Δευτέρα, 23 Δεκ, 2024
Ο Πάτρικ Μπερν στις 15 Δεκεμβρίου 2020. (Otabius Williams / The Epoch Times.)

Η εκλογική νοθεία του 2020 είναι το «δολοφονικό όπλο» του ΚΚΚ: Πάτρικ Μπερν

Η εκλογική νοθεία είναι το μυστικό «δολοφονικό όπλο» του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) που έχει από καιρό στοιχειώσει τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο και επιχειρηματία Πάτρικ Μπερν, ο οποίος τον Αύγουστο συνέστησε μια ομάδα πληροφοριών του κυβερνοχώρου για να αναλύσει το σύστημα ψηφοφορίας των ΗΠΑ.

«Για περισσότερο από 10 χρόνια, έχουν υπάρξει αναφορές στην κινεζική λογοτεχνία για ένα επερχόμενο «δολοφονικό όπλο» – που θα έβγαζε εκτός τις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα χτύπημα», είπε ο Μπερν στο πρόγραμμα «American Thought Leaders» της Epoch Times. «Η κοινότητα εθνικής ασφάλειας στις Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθεί να καταλάβει περί τείνος πρόκειται: Μήπως έχει να κάνει με τον νέο αερομεταφορέα τους; Πρόκειται για τους υπερηχητικούς πυραύλους; Είναι αυτό, είναι εκείνο; Μήπως είναι οι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί;»

«Δεν το νομίζω», είπε στον οικοδεσπότη Γιαν Τζέκιελεκ. «Το μόνο χτύπημα που βγάζει εκτός τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή».

Η ψηφοφορία του 2020 περιελάμβανε «μαζική εκλογική νοθεία», λέει. «Όχι νοθεία ψήφων, αλλά εκλογική νοθεία».

Ο Μπερν υπήρξε κινητήριος δύναμη στην έρευνα για τις αγωγές που κατατέθηκαν από τους δικηγόρους Λιν Γουντ και Σίντνεϊ Πάουελ. Συνεργάστηκε επίσης με την ASOG, την εταιρεία που πρόσφατα ανέλαβε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στα μηχανήματα ψηφοφορίας στην κομητεία Άντριμ του Μίσιγκαν.

Ο Μπερν είπε ότι είχε ξεκινήσει τις έρευνες από τον Αύγουστο, και ως εκ τούτου, ανέμενε τις παρατυπίες που αργότερα παρατήρησε στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Είπε ότι η ομάδα του, αποτελούμενη από ειδικούς σε θέματα κυβερνοασφάλειας, πιστεύει πλέον ότι Κινέζοι προγραμματιστές κρύβονται πίσω από το λογισμικό που έχει διεισδύσει σε τουλάχιστον δύο από τα κύρια συστήματα ψηφοφορίας των Ηνωμένων Πολιτείων.

Οι προμηθευτές τέτοιων εκλογικών λογισμικών και συστημάτων που εμπλέκονται με τις εκλογές των ΗΠΑ έχουν απαντήσει με απόλυτη άρνηση στους ισχυρισμούς όσον αναφορά τις παρατυπίες στην ψηφοφορία, την πιθανή χειραγώγηση των συστημάτων τους ή τη σύνδεσή τους με ξένες κυβερνήσεις.

«Ανάδρομη έρευνα του Πραξικοπήματος»

Ο Μπερν χαρακτήρισε τις εκλογές ως ένα ήπιο πραξικόπημα.

«Βασικά εφαρμόζουμε την τεχνική ανάδρομης έρευνας στο πραξικόπημα αυτό», δήλωσε ο Μπερν, αναφερόμενος στην ομάδα του των 30-40 ατόμων.

Ο Μπερν λέει ότι συναντήθηκε με ειδικούς στον κυβερνοχώρο, οι οποίοι από το 2018 εξετάζουν τις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών όταν προσλήφθηκαν ως μέρος μιας επιτροπής που δημιουργήθηκε με σκοπό να εξετάσει πιθανή εκλογική νοθεία στο Τέξας.

«Αυτή η ομάδα είχε στη διάθεσή της δύο χρόνια για να εφαρμόσει την τεχνική ανάδρομης έρευνας σε αυτό που η υπόλοιπη Αμερική είχε μόνο μερικές εβδομάδες για να το καταλάβει», είπε. «Είχαν ήδη βρεί περίπου δέκα διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσες να χειραγωγήσεις τις εκλογές ή να τις χακάρεις, με μια ευρεία έννοια του όρου χακάρω, όχι απαραίτητα μόνο μέσω ηλεκτρονικής παρέμβασης».

Σύμφωνα με τον Μπερν, διαπίστωσαν ότι η νοθεία ήταν δυνατή «σε εκτεταμένο επίπεδο, μέσω της δημιουργίας εκατοντάδων χιλιάδων ψεύτικων ψήφων».

Ο Μπερν λέει ότι το μοτίβο χειραγώγησης μπορεί να προσδιοριστεί εξετάζοντας τρία βασικά σημεία – αυτό που αποκαλεί «τρία σύνολα γεγονότων».

«Το πρώτο σύνολο είναι να κατανοηθούν τα ίδια τα συστήματα και το πώς δημιουργήθηκαν: τη λειτουργικότητα που έχουν ενσωματωμένα καθώς και τις ευπάθειές τους».

Το δεύτερο σύνολο, λέει, σχετίζεται με τον τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας. «[Σε περίπτωση νοθείας] θα περιμένατε οι ανθρώποι να έχουν συγκεκριμένες εμπειρίες όταν πηγαίνουν και ψηφίζουν ή όταν εργάζονται εθελοντικά στα εκλογικά κέντρα».

Ένας εκλογικός παρατηρητής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Γεωργίας κοιτάζει τους μεταφορείς των μηχανημάτων ψηφοφορίας που είναι αποθηκευμένα στο Εκλογικό Κέντρο προετοιμασίας της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα, στις 4 Νοεμβρίου 2020. (Jessica McGowan / Getty Images)

 

Μερικά παραδείγματα που δίνει ο  Μπερν είναι ανενεργά μηχανήματα καταμέτρησης, απαγόρευση εισόδου σε εκλογικούς παρατηρητές και το βίντεο που δείχνει εκλογικούς υπαλλήλους να βγάζουν κάτω από ένα τραπέζι βαλίτσες με ψηφοδέλτια, ενώ οι παρατηρητές είχαν ήδη φύγει, και να αρχίζουν την καταμέτρησή τους.

Το τρίτο σύνολο, λέει, είναι οι ακραίοι στατιστικοί δείκτες που θα επηρεάζονταν από μια τέτοιου είδους διαδικασία χειραγώγησης.

«Πράγματα σαν και αυτά όντως συνέβησαν – αυτά τα ακραία στατιστικά στοιχεία: Έχοντας 123.000 συνεχόμενες ψήφους υπέρ ενός υποψηφίου, ή στην Πενσυλβάνια νομίζω, όπου καταχωρήθηκαν 580.000 ψήφοι που το 99,4% ήταν υπέρ του Μπάιντεν… και καταμετρήθηκαν ακριβώς αφότου είχε δοθεί εντολή στους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές να φύγουν».

«Είναι τόσο απίθανο όσο το να κερδίσει κάποιος το Τζόκερ αυτήν την εβδομάδα, και την επόμενη εβδομάδα και την επόμενη εβδομάδα – και αυτό να συμβαίνει ταυτόχρονα σε δεκάδες μέρη σε όλη την Αμερική».

«Όταν συνδυάζετε αυτά τα τρία διαφορετικα σύνολα, συνδέεται το ένα με το άλλο και αλληλοενισχύονται».

Όλα δείχνουν την Κίνα

Ο Μπερν λέει ότι προέλευση της χειραγώγησης των συστημάτων ψηφοφορίας μπορεί να εντοπιστεί στην Κίνα.

«Υπάρχει μια αλυσίδα διοίκησης βασικά από την Κίνα,  μέσω του Ιράν, έως την Κούβα και τη Βενεζουέλα», είπε. «Οι Κινέζοι χρηματοδοτούν την Smartmatic μέσω του παραρτήματος της εταιρείας στον Παναμά, και αυτό γίνεται μέσω της Βενεζουέλας».

«Υπάρχει ένας κρυμμένος κώδικας μέσα στα μηχανήματα της Dominion που ενεργοποιήθηκε και δείχνει να προέρχεται από την Κίνα».

«Υπάρχουν Κινέζοι προγραμματιστές αυτού του είδους πίσω στην Κίνα που λειτουργούν στα παρασκήνια, οι οποίοι στην πραγματικότητα εισάγουν το λογισμικό τους στα συστήματα της Smartmatic και έχουν διεισδύσει σε τουλάχιστον δύο από τα κύρια συστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιούνται στην Αμερική».

Η έδρα της Smartmatic που βρίσκεται στο Boca Rotan, στις 2 Δεκεμβρίου 2020. (The Epoch Times)

 

«Το λέω αυτό ως ένας άνθρωπος που αγαπά την Κίνα», προσθέτει. «Μιλάω κινέζικα, έχω μεγάλη αγάπη για την Κίνα και τον κινεζικό λαό – αλλά δεν είμαι τόσο μεγάλος θαυμαστής του ΚΚΚ».

Η Smartmatic αναφέρει ότι τα προϊόντα της χρησιμοποιήθηκαν μόνο σε μια κομητεία του Λος Άντζελες στις εκλογές των ΗΠΑ το 2020 και αρνείται κατηγορηματικά οποιοεσδήποτε κατηγορίες για παρανομία ή εμπλοκή σε εκλογική νοθεία τώρα ή στο παρελθόν. Λέει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα ή με την Dominion.

Η Dominion Voting Systems αρνείται επίσης σταθερά οποιαδήποτε παρανομία ή ευπάθεια στα συστήματά της και δήλωσε πως δεν χρησιμοποιεί λογισμικό που ανήκει στην Smartmatic και ότι δεν έχει δεσμούς ιδιοκτησίας με την κυβερνήση της Κίνας, της Κούβας ή της Βενεζουέλας. Τα προϊόντα της Dominion χρησιμοποιούνται σε 28 πολιτείες.

Ο Μπερν, ωστόσο, λέει ότι το λογισμικό που δημιουργήθηκε από την Smartmatic πέρασε από μια σειρά εταιρικών συγχωνεύσεων, εξαγορών, εκποιήσεων και συμφωνιών αδειοδότησης πριν καταλήξει σε τουλάχιστον δύο από τα κύρια συστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Dominion. «Η αλληλουχία [οδηγεί] πίσω στο λογισμικό», λέει.

Ορισμένοι άλλοι αναλυτές έχουν υπογράψει ένορκες βεβαιώσεις με το ίδιο συμπέρασμα.

Η Dominion έχει επίσης τεθεί υπό έλεγχο για την ιδιοκτησιακή δομή της, αφού η μητρική της εταιρεία συγκέντρωσε κεφάλαια με τη βοήθεια μιας Ελβετικής τράπεζας λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ. Η συναλλαγή, ιδιόμορφη με πολλούς τρόπους, οδήγησε ορισμένους να υποθέσουν ότι μια κινεζική οντότητα θα μπορούσε να είναι έμμεσος επενδυτής στην εταιρεία.

Ο Μπερν λέει ότι η κλοπή των εθνικών εκλογών δεν απαιτεί νοθεία σε εθνικό επίπεδο. «Έξι είναι οι κομητείες που πρέπει να κλέψεις. Εάν κλέψεις αυτές τις έξι κομητείες σε ολόκληρη τη χώρα, αυτό αλλάζει το αποτέλεσμα των έξι πολιτειών στις οποίες βρίσκονται, το οποίο αλλάζει τις ψήφους στο Σώμα των Εκλεκτόρων, το οποίο αλλάζει το αποτέλεσμα σε όλο το έθνος», είπε. «Πρέπει να πάρεις αυτές τις έξι θέσεις και να κλέψεις όσο το δυνατόν περισσότερο εκεί».

Λέει ότι ορισμένοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, τους οποίους περιγράφει ως ηθικούς χάκερ, οι ίδιοι λένε ότι θα βαθμολογούσαν τα εκλογικά συστήματα μόνο με 1 ή 2 στα 10 όσον αναφορά την ασφάλεια.

Ακολουθήστε τον Simon στο Twitter: @SPVeazey

Ακολουθήστε τον Jan στο Twitter: @JanJekielek

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε