Πέμπτη, 17 Ιούλ, 2025
(Mahmoud Hasano/Reuters)

To Ισραήλ πλήττει το Γενικό Επιτελείο στη Δαμασκό εν μέσω έντασης στη Σουέιντα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πλήγμα στην πύλη του συγκροτήματος του Γενικού Επιτελείου των συριακών ενόπλων δυνάμεων στη Δαμασκό και προειδοποιεί για νέες επιθέσεις, ενώ συγκρούσεις συνεχίζονται στη Σουέιντα

ΔΑΜΑΣΚΟΣ/ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, 16 Ιουλίου 2025 – Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έπληξε την πύλη εισόδου του συγκροτήματος του Γενικού Επιτελείου των συριακών Eνόπλων Dυνάμεων στη Δαμασκό, στο πλαίσιο προειδοποίησης πως θα εντείνει τις επιθέσεις αν οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν από τη νότια Συρία.

Πηγές ασφαλείας ανέφεραν στο Reuters ότι τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το κτίριο και ότι αξιωματικοί κατέφυγαν σε υπόγειους χώρους. Το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ikhbariya ανέφερε δύο τραυματίες αμάχους.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στη νότια Συρία και πλήττει στόχους των συριακών δυνάμεων, όπως άρματα μάχης και οχήματα που κινούνταν προς τη Σουέιντα. Παράλληλα, ανακοίνωσε την ενίσχυση μάχιμων δυνάμεων κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Oil-painting-ntdtv

Η Δαμασκός καταδίκασε τις επιθέσεις χαρακτηρίζοντάς τες «επιθετικότητα» και ανέφερε ότι δεσμεύεται να προστατεύσει όλους τους πολίτες, περιλαμβανομένης της κοινότητας των Δρούζων.

Στη Σουέιντα συνεχίζονται συγκρούσεις μεταξύ ομάδων Δρούζων, κυβερνητικών δυνάμεων και ένοπλων Βεδουίνων, με την τοπική εκεχειρία να έχει καταρρεύσει.

Συριακά μέσα, όπως το SANA, ανέφεραν ότι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις σημειώθηκαν επίσης στη Σουέιντα και σε άλλες περιοχές του νότου. Σύμφωνα με το Al-Mayadeen, βομβαρδίστηκε η αεροπορική βάση Θαάλα.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι όσοι ευθύνονται για αστάθεια στη Σουέιντα θα λογοδοτήσουν και ότι η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη στην προστασία των κατοίκων.

Τα στοιχεία για απώλειες και ζημιές ενδέχεται να αναθεωρηθούν καθώς προκύπτουν νέες πληροφορίες.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε