Όταν οι φράουλες είναι στο απόγειό τους – κόκκινες, ζεστές από τον ήλιο και γεμάτες χυμό – είναι υπέροχες έτσι όπως είναι, και δεν χρειάζονται καμία επεξεργασία ή επιπλέον υλικό.
Ωστόσο, ένα αργό ψήσιμο με λίγο μέλι αναδεικνύει τα κρυμμένα τους βάθη. Μου αρέσει ακόμη να προσθέτω μία υποψία ξύσματος λεμονιού: συμπληρώνει τη φωτεινότητα της φράουλας, προσθέτοντας μια ανάταση που ταιριάζει απόλυτα στη μυρωδιά του καλοκαιριού που έρχεται.
Ως γλυκό τρώγονται και σκέτες, αλλά συνδυάζονται εξαιρετικά και με γιαούρτι ή παγωτό.
Υλικά
(4 μερίδες)
- 1 κιλό ώριμες φράουλες, κομμένες στη μέση, χωρίς το κοτσάνι
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε απαλά τις φράουλες με το μέλι, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
Απλώστε τις στο ταψί και ψήστε για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να σιροπιάσουν.
Αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε. Φυλάσσεται στο ψυγείο, σε καλά κλεισμένο δοχείο, έως και 5 ημέρες.