Τα γλυπτά από φρούτα, λαχανικά και τυριά του Ιταλού καλλιτέχνη και ζαχαροπλάστη Daniele Barresi, κάνουν τον γύρω του κόσμου και εντυπωσιάζουν με τις απίστευτες λεπτομέρειες τους και τα πρωτότυπα σχέδια.
Τα γλυπτά του καλλιτέχνη με έδρα το Σίδνεϊ, ποικίλλουν σε θέματα από εξωτικά πουλιά έως φιλιγκράν μέχρι μυθικά πλάσματα.
Ο Barresi ξεκίνησε το σκάλισμα σε ηλικία 7 ετών και περιγράφει την όλη διαδικασία «ως μαγική».
Ο Barresi κέντρισε την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης με μια σειρά γλυπτών σε αβοκάντο και απαθανατίζει τα έργα του μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.
Θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί το κάθε κομμάτι, ωστόσο ο Barresi δικαιολογεί τη δέσμευση χρόνου στο My Modern Met με ένα παλιό ιταλικό ρητό:
«Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα διαρκέσει, γιατί θα απολαύσεις την κάθε στιγμή που το κάνεις».
Ο Barresi ανακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής – Σχεδιαστής Σκαλίσματος του Πρωταθλήματος WACS τόσο το 2013 όσο και το 2014 και την επόμενη χρονιά ήταν προσκεκλημένος ως κριτής.
«Το σκάλισμα είναι ηρεμία για μένα», είπε στο My Modern Met. «Πάντα αγαπούσα οτιδήποτε σχετίζεται με τις τέχνες και την κουζίνα, οπότε το σκάλισμα μου έδωσε τη δυνατότητα να τα συνδυάσω και τα δύο».
Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece