Μια εκδήλωση για την ανάδειξη της αξίας και των προβλημάτων της οικογένειας έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, με ομιλίες και παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η Περπερίδου Νικολέτα, μία από τις διοργανώτριες στη Θεσσαλονίκη, είπε στους Epoch Times ότι η εκδήλωση, με όνομα Family Pride, εορτάζει την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια και μιλά για τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, τόσο τα οικονομικά όσο και τα εκπαιδευτικά, τις τελευταίες δεκαετίες.
Η εκδήλωση θέλει να παρουσιάσει «την πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια, τις αξίες και τις παραδόσεις μας στα τόσα χρόνια,» είπε στους Epoch Times η συνδιοργανώτρια Μαρία Δήμου.
«Υπερήφανα δηλώνουμε τη θρησκεία μας, τη βιολογική μας ταυτότητα και τον ιερό θεσμό της ελληνικής οικογένειας. Επιπλέον, θέλουμε να μιλήσουμε και για τα προβλήματα που βιώνει μια ελληνική οικογένεια,» είπε.
Η διοργανώτρια ομάδα ήταν η «Ελληνίδες Μάνες», μια διαδικτυακή ομάδα που δημιουργήθηκε για την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων.
Το Family Pride ξεκίνησε στη Σερβία και τη Βουλγαρία, και ήταν η πρώτη φορά που έλαβε χώρα στην Ελλάδα, με τους διοργανωτές να λένε ότι θα ήθελαν να γίνει θεσμός.
«Θέλουμε να δηλώσουμε τη φυσιολογικότητά μας, δεν ερχόμαστε απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους [τους ομοφυλόφιλους], αλλά θέλουμε να δηλώσουμε κι εμείς με υπερηφάνεια αυτό που είμαστε, και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που νιώθουμε μειονεκτικά όσον αφορά το τι μας προσφέρει [η πολιτεία]», είπε η κα Δήμου.
Προβλήματα όπως η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και η διάβρωση της πυρηνικής οικογένειας είναι ακόμα δύο κρίσιμα θέματα.
Σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση, οι γονείς σήμερα αντιμετωπίζουν ακραίες οικονομικές καταστάσεις, και ως αποτέλεσμα πολλοί δεν θέλουν πλέον να έχουν παιδιά από φόβο βιοπορισμού, σύμφωνα με την κα Δήμου.
«Η woke ατζέντα έχει εισβάλει στις ζωές μας βίαια, προωθώντας στα παιδιά μας μία άλλη κουλτούρα», η οποία παράγει χαλαρότητα των ηθών, λέει κα Δήμου. «Φέρνουν μία αναρχία στις ζωές των παιδιών, δεν δίνουν μία πειθαρχία. Όχι την πειθαρχία που θέλουν να παρουσιάζουν ως αυστηρή, [αλλά] μία πειθαρχία με την οποία εμείς μεγαλώσαμε και θεωρούμε ότι μπορεί να υπήρχαν λάθη, αλλά από το ένα άκρο να μην πάμε στο άλλο. Να είμαστε λίγο πιο ανθρώπινοι.»
Οι νέοι σήμερα νιώθουν μπερδεμένοι και για έναν ακόμη λόγο, από τα πρότυπα που προωθούνται στα ΜΜΕ και στις τέχνες, σύμφωνα με την κα Περπερίδου. «[Η νεολαία] δεν γνωρίζει πια τις αξίες της, τα βασικά πράγματα, ξεκινάνε και πολλά πράγματα μέσα απ’ το σχολείο.»
Η εκδήλωση αποτελείτο από ομιλίες που διήρκησαν λιγότερο από μία ώρα, δίπλα στον Λευκό Πύργο, και συνεχίστηκε με μια πορεία σε γειτονικούς δρόμους της πόλης.
Κατά την διάρκεια των ομιλιών, η κα Δήμου είπε, «Θέλουμε, μέσα από αυτή την προσπάθεια, να απαιτήσουμε από το κράτος να στηρίξει επιτέλους την ελληνική οικογένεια. Θέλουμε να σκύψει πάνω από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε.»
«Δεν θα επιτρέψουμε άλλο να μας επιβάλλουν πρότυπα τα οποία είναι ξένα στις πατροπαράδοτες αξίες μας, προσβάλλουν τη λογική και επηρεάζουν την ευαίσθητη φύση των παιδιών μας. Δεν θα επιτρέψουμε την χαλαρότητα των ηθών, την οποία προβάλλουν ως πρόοδο. Το φυσιολογικό είμαστε εμείς και αυτό δεν θα αλλάξει», πρόσθεσε.
Ένας άλλος ομιλητής ήταν ο πατήρ Στυλιανός, ο οποίος μίλησε για την αξία μιας παραδοσιακής οικογένειας και τη σοφία που μπορούμε να αντλήσουμε από την αρχαιότητα. Ανέφερε τον Αθηναίο ρήτορα Δημοσθένη, ο οποίος είχε πει ότι: «Μέσα στις ανθρώπινες κοινωνίες όλα καταλύονται όταν η πόλη πέσει στα χέρια των πιο φαύλων», όταν επικρατούν τα ποταπά, το θράσος και η αυθάδεια, αντί της πειθαρχίας και του ενάρετου βίου, της σύνεσης και του σεβασμού, σύμφωνα με τον ιερέα.
«Αρνούνται τη φυσική τάξη του κόσμου και θέλουν να την αντικαταστήσουν με ιδεολογήματα, και να αναποδογυρίσουν, εις μάτην, τη φυσική τάξη του κόσμου», είπε ο ιερέας.
Στη συνέχεια, έφερε το παράδειγμα του Ηράκλειτου, ο οποίος είχε πει:«Ο Ήλιος ουχ υπερβήσει μέτρα» (Ο Ήλιος δεν μπορεί να υπερβεί τα όρια της πορείας του), καθώς ο ιερέας ήθελε να αναφερθεί στη φυσιολογική κατάσταση των πραγμάτων και στην τάση σύγχυσης των φύλων που στοχεύει τους νέους.
Συνέχισε τον λόγο του μιλώντας για τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να αποτελεί ένα μέρος αγάπης και ένα ειρηνικό καταφύγιο.