Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Περίπου 5.400 άτομα απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα συγκεντρώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου στην εμβληματική πλατεία Liberty της Ταϊπέι (Chen Po-chou/The Epoch Times)

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Ταϊβάν για να φέρουν στο φως μια συνεχιζόμενη δίωξη στην Κίνα

Ταϊπέι, Ταϊβάν – Περίπου 5.400 άτομα απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα συγκεντρώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου στην εμβληματική πλατεία Liberty της Ταϊπέι, για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Το Φαλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια παραδοσιακή κινέζικη άσκηση (τσιγκόνγκ) νου και σώματος και μία εκ των πιο δημοφιλών πρακτικών στην Κίνα από το 1990 μέχρι το 1999, όπου και άρχισε να διώκεται από το καθεστώς (ΚΚΚ).

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από Ταϊβανούς ασκούμενους, όπου όλοι μαζί ενωμένοι σχηματίζουν κινέζικους χαρακτήρες και μια εικόνα. Φέτος ντυμένοι στα κίτρινα, μπλε και λευκά, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες για να καθίσουν σε χαλάκια που ταίριαζαν με το αντίστοιχο χρώμα της σύνθεσης.

Ψηλά από το κέντρο της πλατείας, μπορούσε κανείς να διακρίνει την εικόνα του βιβλίου «Τζουάν Φάλουν», το κύριο βιβλίο της διδασκαλίας του Φάλουν Γκονγκ.

Το βιβλίο φαινόταν να αναδύεται μέσα από ένα χρυσαφένιο λουλούδι λωτού και πλαισιωνόταν πάνω και κάτω από εννέα παραδοσιακά Κινέζικα ιδεογράμματα. Γύρω από τα ιδεογράμματα υπήρχαν πολλές κίτρινες λωρίδες, που σχημάτιζαν ακτίνες φωτός. Οι χαρακτήρες έγραφαν «Το Φάλουν Ντάφα είναι καλό» και «Η Αλήθεια, η Καλοσύνη, η Ανεκτικότητα είναι καλές» που είναι οι θεμελιώδεις αρχές του Φάλουν Γκονγκ.

«Επιλέξαμε αυτήν την εικόνα ως απάντηση στην πανδημία», είπε στην Epoch Times ο Χουάνγκ Τσουν-Μέι, διοργανωτής της εκδήλωσης και αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Φάλουν Ντάφα της Ταϊβάν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν το Φάλουν Γκονγκ και να οφεληθούν σε αυτές τις δύσκολες περιόδους.

Το βιβλίο που απεικονιζόταν δεν ήταν η συνηθισμένη έκδοση του «Τζούαν Φάλουν», αλλά μία από τις πρώτες εκδόσεις του βιβλίου που είχε εκδοθεί πριν την απαγόρευση της πρακτικής, δήλωσε ο Χουάνγκ. «Το Τζουάν Φάλουν είναι ένα βιβλίο που έχει αλλάξει τη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες», πρόσθεσε.

Η παράδοση αυτή, κάποιων ομάδων να σχηματίζουν εικόνες και χαρακτήρες που σχετίζονται με το Φάλουν Γκονγκ ξεκίνησε στην ηπειρωτική Κίνα πριν ξεκινήσει η δίωξη. Συνεχίζει πλέον σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν και των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και οι εικόνες της Ταϊβάν είναι πιο περίτεχνες δεδομένου του μεγάλου αριθμού των ασκουμένων που κατοικούν στο νησί.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης του Φάλουν Ντάφα, υπήρχαν 70 με 100 εκατομμύρια ασκούμενοι στην Κίνα πριν από τη δίωξη, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις εκείνης της εποχής. Έκτοτε εκατομμύρια ασκούμενοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και άλλες εγκαταστάσεις, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν υποστεί βασανιστήρια. Υπάρχουν πάνω από 4.000 τεκμηριωμένοι θάνατοι ως αποτέλεσμα της δίωξης, αν και οι ειδικοί λένε ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανόν πολύ μεγαλύτερος λόγω της υπερβολικής δυσκολίας επαλήθευσης πληροφοριών στην κομμουνιστική Κίνα.

Η προετοιμασία για την εκδήλωση του Σαββάτου ξεκίνησε τρεις ημέρες νωρίτερα, ώστε να κολλήσουν χειροκίνητα κάθε χρωματιστό χαλάκι στο έδαφος. Έβαλαν τα χαλάκια στα καθορισμένα σημεία τους υπό την επίβλεψη του Γου Τσινγκ-Ισιάνγκ, ενός συνταξιούχου αρχιτέκτονα που δημιούργησε το σχέδιο της εικόνας.

Ο Γου είπε στην Epoch Times, ότι η εικόνα καταλάμβανε περίπου 90 μέτρα σε μήκος και 115 μέτρα σε ύψος. Το βιβλίο από μόνο του είχε 12 μέτρα πλάτος και 17 μέτρα ύψος.

Ένας από τους συμμετέχοντες στον σχηματισμό χαρακτήρων ήταν ο Άντρες Α., 39 ετών, από την Αργεντινή, ο οποίος σήμερα σπουδάζει κινέζικα στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν στην Ταϊπέι. Είπε στην Epoch Times ότι άρχισε να ασκεί το Φάλουν Γκονγκ το 2005. Ως αποτέλεσμα της εξάσκησης, απέκτησε ένα έντονο ενδιαφέρον για τον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό, εξού και ο λόγος που ήρθε στην Ταϊβάν.

«Όταν είμαι εδώ στην Ταϊβάν, έχω την ελευθερία να συμμετάσχω σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες,» είπε, προτού προσθέσει «Δείχνει στον κόσμο, την διαφορά μεταξύ της ζωής στην Ταϊβάν, μιας ελεύθερης κοινωνίας, με την ζωή κάτω από μια δικτατορία στην ηπειρωτική Κίνα».

Ένας άλλος συμμετέχων ο Γουάν Γιούν-Λιν, 65 ετών, εκπαιδευτής του επιτραπέζιου παιχνιδιού Go, δήλωσε στην Epoch Times ότι συμμετείχε στην εκδήλωση με την ελπίδα ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν για το Φάλουν Γκονγκ, το οποίο ο ίδιος ασκεί εδώ και 22 χρόνια. Όπως πολλοί άλλοι ασκούμενοι βίωσε μια δραματική βελτίωση της υγείας του αφότου άρχισε την εξάσκηση.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ κάνουν τις ασκήσεις (Pai Chuan/The Epoch Times)

 

Μετά το πέρας του σχηματισμού χαρακτήρων, οι ασκούμενοι παρατάχθηκαν σε μεγάλες σειρές για να κάνουν τις διαλογιστικές ασκήσεις του Φάλουν Γκονγκ.

Η εκδήλωση τράβηξε την προσοχή πολλών ντόπιων και τουριστών.

Η Μάρλους Χάνικ, ειδική στην διεθνής ανάπτυξη επιχειρήσεων από την Ολλανδία, η οποία εργάζεται αυτήν την περίοδο στην Ταϊβάν, είπε στην Epoch Times ότι εντυπωσιάστηκε πολύ από αυτό που είδε.

«Αυτό που βλέπω είναι, φυσικά, πολύχρωμο και συνάμα περνάει ένα πολύ δυνατό και όμορφο μήνυμα. Μου αρέσει που υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που το υποστηρίζουν και προσπαθούν να το κάνουν αποδεκτό και γνωστό», είπε.

Πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό ολόκληρος ο κόσμος να είναι ανοιχτός και ολόκληρος ο κόσμος να είναι ελεύθερος να πιστεύει αυτό που θέλει», αναφορικά με τις διώξεις που συμβαίνουν στην Κίνα.

Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ. Παρ’ όλα αυτά, ο βασικότερος λόγος για τον οποίο το Κινέζικο καθεστώς άρχισε να διώκει το Φάλουν Γκονγκ είναι διότι αυτό κάνουν οι βίαιες δικτατορίες. Είναι αυτό που κάνουν στο Θιβέτ, είναι αυτό που έκαναν στη δημοκρατική κίνηση των φοιτητών το 1989 και αυτό που κάνουν στους Ουϊγούρους και τους Χριστιανούς στην Κίνα.

 Ακολουθήστε τον Frank στο Twitter: @HwaiDer

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε