Κυριακή, 29 Δεκ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ λαμβάνουν μέρος σε παρέλαση για το 22ο έτος της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στις 18 Ιουλίου 2021. (The Epoch Times/Chung I Ho)

Η δολοφονία κρατουμένων συνείδησης από την Κίνα για τα όργανά τους αποτελεί «εργαλείο γενοκτονίας»

Η μαζική δολοφονία κρατουμένων συνείδησης από το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας για τα όργανά τους αποτελεί «εργαλείο γενοκτονίας», σύμφωνα με τον ρεπουμπλικανό βουλευτή Κρις Σμιθ (R-N.J.).

Η βίαιη αφαίρεση οργάνων από το Πεκίνο περιλαμβάνει «την κατά παραγγελία εκτέλεση ανθρώπων που κηρύσσονται εχθροί του κράτους, με σκοπό την παροχή ορισμένων οργάνων για την κάλυψη αναγκών μεταμοσχεύσεων», είπε. «Πρόκειται επίσης για μια προφανή μορφή τιμωρίας και μάλιστα για ένα εργαλείο γενοκτονίας που αποσκοπεί στην εκκαθάριση μειονοτικών πληθυσμών που θεωρούνται “ανεπιθύμητοι” από το κράτος».

Ο Σμιθ έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε ακρόαση της Tom Lantos Human Rights Commission της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 12 Μαΐου για τη διερεύνηση στοιχείων σχετικά με τη συγκομιδή οργάνων από την Κίνα. Ο Ρεπουμπλικανός από το Νιου Τζέρσεϊ είναι συμπρόεδρος της επιτροπής.

Ο βουλευτής των ΗΠΑ Κρις Σμιθ από το Νιου Τζέρσεϊ. (The Epoch Times)

 

Μια ανεξάρτητη επιτροπή του 2019 διαπίστωσε «πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας» ότι το κινεζικό καθεστώς αφαιρεί εδώ και χρόνια με τη βία τα όργανα από κρατούμενους συνείδησης σε σημαντική κλίμακα, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι η πρακτική αυτή έχει σταματήσει. Τα κύρια θύματα είναι οι κρατούμενοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, διαπίστωσε το δικαστήριο. Διαπίστωσε επίσης ότι η πρακτική αυτή ισοδυναμεί με «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Το Φάλουν Γκονγκ είναι μια πνευματική πρακτική που αποτελείται από διαλογιστικές ασκήσεις και ηθική διδασκαλία με επίκεντρο τις αρχές της αλήθειας, καλοσύνης και ανεκτικότητας. Αφού έγινε ευρέως δημοφιλής στην Κίνα τη δεκαετία του 1990, το κομμουνιστικό καθεστώς, θεωρώντας ότι αυτή η δημοτικότητα αποτελεί απειλή, ξεκίνησε μια πανεθνική δίωξη με στόχο την πρακτική και τους οπαδούς της. Εκατομμύρια ασκούμενοι κρατούνται έκτοτε σε κέντρα κράτησης, φυλακές και στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας σε όλη τη χώρα, μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε μια ζωντανή τράπεζα οργάνων για το κινεζικό καθεστώς.

Ο Σμιθ κάλεσε επίσης το Κογκρέσο να εγκρίνει τη νομοθεσία του που επιδιώκει να τιμωρήσει όσους εμπλέκονται στο εμπόριο βίαιης συλλογής οργάνων στην Κίνα.

Είπε ότι η πρότασή του, ο νόμος «Stop Forced Organ Harvesting Act» (H.R. 1592), θα επιβάλει κυρώσεις σε γνωστούς δράστες, όπως Κινέζους αξιωματούχους, θα απαγορεύσει την εξαγωγή από την Κίνα χειρουργικών συσκευών που αποδεδειγμένα χρησιμοποιούνται για την βίαιη αφαίρεση οργάνων και θα απαιτήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να υποβάλει έκθεση σχετικά με αυτά τα μέτρα.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Κατά την ακρόαση, ο Ήθαν Γκάτμαν, ερευνητής του Victims of Communism Memorial Foundation και συγγραφέας του βιβλίου «The Slaughter»(«Η σφαγή»), αφηγήθηκε τις συνεντεύξεις του με θύματα που φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κίνα. Οι άνθρωποι μοιράστηκαν περίεργες και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που, όπως είπε, ήταν σημάδια ότι αποτελούσαν μια ζωντανή δεξαμενή ακούσιων δωρητών οργάνων.

«Έπειτα από έναν υγειονομικό έλεγχο σε όλο το στρατόπεδο, που περιλαμβάνει εκτεταμένες εξετάσεις αίματος, ορισμένα άτομα διασταυρώνονται για τη συγκομιδή οργάνων», είπε ο Γκούτμαν, αφηγούμενος πώς η Σαϊραγκούλ, μια δασκάλα σε ένα στρατόπεδο, του είπε ότι είχε εκτυπώσεις για τις εξετάσεις αίματος στις οποίες «ένα ροζ σημάδι ελέγχου» προστέθηκε με το χέρι σε ορισμένα ονόματα.

«Άλλοι μάρτυρες θυμήθηκαν ότι ορισμένα άτομα αναγκάζονταν να φορούν χρωματιστά βραχιόλια ή γιλέκα, άλλοτε ροζ, άλλοτε πορτοκαλί», είπε. «Όπως και να έχει, περίπου μια εβδομάδα μετά το τεστ, τα άτομα με το χρωματικό κώδικα εξαφανίζονταν στη μέση της νύχτας».

Ο Γκάτμαν σημείωσε ότι «οι μαρτυρίες ανθρώπων από περίπου 20 στρατόπεδα είναι εντυπωσιακά συνεπείς – μεταξύ 2,5% έως 5% ετήσιες εξαφανίσεις από ολόκληρο το στρατόπεδο».

Αυτές οι εξαφανίσεις, είπε, αφορούν κυρίως άτομα ηλικίας 28 ετών, η οποία «θεωρείται η ιδανική ηλικία για την ωρίμανση των οργάνων από το κινεζικό ιατρικό κατεστημένο».

Ο Δρ Ενβέρ Τοτί κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση New Tang Dynasty Television, αδελφό μέσο ενημέρωσης της Epoch Times. (Chen Baizhou/The Epoch Times)

 

Στη μαρτυρία προστέθηκε η θλιβερή εξιστόρηση του Δρ Ενβέρ Τότι, ενός πρώην χειρουργού ογκολογίας, τον οποίο το κινεζικό καθεστώς διέταξε να πραγματοποιήσει την πρώτη γνωστή περίπτωση αφαίρεσης οργάνων από ζωντανό άνθρωπο, το 1994. Ο Τότι αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα όργανα ενός κρατούμενου που υποτίθεται ότι μόλις είχε εκτελεστεί, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει στο χειρουργικό τραπέζι ότι ο άνθρωπος ήταν ακόμα ζωντανός.

«Η όλη επέμβαση διήρκεσε περίπου 30 με 40 λεπτά. Οι επικεφαλής χειρουργοί έβαλαν με χαρά τα όργανα σε ένα περίεργο κουτί και είπαν: «Εντάξει, τώρα πάρε την ομάδα σου πίσω στο νοσοκομείο- να θυμάστε ότι τίποτα δεν συνέβη σήμερα»», κατέθεσε ο Τότι.

Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε εβδομάδες μετά τη δημοσίευση από ερευνητές μιας εργασίας στο American Journal of Transplantation, η οποία εξέτασε περισσότερα από 2.800 άρθρα στην κινεζική γλώσσα από το 1980 έως το 2015 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Κινέζοι χειρουργοί μεταμοσχεύσεων αφαιρούσαν όργανα από ανθρώπους χωρίς να πραγματοποιούν τις εξετάσεις που απαιτούνται για να διαπιστωθεί ο εγκεφαλικός θάνατος.

«Με απλά λόγια, τα έγγραφα φαίνεται να δείχνουν ότι οι δότες, οι οποίοι ήταν φυλακισμένοι, ήταν ζωντανοί κατά τη στιγμή της χειρουργικής επέμβασης και σκοτώθηκαν από τους χειρουργούς μεταμοσχευτές κατά τη διαδικασία εξαγωγής της καρδιάς», κατέθεσε στην ακρόαση ο Μάθιου Ρόμπερτσον, συν-συγγραφέας του άρθρου για τις μεταμοσχεύσεις και υποψήφιος διδάκτορας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.

Γιατροί προετοιμάζονται για μεταμόσχευση νεφρού σε φωτογραφία αρχείου. (Pierre-Philippe Marcou/AFP/Getty Images)

 

Περισσότερη δράση

Άλλοι συμμετέχοντες στην ακρόαση ζήτησαν περισσότερη δράση από τη διεθνή κοινότητα και τους ιατρικούς φορείς.

«Το θέμα της σημερινής ακρόασης, η αφαίρεση οργάνων, έχει περάσει πολύ καιρό κάτω από το χαλί από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης (R-Fla.), ο οποίος είναι συνυποστηρικτής του νόμου «Stop Forced Organ Harvesting Act».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό και αταλάντευτο μήνυμα για την υπεράσπιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας όλων των ανθρώπων».

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες» για το «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» του κινεζικού καθεστώτος.

«Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποτελεί επιλογή, αλλά απαίτηση σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του δύσκολου ιατρικού και ηθικού τομέα της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων», δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η ιατρική κοινότητα, εν τω μεταξύ, έχει σιωπήσει σε μεγάλο βαθμό για το θέμα αυτό λόγω των σημαντικών επαγγελματικών και οικονομικών ευκαιριών στην Κίνα, δήλωσε ο Γκάτμαν.

«Αυτή η καταστροφή δημιουργήθηκε από το Πεκίνο. Ωστόσο, τα τελευταία 10 χρόνια, ενεργοποιείται συνεχώς από μια χούφτα δυτικών γιατρών που νόμιζαν ότι μπορούσαν να καβαλήσουν τον κινεζικό δράκο και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους σαν να ήταν όλα φυσιολογικά», είπε.

Ο Ρόμπερτ Α. Ντέστρο, πρώην βοηθός υπουργός για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εργασία κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ, προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση.

Το Κογκρέσο πρέπει να χρησιμοποιήσει την «εξουσία του για να απαιτήσει λογοδοσία από τη γραφειοκρατία και την επιχειρηματική κοινότητα».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε