Το ψεύτικο φρούριο του κάστρου Μπελβουάρ χρονολογείται από το 1801. Υπό την επιρροή της νέας του συζύγου Ελίζαμπεθ Χάουαρντ, ο Τζον Μάννερς, πέμπτος δούκας του Ράτλαντ, ανακατασκεύασε την υπάρχουσα δομή στο ρομαντικό στυλ της γοτθικής αναβίωσης . Από το 1067, τρία κάστρα – ένα νορμανδικό κάστρο, ένα αρχοντικό των Τυδώρ και μια εξοχική κατοικία – βρίσκονταν στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα το κάστρο Μπελβουάρ. Για να επαναφέρει στιλιστικά το κάστρο στις απαρχές του, η δούκισσα προσέλαβε τον αρχιτέκτονα Τζέημς Γουάιατ, τον πρώτο διάσημο Άγγλο αρχιτέκτονα που αγκάλιασε πλήρως το αναπτυσσόμενο γοτθικό αναγεννησιακό στιλ.
Το Μπελβουάρ έγινε ο μεγαλύτερος γοτθικός θρίαμβος του Γουάιατ. Εκτός από το μνημειώδες μέγεθος του κάστρου των 140 τ.μ., για τη χρηματοδότηση του οποίου ο δούκας πούλησε επτά χωριά, ο Γουάιατ εισήγαγε σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία που δεν εμφανίζονταν συνήθως στο νεογοτθικό στυλ, όπως έναν ογκώδη κεντρικό πύργο, ο οποίος έδινε στο Μπέλβουαρ την όψη αυθεντικού φρουρίου, κτισμένου για να απωθεί τους εισβολείς.
Το εξωτερικό του κάστρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το εσωτερικό του, το οποίο διατηρεί μεν μεσαιωνικά και ρουστίκ στοιχεία στη θολωτή αίθουσα εισόδου, ωστόσο προχωρώντας κανείς συναντά μεγάλες πολυτελείς αίθουσες. Κυριαρχεί η αισθητική του 19ου αιώνα, με χρυσοποίκιλτα έπιπλα γεωργιανού ρυθμού, εξαίρετα μαρμάρινα τζάκια, μπροκάρ κουρτίνες στα παράθυρα, κρεβάτια με ουρανό και ταπετσαρίες ζωγραφισμένες στο χέρι με σινουαζερί.
Οι υπαίθριοι χώροι επίσης παραπέμπουν στον 19ο αιώνα: επίσημοι κήποι διακοσμημένοι με αγάλματα και σιντριβάνια και ένα μικρό δάσος περιβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος του κάστρου. Το 2013 ανακαλύφθηκαν στο Μπελβουάρ τα επίσημα σχέδια για τους κήπους του Λάνσελοτ Μπράουν, φημισμένου αρχιτέκτονα τοπίου της Αγγλίας του 18ου αιώνα.
Με καθυστέρηση δύο αιώνων, η σημερινή δούκισσα ανέλαβε τον έλεγχο του έργου και σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 180.000 δέντρα σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.






Του James Baresel