Παρασκευή, 02 Δεκ, 2022
Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Κέλι ΜακΕνάνι μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσιγκτον στις 9 Νοεμβρίου 2020. (Samuel Corum / Getty Images)

Η ΜακΕνάνι παρουσιάζει 234 σελίδες ένορκων καταθέσεων που ισχυρίζονται την ύπαρξη εκλογικών παρατυπιών στο Μίσιγκαν

Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Κέλι ΜακΕνάνι παρουσίασε αργά την Τρίτη 234 σελίδες ένορκων καταθέσεων σχετικά με φερόμενες εκλογικές παρατυπίες σε μια κομητεία του Μίσιγκαν.

Η ΜακΕνάνι εμφανίστηκε μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών Ρόνα ΜακΝτάνιελ στο «Hannity» του Fox News, όπου διατύπωσε αρκετούς ισχυρισμούς που βρίσκονται μέσα στις καταθέσεις – καταθέσεις που έγιναν υπό ποινή ψευδορκίας – από την κομητεία Γουέιν (Wayne).

«Συνεχίζουμε να ακούμε κατ’ επανάληψη “πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;” Ακριβώς εδώ, Σον, 234 σελίδες ένορκων καταθέσεων, αυτοί είναι πραγματικοί άνθρωποι, πραγματικοί ισχυρισμοί, υπογεγραμμένα με συμβολαιογράφους», δήλωσε η ΜακΕνάνι.

«Ισχυρίζονται – πρόκειται για μια κομητεία, την κομητεία Γουέιν στο Μίσιγκαν – λένε ότι υπήρχε μια παρτίδα ψηφοδελτίων όπου το 60 τοις εκατό είχε την ίδια υπογραφή», είπε στον παρουσιαστή Σον Χάνιτι. «Λένε ότι 35 ψηφοδέλτια δεν είχαν συμπληρωμένα τα στοιχεία του ψηφοφόρου, αλλά μετρήθηκαν ούτως ή άλλως, ότι 50 ψηφοδέλτια περάστηκαν πολλαπλές φορές στο μηχάνημα καταμέτρησης».

Η ΜακΕνάνι μοιράστηκε επίσης λεπτομέρειες για μια άλλη ένορκη κατάθεση όπου μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι «ο γιος της έχει πεθάνει, παρ’ όλα αυτά κατά κάποιο τρόπο ψήφισε».

«Αυτοί είναι κάποιοι από τους πολλούς ισχυρισμούς σε μια κομητεία, και μια κομητεία που όσο τρελό κι αν ακούγεται, οι εκλογικοί παρατηρητές απειλούνταν σε πολλές περιπτώσεις με ρατσιστική παρενόχληση, εκδιώχθηκαν στην άκρη και οι παρατηρητές των Δημοκρατικών μοιράζονταν έγγραφα, πώς να αποσπάσουν την προσοχή των Ρεπουμπλικανών παρατηρητών», συνέχισε. «Αυτά είναι αληθινά, και όποιος ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα του συστήματος οφείλει να θέλει να δωθεί συνέχεια στην φάση εύρεσης».

Τη Δευτέρα, η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή στη κομητεία Γουέιν, για εκλογική νοθεία στις διαδικασίες καταμέτρησης ψηφοδελτίων. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι της κομητείας επέτρεψαν διάφορες δόλιες διαδικασίες ψήφου, συμπεριλαμβανομένου του να λένε στους εκλογικούς υπαλλήλους να αλλάζουν τις ημερομηνίες των ψηφοδελτίων και να μην επαληθεύουν τις υπογραφές των ψηφοφόρων. Αρκετοί μάρτυρες έχουν προβεί σε ένορκες καταθέσεις που πιστοποιούν φερόμενη εκλογική απάτη. Οι ενάγοντες, δύο παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας, επιδιώκουν ένα προσωρινό διάταγμα περιορισμού της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Η υπόθεση εκκρεμεί.

Αργά την Τρίτη, η εκστρατεία του Τραμπ ανακοίνωσε την υποβολή αγωγής στο Επαρχιακό Δικαστήριο των Η.Π.Α. στη Δυτική Περιφέρεια του Μίσιγκαν, η οποία ισχυρίζεται την ύπαρξη εκλογικών παρατυπιών και παραβιάσεων στην κομητεία Γουέιν και ζητά την αναθεώρηση του λογισμικού Dominion Voting που προκάλεσε δυσλειτουργίες σε πολλές πολιτείες.

Διάφορα μέσα ενημέρωσης ανακήρυξαν τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν ως τον νικητή των προεδρικών εκλογών στις 7 Νοεμβρίου αφότου προέβλεψαν νίκες για αυτόν στην Πενσυλβάνια και τη Νεβάδα, θέτοντάς τον πάνω από το όριο των 270 εκλεκτορικών ψήφων, αν και η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει ολοκληρωθεί σε αυτές τις πολιτείες. Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται επίσης στη Γεωργία και την Αριζόνα. Η Γεωργία και το Ουισκόνσιν θα προβούν σε επανακαταμετρήσεις, με τα αρχικά αποτελέσματα να δίνουν προβάδισμα στον Μπάιντεν.

Ο Τραμπ έχει ισχυριστεί την ύπαρξη εκλογικής νοθείας και είπε ότι τυχόν δηλώσεις νίκης είναι πρόωρες, με την εκστρατεία του να έχει ξεκινήσει πολλές νομικές διαμάχες στην Πενσυλβάνια, το Ουισκόνσιν, τη Γεωργία, την Αριζόνα, τη Νεβάδα και το Μίσιγκαν. Ο πρόεδρος είπε την Τρίτη ότι η εκστρατεία του σημειώνει πρόοδο και είπε ότι τελικά θα ανακηρυχθεί νικητής των εκλογών του 2020.

Η πρόεδρος της RNC Ρόνα ΜακΝτάνιελ μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσιγκτον στις 9 Νοεμβρίου 2020. (Samuel Corum / Getty Images)

 

Η ΜακΝτάνιελ είπε στον Χάνιτι ότι η εκστρατεία Τραμπ έχει λάβει 11.000 αναφορές περιστατικών και έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 500 ένορκες καταθέσεις από μάρτυρες σε διάφορες πολιτείες.

«Είναι μια μακρά διαδικασία και οι άνθρωποι πρέπει να δείξουν υπομονή. Τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να λένε “πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία, πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία”, επειδή δεν μας δίνουν χρόνο να τα δείξουμε», είπε. «Αλλά ακόμη και τα στοιχεία που βγάζουμε έξω αυτοί αποφασίζουν “ω δεν πρόκειται να το αναφέρουμε” ή “θα φύγουμε από τις συνεντεύξεις τύπου” και δεν θέλουμε να ακούσουμε αυτά τα 500 άτομα που έχουν υπογράψει ένορκες καταθέσεις σχετικά με αυτό που είδαν σε αυτές τις εκλογές».

Τα σχόλια της ΜακΝτάνιελ έρχονται μετά την αποτυχία του Fox News αργά τη Δευτέρα να μεταδώσει μια ενημέρωση της εκστρατείας Τραμπ, όταν η ΜακΕνάνι φάνηκε να ισχυρίζεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει εμπλακεί σε εκλογική νοθεία. Το μέσο ενημέρωσης ισχυρίστηκε ότι η ΜακΕνάνι δεν είχε λεπτομέρειες για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Η Epoch Times δεν καλούν τον αγώνα έως ότου επιλυθούν οι νομικές διαμάχες, όλα τα αποτελέσματα πιστοποιηθούν και ληφθούν όλες οι ψήφοι του Εκλεκτορικού Κολλεγίου.

Ακολουθήστε την Mimi στο Twitter: @MimiNguyenLy

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε