Πέμπτη, 19 Ιούν, 2025
(Eberly Film Labs for The Daily Meal; Shannon Kinsella/food styling)

Καλαμπόκι στα κάρβουνα με βούτυρο σκόρδου και τσίλι

Ο ευκολότερος τρόπος για να ψήσετε το καλαμπόκι στη σχάρα είναι να το κάνετε χωρίς να αφαιρέσετε τα φύλλα. Έτσι, και θα εξοικονομήσετε χρόνο από το καθάρισμα και θα δώσετε μια ωραία, καπνιστή γεύση στο καλαμπόκι, διατηρώντας ταυτόχρονα την υγρασία του μέσα στο φλοιό.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι αρχάριοι στο ψήσιμο είναι να βάζουν στη σχάρα πολύ εύφλεκτα πράγματα, όπως ξύλινα καλαμάκια, χωρίς να τα έχουν νοτίσει πριν. Τα φύλλα του καλαμποκιού ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Πριν τα βάλετε στη σχάρα, μουλιάστε τα σε αλατισμένο νερό για τουλάχιστον μία ώρα, για να αποφύγετε τις αναφλέξεις και να μην μετατραπεί το καλαμπόκι σας σε στάχτη.

Επίσης, φροντίστε να προθερμάνετε τη σχάρα σας πριν το μαγείρεμα. Εάν χρησιμοποιείτε ψησταριά με κάρβουνα, προετοιμάστε τη για άμεσο ψήσιμο. Για τις ψησταριές αερίου, μπορείτε να τις ζεστάνετε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Στραγγίξτε τα καλαμπόκια σας και τοποθετήστε τα με τις φλούδες στη σχάρα. Φροντίστε να τα γυρίζετε κατά διαστήματα κατά το ψήσιμο. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμήσετε πότε είναι έτοιμα, απλώς ψήστε τα μέχρι να μαυρίσουν οι φλούδες και τα καλαμπόκια να είναι τρυφερά όταν τα πιέζετε. Θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά για να ψηθούν πλήρως. Ορίστε! Τελειώσατε. Είναι πανεύκολο!

Oil-painting-ntdtv

Τώρα που ξέρετε πώς να ψήνετε καλαμπόκια στη σχάρα, μπορείτε να προχωρήσετε στο καρύκευμα. Ορισμένοι προτιμούν να περιχύνουν το καλαμπόκι τους με βούτυρο ή να το πασπαλίζουν με λίγο αλάτι, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και μία πικάντικη γεύση με βούτυρο σκόρδου και κόκκινο τσίλι. Τηγανίστε κρεμμύδια σε λεπτές φέτες μέχρι να ροδίσουν, προσθέστε το λιωμένο σκόρδο και μερικές κουταλιές της σούπας μελάσα ροδιού ή βαλσαμικό ξύδι. Βάλτε το μείγμα κρεμμυδιών στο μούλτι με βούτυρο, πάπρικα, κύμινο, αλάτι και πιπέρι καγιέν. Κατόπιν, αλείψτε το καλαμπόκι σας με το βούτυρο κόκκινου τσίλι και απολαύστε την πικάντικη και καπνιστή γεύση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πικάντικο βούτυρο και για άλλα πράγματα που θα ψήσετε στη σχάρα αυτό το καλοκαίρι.

Ψητό καλαμπόκι με βούτυρο σκόρδου και τσίλι

Υλικά

  • 8 καλαμπόκια, με το φλοιό τους
  • Βούτυρο σκόρδου με κόκκινο τσίλι

Εκτέλεση

Καλύψτε τα καλαμπόκια με νερό σε ένα μεγάλο ψυγείο ή δοχείο. Αφήστε τα για τουλάχιστον μία ώρα.

Ενώ τα καλαμπόκια μουλιάζουν, φτιάξτε το βούτυρο σκόρδου με τσίλι.

Ετοιμάστε μια ψησταριά με κάρβουνα για απευθείας ψήσιμο ή ζεστάνετε μια ψησταριά αερίου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Στραγγίξτε τα καλαμπόκια και τοποθετήστε τα στη σχάρα σε μία στρώση.

Ψήστε τα καλαμπόκια, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα και προσθέτοντας κάρβουνα ανάλογα με τις ανάγκες, έως ότου μαυρίσουν οι φλούδες και τα καλαμπόκια είναι τρυφερά όταν τα πιέζετε (περίπου 30 λεπτά). Τα καλαμπόκια θα παραμείνουν ζεστά για ακόμα 30 λεπτά, αν είναι σκεπασμένα.

Ξεφλουδίστε τα καλαμπόκια, αλείψτε τα με το βούτυρο σκόρδου και τσίλι και σερβίρετε.

Diamond Bridges © 2021 Tribune Publishing. Διανέμεται από την Tribune Content Agency, LLC

The Daily Meal

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε