Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023
Μια γυναίκα εμβολιάζεται κατά της COVID-19 στο Poliambulatorio Health Canter στο νησί Πελαζί νότια της Ιταλίας στην Λαμπεντούζα, στις 15 Μαΐου 2021. (Alberto Pizzoli/ AFP μέσω Getty Images

Η Ιταλία ενδέχεται να κάνει υποχρεωτικά τα εμβόλια COVID-19 για όλους

ΡΩΜΗ-Η Ιταλία ενδέχεται να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για την COVID-19 (ιό του ΚΚΚ) για όλες τις ηλικιακές ομάδες που έχουν ανοίξει και σχεδιάζει να χορηγήσει ενισχυτικά εμβόλια αργότερα αυτόν τον μήνα σε ευάλωτα άτομα, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Η κυβέρνηση έχει ήδη καταστήσει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους υγειονομικούς ώστε να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους, αλλά ο Ντράγκι είπε ότι μπορεί όλοι να υποχρεωθούν να εμβολιαστούν όταν τα εμβόλια πάρουν την τελική έγκριση από τις υγειονομικές αρχές της ΕΕ.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έδωσε έγκριση υπό όρους σε τέσσερα εμβόλια. Αυτό θα μπορούσε να αναβαθμίσει τη λεγόμενη τυπική άδεια κυκλοφορίας μετά από περαιτέρω ελέγχους.

Μια τέτοια κίνηση πιθανότατα θα προκαλέσει σφοδρή αντίθεση σε μια χώρα όπου υπάρχει σκεπτικισμός για κάθε είδους εμβόλια την τελευταία δεκαετία και όπου οι ειδικοί στον τομέα της υγείας που προωθούν τους εμβολιασμούς έχουν αντιμετωπίσει αντιδράσεις σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, στις 22 Ιουλίου 2021. (Roberto Mondalo/POOL/AFP μέσω Getty Images)

 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι βέβαιος ότι το 80 % όλων των Ιταλών ηλικίας 12 ετών και άνω θα εμβολιαστεί πλήρως μέχρι το τέλος του μήνα, έναντι του 70,5 % που έχει εμβολιαστεί προς το παρόν.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του σχεδίαζε να επεκτείνει περαιτέρω τη χρήση των λεγόμενων «πράσινων διαβατηρίων», τα οποία απαιτούνται σήμερα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, πρόσβαση σε διάφορες δραστηριότητες αναψυχής και είναι επίσης υποχρεωτικά και για τους εκπαιδευτικούς.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος σε οποιονδήποτε εργάζεται στον δημόσιο τομέα ή στα σούπερ μάρκετ.

Διαδήλωση ενάντια στην καθιέρωση των υποχρεωτικών «πράσινων διαβατηρίων», στην Πιάτσα ντελ Πόπολο στην Ρώμη, στις 28 Ιουλίου 2021. (Filippo Monteforte/AFP μέσω Getty Images)

 

Διαδήλωση ενάντια στην καθιέρωση των υποχρεωτικών «πράσινων διαβατηρίων», στην Πιάτσα ντελ Πόπολο στην Ρώμη, στις 28 Ιουλίου 2021. (Filippo Monteforte/AFP μέσω Getty Images)

 

Διαδήλωση στην Πιάτσα ντελ Πόπολο στην Ρώμη ενάντια ενάντια στην καθιέρωση των υποχρεωτικών «πράσινων διαβατηρίων» για εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, στις 24 Ιουλίου 2021. (Filippo Monteforte/AFP μέσω Getty Images)

 

Περίπου 129.352 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ιταλία από την έναρξη της πανδημίας. Τα νέα κρούσματα διατηρήθηκαν σχετικά σταθερά τον Αύγουστο, αλλά οι γιατροί φοβούνται ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα μπορούσε να προκαλέσει νέα αύξηση των λοιμώξεων τις επόμενες εβδομάδες.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Από τους Crispian Balmer και Angelo Amante

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε