Κυριακή, 23 Νοέ, 2025
Ισραηλινοί στρατιώτες κοντά στον φράχτη στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, στις 17 Σεπτεμβρίου 2025. (Jack Guez/AFP μέσω Getty Images)

Ισραήλ-Λίβανος: Το Ισραήλ λέει ότι εξαπέλυσε νέο πλήγμα στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σε χθεσινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο σκότωσε έναν άνθρωπο τον οποίο κατηγορεί ότι εξαπέλυσε επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Το Ισραήλ κλιμάκωσε πρόσφατα τα πλήγματά του στον νότιο Λίβανο, λέγοντας ότι στοχοθετεί την ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ, την οποία κατηγορεί ότι επανεξοπλίζεται κατά παράβαση της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στα βόρεια σύνορά του εδώ και περίπου ένα χρόνο.

«Χθες (Παρασκευή), σε στοχευμένο πλήγμα, οι IDF (ο ισραηλινός στρατός) εξουδετέρωσαν τρομοκράτη της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Φρουν, στον νότιο Λίβανο», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.

«Σε όλη τη διάρκεια του πολέμου, ο τρομοκράτης αυτός εξαπέλυσε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Κράτους του Ισραήλ και των (ισραηλινών) στρατευμάτων», δήλωσε ο στρατός, προσθέτοντας: «οι δραστηριότητες αυτού του τρομοκράτη συνιστούσαν παραβίαση των συμφωνιών μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου».

Οι λιβανικές αρχές κατηγορούν συχνά το Ισραήλ ότι παραβιάζει την εκεχειρία συνεχίζοντας τα πλήγματά του στο έδαφός τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε