Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ σε αγρυπνία για την 22η επέτειο της δίωξης στην Κίνα, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, στις 18 Ιουλίου 2021. (Ευγενική προσφορά της Debora Cheng)

Κρατούμενη συνείδησης στην Κίνα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου 2 ημέρες πριν την αποφυλάκισή της

Η 67χρονη Σου Γιούνσια, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Γυναικεία Φυλακή Χεϊλονγκτζιάνγκ στις 4 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες πριν λήξει η πενταετής ποινή της.

Φυλακισμένη για τις πεποιθήσεις της, η Σου ξυλοκοπήθηκε επειδή αρνήθηκε να εγκαταλείψει την πρακτική τσιγκόνγκ που ονομάζεται Φάλουν Γκονγκ και που στο παρελθόν είχε εγκρίνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Minghui.org, μια ιστοσελίδα με έδρα τις ΗΠΑ που καταγράφει και τεκμηριώνει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ από το κινεζικό καθεστώς.

«Ένας ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ πρέπει να υπογράψει τα λεγόμενα «Τρία Γράμματα»—διακηρύξεις για να εγκαταλείψει την ειρηνική πρακτική—αν επιθυμεί να λάβει την ειδοποίηση αποφυλάκισής του [η οποία είναι απαραίτητη για να φύγει από τη φυλακή]», ανέφερε το Minghui.org. «Σε διαφορετική περίπτωση, θα βασανιστεί άσχημα από κρατούμενους [που έχουν διοριστεί από τους δεσμοφύλακες ημέρες πριν από τη λήξη της ποινής]».

Η Σου εξασκούσε το Φάλουν Γκονγκ για πάνω από δώδεκα χρόνια. Το Φάλουν Γκονγκ, γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, διδάσκει στους ασκούμενους να είναι καλοί άνθρωποι ακολουθώντας τις αρχές της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας. Ωστόσο, τον Ιούλιο του 1999, το κυβερνών κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας εξαπέλυσε μια βίαιη δίωξη σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την πρακτική, απλώς και μόνο επειδή 100 εκατομμύρια Κινέζοι δηλαδή περισσότερα από τα μέλη του ΚΚΚ σε αριθμό, ασκούνταν εκείνη την εποχή.

Το Minghui.org ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Σου είχε κρατηθεί στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Γουανγκτζιά στο Χαρμπίν τον Ιούνιο του 2001. Για να την αναγκάσουν να εγκαταλείψει τις πεποιθήσεις της, οι φρουροί έδεσαν τους καρπούς της στο επάνω μέρος μιας κουκέτας, που ήταν ψηλότερο από αυτήν, και την ανάγκασαν να σταθεί στις μύτες των ποδιών της. Αν ήθελε να ξεκουράσει τα δάχτυλα των ποδιών της, το σχοινί θα έκοβε τους καρπούς της, κάτι που είναι πολύ οδυνηρό. Όλο της το βάρος έπεφτε είτε στους καρπούς είτε στα δάχτυλα των ποδιών της.

Η Σου θα συλληφθεί και θα εξαναγκαστεί σε κράτηση πολλές φορές τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε μια αγρυπνία στο φως των κεριών στη μνήμη των θυμάτων της 22χρονης δίωξης στην Κίνα στο Μνημείο της Ουάσιγκτον στις 16 Ιουλίου 2021. (Samira Bouaou/The Epoch Times).

 

Διωκόμενη μέχρι Θανάτου

Η Σου καταγόταν από την περιοχή Νταογουάι της πόλης Χαρμπίν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ της βορειοανατολικής Κίνας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που τη γνώριζαν, η Σου δεν έβλαψε την κοινωνία, ούτε κανέναν από τους ανθρώπους γύρω της. Αντίθετα, η Σου φρόντιζε τα μέλη της οικογένειάς της, καθώς και τους γείτονες και φίλους της. Ωστόσο, λόγω της δυσανεξίας του κινεζικού καθεστώτος στις πεποιθήσεις της, παρενοχλούνταν συνεχώς.

Η τελευταία της κράτηση συνέβη το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, όταν η Σου συναντήθηκε με έναν συν-ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ, τον Παν Γουένλι, στη γενέτειρά τους. Συλλήφθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Σανκεσού απλώς και μόνο επειδή είχαν φυλλάδια στις τσάντες τους και έλεγαν στους ανθρώπους την αλήθεια για το τι είναι πραγματικά το Φάλουν Γκονγκ, σε αντίθεση με τις αναφορές στα κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης που έχουν χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς για να δικαιολογήσει τη δίωξή του.

Ώρες αργότερα, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι της και της πήρε τον υπολογιστή, τα βιβλία και τα μετρητά.

Ο σύζυγος της Σου, που βασιζόταν στη φροντίδα της, ήταν παράλυτος στο κρεβάτι του. Όμως, πιστεύοντας υπέρ της αθωότητας της, κατάφερε να πάει στο αστυνομικό τμήμα και στο αστυνομικό γραφείο της περιοχής με τη βοήθεια συγγενών για να απαιτήσει την απελευθέρωση της, μέχρι να τον απορρίψουν. Δεν του επετράπη καν να επισκεφτεί την Σου που βρισκόταν υπό κράτηση.

Στις 31 Μαρτίου 2017, η Σου καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 10.000 γιουάν (1.350 €), απλώς και μόνο επειδή αρνήθηκε να εγκαταλείψει τις πεποιθήσεις της.

Από τότε, η Σου κρατούνταν στη Γυναικεία Φυλακή Χεϊλονγκτζιάνγκ—μια από τις πιο διαβόητες φυλακές της Κίνας όπου το καθεστώς διώκει βάναυσα τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, κάνοντας χρήση όλων των μορφών βασανιστηρίων.

Σύμφωνα με το Minghui.org, η κατάσταση του Παν είναι ακόμα άγνωστη. Το καθεστώς αποθαρρύνει τα μέλη της οικογένειας από το να αποκαλύπτουν την κατάσταση των φυλακισμένων ασκουμένων σε άλλους.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ παρελαύνουν για να δείξουν την υποστήριξή τους στην παγκόσμια αγωγή εναντίον του πρώην ηγέτη της Κίνας Τζιάνγκ Ζεμίν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015. (William West/AFP μέσω Getty Images)

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Minghui.org, η Γυναικεία Φυλακή Χεϊλονγκτζιάνγκ ανάγκασε όλες τις πρόσφατα φυλακισμένες ασκούμενες του Φάλουν Γκονγκ να παρακολουθήσουν ένα βίντεο πλύσης εγκεφάλου για 12 ώρες την ημέρα για τρεις μήνες χωρίς κανένα διάλειμμα και στη συνέχεια ανάγκασε τις ασκούμενες που αρνούνταν ακόμα να εγκαταλείψουν τις πεποιθήσεις τους, να καθίσουν σε ένα μικρό σκαμπό πάνω από δώδεκα ώρες την ημέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς θέρμανση ή κλιματισμό. Επίσης, το προσωπικό της φυλακής δεν επέτρεπε στις ασκούμενες να κοιμηθούν για εβδομάδες, απέτρεπε το φαγητό και έκανε χρήση βίας.

Ακόμα κι αν μια ασκούμενη απαρνηθεί τις πεποιθήσεις της, η φυλακή θα έστελνε πρώτα την ασκούμενη να κάνει σκληρή εργασία για τουλάχιστον 13 ώρες την ημέρα.

Τα τελευταία 22 χρόνια, υπολογίζεται ότι πάνω από χίλιοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν κρατηθεί στη Γυναικεία Φυλακή της Χεϊλονγκτζιάνγκ. Τουλάχιστον 31 από αυτούς έχουν διωχθεί μέχρι θανάτου, και περίπου το 90 τοις εκατό των άλλων έχουν βασανιστεί σε σημείο που το σώμα τους δεν έχει αναρρώσει ακόμη και μετά από μακροχρόνια θεραπεία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε