε άλλες διαστάσεις, να δουν θεούς και να γίνουν μάρτυρες καρμικής ανταπόδοσης και σχέσεων αιτίας-αποτελέσματος.

Το Φάλουν Ντάφα (ή Φάλουν Γκονγκ) είναι η αληθινή πρακτική καλλιέργειας του Νόμου του Φο.

Ανοίγει ένα νέο μονοπάτι για την κατανόηση της ζωής και του Σύμπαντος. Με βάση αυτή την πρακτική και την προσωπική τους εμπειρία, πολλοί ειδικοί και μελετητές σε διάφορους κλάδους ανά τον κόσμο αποδέχονται πλέον το Φάλουν Ντάφα ως μια γνήσια μορφή επιστήμης.

Tου Qin Yan

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Λισάκ

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε