Κυριακή, 22 Δεκ, 2024

Η Κίνα «προσπάθησε να επηρεάσει» τις αμερικανικές εκλογές του 2020, αξιολόγηση Αμερικανού διευθυντή Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Ανώτεροι υπάλληλοι της CIA πίεσαν αναλυτές να αποσύρουν τα ευρήματα

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ.

 

Ο Αμερικανός διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) Τζον Ράτκλιφ κατέληξε στην έρευνα της υπηρεσίας του ότι η Κίνα παρενέβη στις εθνικές εκλογές του 2020, σύμφωνα με επιστολή που δόθηκε στο Κογκρέσο.

Στην επιστολή (pdf), ο Ράτκλιφ ισχυρίζεται πως οι πληροφορίες για την παρέμβαση της Κίνας στις εκλογές υπέστησαν παρεμπόδιση από την διοίκηση της CIA, η οποία πίεσε αναλυτές να αποσύρουν την υποστήριξή τους για αυτήν την άποψη.

Αναφέροντας μια έκθεση από τον υπεύθυνο αναλύσεων της Κοινότητας Πληροφοριών, Μπάρρυ Τσούλαουφ, ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών είπε ότι κάποιοι αναλυτές δίσταζαν να ονομάσουν τις πράξεις της Κίνας ως παρέμβαση στις εκλογές, επειδή οι αναλυτές διαφωνούσαν με τις στρατηγικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Washington Examiner δημοσίευσε την επιστολή του Ράτκλιφ και την έκθεση του υπευθύνου στις 17 Ιαν., 10 μέρες μετά την δημοσίευση μιας αρχικής περίληψης για το θέμα. Το γραφείο της υπηρεσίας πληροφοριών δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα της Epoch Times για λήψη των εγγράφων της υπηρεσίας, προς έλεγχο και επαλήθευση.

«Βασιζόμενοι σε όλες τις διαθέσιμες πηγές πληροφοριών, με συνεπή εφαρμογή ορισμών, και έχοντας φτάσει σε συμπέρασμα με ανεξαρτησία από πολιτικές προτιμήσεις ή ακατάλληλη πίεση, καταλήγουμε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας προσπάθησε να επηρεάσει τις εθνικές εκλογές του 2020», έγραψε ο Ράτκλιφ.

Η έκθεση από τον Τσούλαουφ εστάλη στο Κογκρέσο στις 7 Ιαν. μαζί με μια αξιολόγηση της κοινότητας πληροφοριών για την παρέμβαση στις εκλογές του 2020. Στην έκθεση (pdf), ο Τσούλαουφ δηλώνει πως αναλυτές που εργάζονταν σε θέματα Ρωσίας και Κίνας εφάρμοσαν διαφορετικά πρότυπα στις αναφορές τους για εκλογική παρέμβαση. Ενώ ονόμασαν την ρωσική δραστηριότητα ως καθαρή παρέμβαση στις εκλογές, οι αναλυτές δίστασαν να κάνουν το ίδιο για την Κίνα.

«Δεδομένων των διαφορών στην ανάλυση μεταξύ της εξέτασης της Ρωσίας και της Κίνας από τους αναλυτές, οι αναλυτές της Κίνας φάνηκαν διστακτικοί να ονομάσουν τις κινεζικές δράσεις ως ακατάλληλη επιρροή ή παρέμβαση», έγραψε ο Τσούλαουφ.

«Αυτοί οι αναλυτές φάνηκαν διστακτικοί να δημοσιεύσουν την ανάλυσή τους για την Κίνα, επειδή τείνουν να διαφωνούν με τις στρατηγικές της κυβέρνησης, λέγοντας στην ουσία, δεν θέλω οι πληροφορίες που συλλέξαμε να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν αυτές τις στρατηγικές.»

Ούτε η έκθεση του υπευθύνου αναλυτών ούτε η επιστολή του Ράτκλιφ περιέχει λεπτομέρειες της παρέμβασης της Κίνας. Ο Τσούλαουφ κατεύθυνε ένα αίτημα συνέντευξης της Epoch Times στο γραφείο της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΓΕΥΠ), το οποίο δεν απάντησε άμεσα σε αίτηση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η έκθεση του υπευθύνου των αναλυτών καταλήγει ότι συνέβη πολιτικοποίηση σε σχέση με την εκλογική παρέμβαση τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας. Ο Τσούλαουφ δήλωσε πως ούτε οι επικεφαλής της κοινότητας πληροφοριών ούτε οι αναλυτές έχουν την ευθύνη, κατηγορώντας την υπερβολικά κομματική ατμόσφαιρα στις Ηνωμένες Πολιτείες αντ΄ αυτού.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, είδαμε ολόκληρο το σύστημα να αντιδρά και να αντιστέκεται σε εξωτερικές πιέσεις, αντί για προσπάθειες πολιτικοποίησης των πληροφοριών από τους επικεφαλής ή αναλυτές μας.»

Η έκθεση αναφέρει ότι οι αναλυτές που αξιολόγησαν την ρωσική εκλογική παρέμβαση είχαν παραπονεθεί ότι η διοίκηση της κοινότητας πληροφοριών δίσταζε να παραδόσει την αξιολόγησή τους σε κυβερνητικές υπηρεσίες επειδή η εργασία τους δεν «θεωρούνταν ευπρόσδεκτη».

«Οι αναλυτές το προσέλαβαν αυτό ως καταστολή πληροφοριών, στο χείλος της πολιτικοποίησης των πληροφοριών από τους πιο πάνω», έγραψε ο Τσούλαουφ.

Η Epoch Times έχει αναφέρει παλιότερα μια πολύπλευρη εκστρατεία παρέμβασης στις εκλογές που συνδέεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).

Σε ένα άρθρο της 3ης Δεκ., ο Ράτκλιφ είπε πως το ΚΚΚ «αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή στην Αμερική σήμερα, και την μεγαλύτερη απειλή στην δημοκρατία και ελευθερία παγκοσμίως από τον καιρό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.»

«Οι πληροφορίες είναι σαφείς: Το Πεκίνο προσπαθεί να κυριαρχήσει στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο πλανήτη οικονομικά, στρατιωτικά, και τεχνολογικά», έγραψε. «Πολλά από τα μεγάλα κρατικά προγράμματα της Κίνας και μεγάλες εταιρείες αποτελούν απλώς μία στρώση καμουφλάζ για τις δραστηριότητες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.»

Το Κογκρέσο επικύρωσε τον Τζο Μπάιντεν ως «εκλεγμένο πρόεδρο» στις 7 Ιανουαρίου. Στους δύο μήνες έως την επικύρωση, ο Τραμπ αμφισβήτησε το εκλογικό αποτέλεσμα σε επτά πολιτείες, αναφέροντας αντισυνταγματικές αλλαγές στους εκλογικούς νόμους και πιθανώς παράνομες ψήφους.

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε